3 Hari Bersunat, Sudah Boleh Berseluar!

image

Hahha… baru 3 hari bersunat, sudah boleh berseluar! Alhamdulillah, semuanya dengan izin Allah, tak rugi sediakan Herbal Blend dari Shaklee untuk anak-anak bersunat. Owh ya, ini kenalan KakNgah sendiri, datang ke rumah beritahu minggu depan nak sunatkan anak so cepat-cepat dia order Herbal Blend. Sebelum ni KakNgah pernah bercerita Herbel Blend ni bagus untuk kulit sensitif, nak-nak anak KakNgah yang suka menggaru sampai terluka kulitnya. Bila kulit dah terluka tentulah ada kupingnya (kulit mati) jadi bila mengopek atau garu balik, memang akan berdarahlah balik.

Apa Faedah Herbal Blend?

Ok, itu yang nak diceritakan.. Herbal Blend ni membantu melembutkan kuping-kuping luka, jadi luka tidak berdarah semula apabila digaru atau dikopek! Yang paling bagusnya, Herbal Blend diperbuat dari sumber SEMULAJADI tanpa paraben. SELAMAT digunakan walaupun untuk bayi baru lahir dan sudah pasti ianya sungguh BERKESAN! Lagi info berkenaan Herbal Blend click DISINI.

Untuk anak-anak bersunat, Herbal Blend dapat membantu menanggalkan kulit mati (kuping luka) dan darah beku yang melekat pada bahagian ‘bird’. Apabila kuping tertanggal habis, dengan mudahnya kulit menjadi licin dan lembut, sebab itulah 3 hari bersunat, sudah boleh berseluar!

image

Anda ingin mencuba Herbal Blend? atau ingin dapatkan suplemen dan konsultasi secara percuma, hubungi KakNgah di no. yang tertera… 🙂


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Rawatan Pap Smear di Shah Alam, Selangor.

Pap Smear! hahha… adakah anda sudah menjalani rawatan “Pap Smear”? Owh.. sudah! Alhamdulillah… urmmm, KakNgah jer blom, anak dah 3 pun, yang sulung dah nak masuk 8 tahun, huhhu… Okeh, bagi yang belum macam KakNgah, just nak share kat mana anda boleh jalankan rawatan Pap Smear ni. InsyaAllah, bila ada kelapangan, memang nak pergi buat pap smear nih..

Okeh.. jadual kat bawah ni, KakNgah dapatkan sendiri dari Klinik Dr. Rosli Seksyen 18, Shah Alam, Selangor. Doktor yang bertugas adalah Doktor Nik Azizon, ops! beliau seorang wanita yer, hihhi… pada mulanya, KakNgah sendiri ingatkan Doktor lelaki..

  • Selasa — 2.00pm ~ 4.00 pm
  • Rabu — 2.00pm ~ 5.00 pm
  • Khamis — 3.00pm ~ 10.00 pm
  • Jumaat — 7.00am ~ 12.00 pm
  • Sabtu — 7.00pm ~ 1.00 pm

Okeh, anda boleh dapatkan kepastian dengan menghubngi sendiri Klinik Dr. Rosli Seksyen 18, Shah Alam di no. 03-5541 3119. Bagi yang masih tertanya-tanya dimanakah tempatnya, anda boleh ler tanya Mr. Map or bagi yang tahu tapi was-was gitu, T_T Klinik Dr. Rosli ni bersebelahan dengan KK Mart juga CIMB. Hahhh… nak senang cerita, Ole-Ole Shah Alam tahu? kalau anda tahu dimana Ole-Ole Shah Alam, pasti anda boleh jumpa dengan Klinik Dr. Rosli. mudah jerk!

Bagi yang ingin dapatkan suplemen dan konsultasi secara percuma, hubungi KakNgah di no. yang tertera… 🙂


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Testimonial Vita C & ESP

image

Hahha… memang nampak perbezaannya kan. Bila benar-benar konsisten dengan produk, barulah nampak hasilnya. Penggunaan sesuatu produk perlu digunakan sekurang-kurangnya 3 hingga 6 bulan pertama, bukan 3 hingga 6 hari. Pengambilan air yang secukupnya juga penting untuk membantu tubuh menyerap vitamin dengan lebih baik. Pengambilan kedua-dua vitamin saling membantu dalam kesihatan dan kecantikkan kulit. Lihat, apa katanya…

image

Berminat untuk mendapatkan Vitamin C dan ESP untuk kulit anda? Hubungi KakNgah untuk order dan konsultasi percuma!


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Promo Collogen ~ 10 Dec. until 31 Dec. 2014

image

Awat noh, tetiba ja promo Collagen… hahhh, mai nak habaq mai, Shaklee nak memperbaharui lesen maka, pengeluaran Shaklee Collagen akan diberhentikan pengeluarannya buat seketika waktu, mungkin ambil masa sehingga 9 ke 12 bulan… uish… lama tu.

Tahukah Anda?

Kolagen membentuk 90% protin matriks tulang-tulang dan 2/3 dewasa tulang rawan artikular. Oleh itu, kehilangan kolagen juga boleh menjejaskan kesihatan tulang-tulang dan sesendi anda…

Kenapa Shaklee memilih sisik ikan merah sebagai bahan utama pembuatan kolagen? Ada beberapa sebab penting dan antaranya adalah:

• Kolagen hanya wujud pada haiwan dan manusia. Sisik ikan merah merupakan sumber premium kolagen. Kolagen drp ikan merah dikatakan 7x lebih berkesan berbanding kolagen daripada haiwan lain. Ia mengandungi 4000mg kolagen yang diesktrak daripada sisik ikan merah yang tulen dengan teliti. Pengambilan selama 8 minggu mampu membaiki struktur kulit dan anjalkan kulit (Ujian klinikal dah pun buktikan).

• Kadar serapan yang tinggi kerana molekul sisik ikan merah sgt ringan (1000 dalton) jadi kolagen dengan mudah akan diserap masuk ke dalam lapisan dermis kulit. Pure marine collagen yang famous (kononnya) pun mempunyai berat molekul yang tinggi iaitu lebih kurang 2000 dalton.

• Kurang pencemaran berbanding sumber kolagen lain kerana ikan merah hidup di dasar laut dengan kedalaman 5000m. Dengan kedalaman sedemikian, sudah semestinya tiada bendasing tercemar yang mengganggu ekosistem ikan merah tersebut. Segala khasiat sisik ikan merah diesktrak 100% menjadi kolagen premium untuk wanita yang sentiasa ingin kelihatan cantik.

• Sisik ikan merah mempunyai bahan yg disebut sebagai elastin. Ia membantu menganjalkan kulit dan menegangkan kulit.

Jika anda tidak mahu ketinggalan manfaat Shaklee Collagen Powder, moh kita ber’collagen’… BELI 3 PERCUMA 1 sah sehingga 31 Dec. 2014.


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Bermasker dengan Vita C & Vita E

image

Sempena ‘bulan cantik’ December nih, Kakngah nak bagi satu cara untuk melembabkan kulit muka disamping membantu membaiki kerosakan sel kulit mati. Cara yang sangat mudah dan senang…

• 1 biji Vitamin E – gunting sedikit pada bahagian buju
• 1 biji Vitamin C – hancurkan
• toner – secukupnya untuk meratakannya

— satukan ke dalam piring atau apa-apa bekas kemudian ratakan ke muka, macam tak biasa kan, hihhi… biarkan kering kemudian bilas, dah siap! Selamat mencuba… (jika kulit muka anda jenis berminyak, anda tidak digalakkan menggunakan Vitamin E sebaliknya diganti dengan GLA).

notakaki : Ini hanya cara KakNgah dan SID lain untuk menyelesaikan masalah kulit, tiada kene mengena dengan pihak Shaklee..

image

Berminat bagi mendapatkan kedua-dua vitamin? Jom buat pilihan bijak, mana mau, BELI 6 PERCUMA 1 atau BELI 2 dengan 5% DISKAUN! Hubungi KakNgah untuk order dan konsultasi secara PERCUMA.


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Anak Angkat!

Anak angkat? eh, yang 3 hero tu pun jenoh bersilat, boleh pula ambil anak angkat yer… ops! jangan salah faham, anak angkat KakNgah ni comey sket jer dari anak-anak. Dah sebulan rasanya jaga si comey nih, anak-anak pun bukan main suka lagi. Sebelum tidur dan bangun tidur mesti hadap si comey dulu, sibuk jugalah diaorang konon menguruskan si comey nih. Si comey ni manja, ligat, kuat kencing (tak boleh blah…) dan sukakan carrot, 😛

image

Comey tak saya? hihhi… nama saya Keyoi, anak-anak KakNgah yang namakan saya.

Hahhhhh… comey kan? Sejak kecil KakNgah memang sukakan arnab, so bila ada yang bagi… KakNgah yang happy terlebih dari anak-anak, kihkihkih…. Tak de la susah nak jaga Keyoi ni cuma kencingnya tak bleh blah, aritu masa orang bagi, ada makanan prosesnya sekali tapi Keyoi ni cam kurang gemar la plak so kitaorang berikan Keyoi carrot, memang kesukaan ia lah…

Rasanya dah seminggu makanan proses Keyoi habis pastu perasan ada kedai haiwan dekat kawasan KakNgah tinggal so malam tadi pun merempit sekejap mencari makanan proses untuk Keyoi, maka dapatlah 1 makanan proses berperasa dan mineral untuk Keyoi.

image

Suka pula si Keyoi dengan makanan proses nih, bukan main lagi makannya sedangkan makanan proses sebelum ni ia kurang gemar. Demand juga ia tau, aritu punya makanan rm3.50/kg kurang best agaknya, yang ni rm8.50/ pek (1kg) ada perasa broccoli dan celery lagi, apa tak disukanya, hihhi… Briter Bunny ni juga kaya dengan sumber biotin, vitamin A, B1, B2, B6, C, D, E, K, Beta-Corotene juga high fiber.

image

Ni mineral stone, betul-betul cam batu, campak pun tak pecah, ni kalau campak kat kepala pun sakit ni. Fungsinya untuk asah gigi arnab di samping sebagai makanan tambahan untuk gigi ia, kaya dengan kalsium lagi tau… kalau korang tengok arnab tu asyik gigit sangkar atau benda-benda keras tu maknanya dia perlukan mineral stone ni lah untuk gigi ia.

Hai arnab, ku ingat manusia jer perlukan vitamin, binatang pun perlu tau… hahha… anda kalau nak beli vitamin sila contact KakNgah yer… eh! KakNgah tak jual vitamin untuk si comey cam Keyoi yer, KakNgah jual Supplement Shaklee… 🙂


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Benarkah MLM Shaklee Haram?

image

Assalamualaikum semua… tergerak hati pula nak ulas tentang “Benarkah MLM Shaklee Haram?” selepas ada beberapa orang yang bertanyakan hal yang berkaitan. Moga apa yang nak KakNgah kongsikan boleh dihilangkan kemusykilan semua. InsyaAllah…

Apakah MLM?

Seperti diketahui umum MLM adalah singkatan dari ‘Multi Level Marketing’ dimana ianya melibatkan pemasaran secara bertingkat dengan adanya upline dan downline dimana keuntungan dari pemasaran ini bertambah dan terus bertambah.

Adakah Shaklee Juga MLM?

YA! Shaklee adalah salah satu syarikat MLM no. 1 Malaysia yang menyediakan makanan suplemen, barang kegunaan seharian seperti sabun basuh baju, pelembut baju, pencuci serba guna, pencuci pinggan mangkuk, penapis air dan produk kecantikkan luaran kulit. Produk daripada Shaklee adalah produk yang bersumberkan alam semulajadi, bebas paraben, bebas dari bahan chemical dan sentetik. Dan YA…. bila anda mencuba produk Shaklee, 3 perkara utama yang anda pasti rasakan ianya adalah :

Selamat
Berkesan
Semulajadi

Bagaimana Pemasaran Shaklee Bergerak?

1) Harga yang sangat berpatutan jika dibandingkan dengan jenama lain di pasaran. Lihat senarai harga di SINI.
2) Komisyen yang diperolehi daripada Shaklee adalah jelas dan tepat dengan pembahagian yang adil berdasarkan usaha perseorang dan berkumpulan.
3) Komisyen diberikan mengikut usaha keras pengedar tanpa mengira siapa upline dan downline – siapa yang lebih berusaha maka dia akan memperoleh lebih komisyen.
4) Training, bengkel dan perjumpaan diadakan atau dibina (online) untuk menyokong dan memantapkan perniagan perseorang dan berkumpulan.
5) Shaklee menjual produk bukan menjual nama untuk mengaut keuntungan dengan perjanjian bertulis yang disediakan oleh mereka.

Jadi… bagaimana MLM Shaklee dikatakan Haram adalah tidak benar bila anda mengetahui dengan sendirinya pemasaran Shaklee. Alhamdulillah, Shaklee juga memberikan 3C (Cash, Car, Convention) untuk mereka yang berjaya dengan cemerlang atas usaha mereka selama ini. Alhamdulillah juga sebab KakNgah sudah merasa Cash yang ditawarkan. Jika anda masih merasa ragu dengan sedikit penerangan ini, anda boleh menilai penerangan dari mereka yang lebih arif di SINI.

Berminat untuk menyertai Shaklee atau membuat sebarang order?


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.