Month: November 2014

Semangat yang hilang…

Posted on Updated on

Erm… rasanya seminggu juga KakNgah tak update blog kan, eh! ke lebih? huhhu… inilah jadinya kalau semangat dah hilang, hilang tak tercari le pulak… bila dah tenang line internet pula buat hal, jenoh menunggu line sedikit ‘bertenang’… hahha…

Semangat yang hilang… ermmm, xcely KakNgah ni mudah hilang semangat bila ada problem besar! semua nak close sebab rasa tak boleh nak fokus. Bila dah jadi macam ni, memang apa kerja pun tak dilayan, sedih… sayu… kesal… kecewa dan macam-macam perasaan yang timbul..

Owh… tersedar balik dengan perkongsian dari upline Shaklee, bila kita pikir negative, secara langsung kehidupan kita akan turut negative termasuk dalam sumber pendapatan kita, keluarga kita dan rancangan hidup kita! Adoh… bahaya bernegative nih, huhhu… so bila mana kita mempunyai sebarang masalah, cuba pikir ke sudut yang lebih positive, InsyaAllah… mudah jer perjalanan hidup nih. Dan seboleh-bolehnya cuba selesaikan masalah yang dihadapi dengan secepat mungkin agar diri lebih positive dan secara langsung juga sebenarnya akan membebaskan kita dari STRESS! kan…. 😀

Hidup bebas STRESS adalah kunci kejayaan!
Okeh… jika anda berminat untuk mendapatkan sebarang suplemen dan konsultasi secara PERCUMA, hubungi KakNgah yer.. 🙂


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Result Peperiksaan Akhir Tahun Along!

Posted on Updated on

Ermmm… malam ni just nak share result anak sulung KakNgah… rasa sedikit sedih dengan resultnya… al-maklumlah, banyak main game masa nak exam aritu so bila jawab exam, sah-sah kepala ligat pikirkan game kan… huhhu…

image

Beza tak banyak tapi agak kecewa jugalah… peperiksaan akhir tahun ni A & B pun atas urat jer namun Alhamdulillah jugalah semua subject lulus… peratus pun drop.. ikut result UPSR pun 1A, 2B, 1C. Memang kene buat jadual la lepas nih, perlu bahagi-bahagikan masa untuk bermain, belajar dan hafazan… Kakngah dan suami memang tekankan hafazan untuk along nih… cuma biasalah, budak seusia dia kan… mainnnnnn je yang dipikirkan…. huhhu…

Buku-buku untuk next year dah dapat so sedikit-sedikit tu dah boleh buat ulang kaji, cuti ni memang kene buat ulang kaji juga, memang la bercuti sek. tapi kalau leka dengan bermain pun tak elok juga… budak-budak sekarang memang perlu lebih dipantau setiap kerja dan aktivitinya… Banyak sangat kes yang tak terjangka sekarang nih, moga dijauhkan dari segala kes dan masalah yang memudaratkan diri dan keluarga… Allah… takut!

Moga Allah memberikan kekuatan untuk KakNgah dan suami dalam mendidik anak-anak… sesungguhnya KakNgah amat menyayangi anak-anak walaupun kadang kala marah KakNgah terlalu melampau terhadap kenakalan mereka…

============================================

Untuk pembelian sebarang suplemen, sila lihat senarai harga pasaran di SINI. Hubungi KakNgah untuk mendapatkan order anda dengan harga yang lebih istimewa beserta konsultasi secara PERCUMA.


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Siapa Cakap Ibu Menyusu Tak Boleh Cantik?

Posted on Updated on

“Ummi… kalau ambil Collagen ni, memang banyakkan susu badan ker?, baru 2 malam saya ambil Collagen tuh, malam-malam tidur penuh dengan susu, lena kekenyangan anak kecil saya ummi…”

— eh, lupa nak bagitahu… Collagen Shaklee juga memang bermanfaat dalam banyakkan susu badan, ramai ibu-ibu menyusu yang bagi jawapan yang sama selepas mengambil Collagen! hihhi…

image

Apakah Collagen?

Kolagen merupakan protien yang paling banyak terdapat di dalam badan manusia. Malah ia menyumbangkan kepada kira-kira 75% berat dalam tahap kulit yang sihat. Tahap kolagen yang sihat menyerlahkan rupa yang sihat dan menampilkan susuk tubuh yang muda.

Hahha… Collagen adalah protein! ibu-ibu menyusu memang perlukan lebih protein, protein ni jugalah membantu “meriahkan” susu ibu dan secara automatiknya juga memekatkan susu ibu, jadi memang layaklah bayi anda lena kekenyangan… 😀 Untung kan…? ramai-ramai yang consume collagen untuk kelihatan lebih muda, cantik dan dapatkan kulit yang anjal namun ada lagi benefitnya yang tersembunyi… Siapa cakap ibu menyusu tak boleh cantik? Dengan Collagen Shaklee, ibu-ibu menyusu tak perlu risau kalau nak nampak cantik di mata suami, takder la nampak cam mak lampir kan… hehhewww…

Kenapa Perlu Memilih Shaklee Collagen Powder?

Shaklee Collagen Powder merupakan supplement kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS [Red Snapper Scale] Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

image

BERMINAT! Bagi melihat senarai harga pasaran, sila click di PRICE LIST. Hubungi KakNgah untuk mendapatkan item dengan harga yang lebih istimewa beserta konsultasi secara PERCUMA.

Untuk membuat pesanan dengan menggunakan DEBIT CARD/ CREDIT CARD, sila click image di bawah…

image


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Anak Sihat, Minda Cergas!

Posted on Updated on

Salam uolls… aishhh, dah seminggu kut tak berkongsi nih, angau bila tak dapat nak berkongsi.. Huhhu… Ermmm, ramai di kalangan ibu dan bapa mahukan yang terbaik untuk anak-anak mereka, tak kira dalam pemakanan dia orang ataupun pembelajaran dia orang… xcely, aritu [DISINI] KakNgah ada berjanji nak share set untuk study anak-anak, bukan setakat untuk study malah untuk kesihatan mereka…

KakNgah ni agak cerewet bab-bab makan dan pembelajaran mereka, jadi KakNgah memang berikan mereka suplemen dari Shaklee. Ianya bukan sekadar suplemen malah lebih dari itu. Kenapa? jom KakNgah kongsikan…

image

Sesuai dengan tajuk kita hari ini “Anak Sihat, Minda Cergas”… Antara suplemen Shaklee yang sangat membantu kesihatan dan kecergasan otak mereka adalah :

Meal Shakes

Jika dikalangan dewasa, VitaLea dikenali sebagai multivitamin lengkap untuk mereka yang mementingkan kesihatan diri. Meal Shakes pula adalah multivitamin yang sangat baik untuk anak-anak kecil sehingga dewasa, antara manfaat utama Meal Shake adalah :

• Lengkap dengan asid amino yang diperlukan tubuh dimana badan tidak dapat menghasilkannya.
• Lengkap dengan 19 vitamin dan mineral penting sebagai asas nutrein untuk kanak-kanak.
• Sumber makanan serat untuk penghadaman,
• Kaya dengan sumber kalsium untuk kesihatan gugi, ghigi dan tulang anak-anak.
• Glisemik indeks yang rendah.
• Kaya dengan zinc bagi membantu fokus anak-anak dalam pelajaran.
• Rasa Vanilla yang enak.
• Sumber protein yang terbaik untuk tumbesaran dan sel darah merah.

Chewable Vita-C

Vitamin C memainkan peranan penting dalam memelihara kandungan antioksidan semulajadi tubuh dan juga penting untuk tulang, gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan yang baik.

Jika 1 tablet Vitamin C Plus Shaklee bersamaan dengan 7½ biji buah oren, 1 tablet Chewable Vita-C™ pula setara 1½ buah oren. Antara manfaat Chewable Vita C adalah :

• Menyokong sistem pertahanan, antioksidan semulajadi dalam tubuh,
• Membantu memelihara sel badan,
• Membantu menjaga kesihatan tulang, gigi, gusi, mata, otot dan salur darah,
• Rasa sitrus yang hebat,
• Sesuai untuk kanak-kanak atau orang dewasa yang mengalami kesukaran menelan tablet.

Selain daripada manfaat yang tersenarai di atas, seperti yang kita tahu Vitamin C adalah sangat berfaedah untuk kesihatan, antaranya ialah:

• Untuk menjamin kecantikan kulit agar kelihatan cantik,
• Sebagai anti penuaan untuk awet muda,
• Untuk merangsang penghasilan kolagen dalam badan,
• Memperbaiki insomnia,
• Mengekalkan kolestrol sihat,
• dan lain-lain lagi.

B Complex

B Complex lengkap dengan 8 kompenan penting vitamin B yang diperlukan tubuh termasuk 100% biotin dan asid folik. Kesemua 8 kompenan tersebut perlu ada bersama bagi mendapatkan keseimbangan dan kebersanan yang sempurna. Antara manfaat B Complex untuk anak-anak bersekolah adalah :

• Membantu tumbesaran,
• Menangani stress,
• Merangsang fungsi otak, 

Omega Guard

Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan terbaik di dunia dimana ianya mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. Dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan merbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakkan ikan. Antara manfaatnya adalah :

• Omega-3 adalah lemak struktur utama di dalam otak dan retina dimana ia menyumbang sehingga 97 % daripada lemak omega-3 dalam otak dan sehingga 93 % daripada lemak omega-3 di retina.
• Menyokong fungsi mental kanak-kanak dan orang dewasa sepanjang hayat.
• Bantu mengurangkan tekanan.
• EPA membantu menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi-fungsi otak.
Mempertingkatkan sistem imun dan melawan kanser.

Banyak kajian mengesahkan bahawa semua orang, dari bayi hingga orang dewasa, manfaat daripada bekalan yang mencukupi DHA.

Lecithin

Apa itu Lecithin?

Pada asasnya, lecithin berfungsi sebagai ‘pemecah lemak’ (fat emulsifier). Lecithin didapati daripada tisu haiwan dan tumbuh-tumbuhan seperti jagung, telur dan kacang soya.

Kandungan Lecithin :

• Asid Linoleik (essential fatty acid) – amat diperlukan oleh badan. Tapi badan kita tidak boleh menghasilkannya, jadi ia perlu diambil melalui diet harian.
• Kolin – satu komponen neurotransmitter.
• Asetikolina – bekal biokimia untuk penghantaran mesej di dalam otak & sistem saraf.
• Inositol – sebagai komponen utama membran / selaput sel dalam tisu di seluruh badan.

Bagaimana Lecithin Membantu Dalam Perkembangan Otak?

• Acethylcholine penting untuk fungsi otak – berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman dsb.
Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. Jika bekalannya cukup, maka fungsi-fungsi ini dapat dilakukan. Jika tidak fungsi itu akan tergugat.
• Acethylcholine dihasikan dari cholin. Cholin mudah diperolehi dari lecithin.Lecithin meningkatkan bekalan cholin dan acethylcholine – kerana 30% otak adalah terdiri daripada lecithin, manakala 70% lemak di hati (liver) adalah lecithin.

Hahha… cukup 5 item wajib nih, memang sessuai untuk anak-anak kita bijak dalam pelajaran dan kekal cergas! Pelaburan hari ini pasti menjadikan masa depan anak anda lebih terjamin! Ops… KakNgah juga sedia berkongsi suplemen mengikut bajet anda! 🙂

Bagi melihat senarai harga pasaran, sila click di PRICE LIST. Hubungi KakNgah untuk mendapatkan item dengan harga yang lebih istimewa beserta konsultasi secara PERCUMA.

Untuk membuat pesanan dengan menggunakan DEBIT CARD/ CREDIT CARD, sila click image di bawah…

image


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Klinik Kesihatan Bandar Botanik Klang

Posted on Updated on

Semalam punya cerita, hihhi… al-kisahnya KakNgah ni dah 3 minggu kene kencing kotor, kejap ok kejap k.o. Yang tertangguh nak ke klinik tu sebab risaukan anak yang tak sihat badan, muntah dan cirit-birit, huhhu… pastu anak sulung plak exam dan yang paling KakNgah tertangguh tu sebab KakNgah tak suka makan ubat! “ter” la sangat… 😀

Ahad baru-baru nih dah cam tak tahan sangat tetiba sakit sangat masa membuang air kecil, tak pasal-pasal stress.. huhhu.. so gtau hubby ajak g Klinik Kesihatan Bandar Botanik. Semalam jam 8pg pas lepaskan anak ke-2 ke PASTI [selang 5buah umah jer] kitaorang pun bersiap keluar, Sebelum ke Klinik tu singgah sarapan dulu.. tup-tup dah sarapan gerak ke Klinik tengok jam dah hampir jam 9pg. Sampi terus ambil no. giliran dan buka kad, al-maklumlah tak pernah sampai pun…

image

Selesa sangat dengan Klinik Kesihatan nih, parking pun banyak, ruang pun besar dan tersusun. Kaunter pun sampai 10 so semua orang tak perlulah nak menunggu lebih lama walaupun hanya 4 kaunter yang dibuka namun service tip top.

image

Atas ni ruang pendaftaran, sampai terus beratur ambil no dan tunggu pula untuk pendaftaran, tak lama pun, dalam 5 minit dah siap… pastu ke ruang menunggu untuk check-up plak [gambar bawah].

image

Eh, cam kenal plak mamat berbaju oren ngan budak kecik tu.. owh my hubby n anak I lah… T_T. Alamak! xcely sebelah kanan tu ada 12 bilik atau mungkin lebih. Bilik-bilik doktor merawat pesakit kecuali bilik no. 12 adalah bilik check tekanan darah. Semua yang berdaftar akan dipanggil beratur dalam 10 orang untuk diambil tekanan darah. [gambar bawah adalah bilik no. 12].

image

So beratur jugalah KakNgah menunggu giliran untuk ambil tekanan darah, alhamdulillah… normal. Selesai mengambil tekanan darah, tunggu pula dipanggil doktor untuk dirawat. Akhirnya jam 10pagi tiba jugalah giliran KakNgah, berjumpa doktor di bilik no. 10, dah bersoal jawab tak sampai 4 minit, doktor mintak KakNgah ke makmal pula untuk urin test beserta rekod kad. [makmal-gambar bawah].

image

Menunggu di makmal pun taklah lama mana pun, service bagus, terasa berpuas hati sangat! Pas ke makmal terus ke bilik no. 10 semula berjumpa dengan doktor yang merawat KakNgah. Ermmmm… pas diteliti memang ada sedikit jangkitan kuman di dalam urin so dapatlah azimat yang awal-awal lagi memang KakNgah taknak sesangat… huhhu tapi nak sihat punya pasal, ku gagahi juga menelanya!

image

1) Potassium Citrate Mixture,
2) Amoxicillin 250mg [antibiotic]

Wokeh… bagi yang nak order sebarang suplement dengan harga kasih sayang, boleh roger² dengan KakNgah yer.. FREE konsultasi lagi kay.


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

10 Pemakanan Penyebab Kanser Paling Berisiko!

Posted on Updated on

“Makanan Punca Kanser”… satu penyataan yang sangat ditakuti namun kebanyakkan tidak ambil peduli. Ini kerana mereka telah dibiasakan dengan gaya hidup dan diet tidak sihat jadi siapa pedulikannya? owh… sedih sebab hanya beberapa peratus yang benar-benar ambil peduli. Buktinya peratus rakyat Malaysia yang mendapat kanser semakin meningkat saban tahun.. 🙂 Berikut adalah 10 dari yang paling tidak sihat, makanan yang menyebabkan barah yang tidak sesuai dimakan oleh semua :

image

Moga perkongsian ini akan membantu anda untuk lebih peka dalam memilih makanan untuk anda dan keluarga.

1) Organisma diubahsuai secara genetik ( GMO )

Dikatakan GMO tidak ada tempat yang sah dalam mana-mana diet bebas kanser, terutama sekali apabila kedua-dua GM dan bahan kimia yang digunakan menggalakkan pertumbuhan kanser dengan pesat. Tetapi GMO ada di mana-mana, termasuk dalam derivatif makanan yang paling mudah didapati daripada jagung konvensional, kacang soya dan kanola . Walau bagaimanapun, anda boleh mengelakkan ia dengan tetap berpegang dengan makanan yang diiktiraf organik, yang diperakui dan disahkan bukan daripada GMO, dan dalam negara sekalipun – kita sebenarnya perlu mengamalkan pengambilan sayuran yang dihasilkan secara semula jadi tanpa bioteknologi. [Soya ESP adalah diakui secara sah bebas GMO]

2) Daging yang Diproses

Kebanyakan produk daging adalah diproses, termasuk daging makan tengah hari, bacon, sosej dan hot dog, mengandungi bahan pengawet kimia yang membuat ianya  tampak segar dan menarik, tetapi ia juga boleh menyebabkan kanser. Kedua-dua nitrit natrium dan sodium nitrat telah dikaitkan dengan ketara meningkatkan risiko usus adalah besar dan lain-lain bentuk kanser, jadi pastikan anda memilih produk daging hanya diawetkan dibuat tanpa nitrat, dan sebaik-baiknya dari sumber-sumber yang diberi makan rumput.

3) Popcorn Microwave

Ianya mungkin nampak mudah, tetapi beg popcorn microwave dilapisi dengan bahan kimia sehingga dikaitkan dengan kemandulan, kanser hati, testis, dan kanser pankreas. Agensi Perlindungan Alam Sekitar Amerika Syarikat (EPA ) mengakui asid perfluorooctanoic ( PFOA ) dalam lapisan microwave popcorn sebagai “mungkin” karsinogenik, dan beberapa kajian bebas telah dikaitkan kimia menyebabkan tumor. Begitu juga, kimia diacetyl yang digunakan dalam popcorn itu sendiri dikaitkan dengan menyebabkan kedua-dua kerosakan paru-paru dan kanser.

4) Soda pop

Seperti daging yang diproses, pop soda juga telah terbukti menyebabkan kanser. Sarat dengan gula, bahan kimia makanan dan pewarna, pop soda boleh mengasidkan badan dan benar-benar menyumbang sel-sel kanser. Umum bahan kimia soda pop seperti warna karamel dan turunannya 4- methylimidazole (4- MI) juga dipercayai secara khusus dikaitkan dengan penyebab kanser.

5) Makanan & Minuman ‘Diet’

Satu kajian saintifik yang dikeluarkan oleh Pihak Berkuasa Keselamatan Makanan Eropah (EFSA ) dengan lebih dari 20 kajian penyelidikan berasingan mendapati bahawa aspartame, salah satu daripada pemanis buatan yang paling biasa, menyebabkan pelbagai penyakit termasuk kecacatan kelahiran dan kanser. Sucralose (Splenda ), saccharin merupakan pemanis tiruan yang juga telah dikaitkan dengan penyebab kanser.

6) Tepung Putih Halus

Tepung halus adalah bahan yang digunakan dalam makanan yang diproses, tetapi kandungan karbohidrat yang berlebihan adalah punca kebimbangan yang serious. Satu kajian yang diterbitkan dalam jurnal Pencegahan Cancer Epidemiology, Mile Marker, mendapati bahawa penggunaan biasa karbohidrat bertapis telah dikaitkan dengan peningkatan 220 peratus dalam kanser payudara di kalangan wanita. Makanan tinggi glisemik secara umum juga telah terbukti mempercepatkan dalam meningkatkan kadar gula darah di dalam badan, yang secara langsung membantu pertumbuhan sel kanser dan merebak.

7) Gula Halus

Begitu juga dengan gula halus, yang cenderung untuk cepat meningkatkan kadar insulin dan memberi penjana pertumbuhan sel-sel kanser. Fruktosa yang kaya dengan pemanis seperti fruktosa tinggi sirap jagung ( HFCS ) sangat menyakitkan hati, sel-sel kanser telah terbukti dengan cepat dan mudah metabolisme mereka untuk berkembang biak. Dan kerana biskut, kek, pai, soda, jus, sos, bijirin, dan banyak lagi yang popular, kebanyakannya diproses, makanan yang sarat dengan HFCS dan gula halus yang lain, ini membantu menjelaskan mengapa kadar kanser semakin meningkat hari ini. 😥

8) Buah-buah Bukan Organik [ Epal, Anggur, Strawberry & Lain-lain]

Ramai orang berfikir mereka makan makanan sihat ketika mereka membeli epal , anggur, atau strawberi dari kedai. Tapi kecuali buah-buahan ini adalah organik atau disahkan  bebas pestisida, ianya boleh menjadi risiko kanser yang utama. Kumpulan Kerja Alam Sekitar ( EWG ) mendapati bahawa sehingga 98 peratus daripada semua produk konvensional , terutamanya jenis yang terdapat dalam senarai “kotor” buah-buahan, adalah tercemar dengan penyebab kanser racun perosak.

9) Salmon Yang Diternak

Salmon yang diternak adalah satu lagi makanan yang berisiko tinggi dengan kanser, menurut Dr David Carpenter  Pengarah Institut Kesihatan dan Alam Sekitar di Universiti Albany. Menurut penilaiannya, ikan salmon bukan sahaja kurang vitamin D, tetapi ia sering tercemar dengan bahan kimia karsinogenik, PCB (polychlorinated biphenyls), retardants api, racun perosak dan antibiotik.

10) Minyak Hidrogeneted

Ia umumnya digunakan untuk mengawetkan makanan diproses dan tahan lama. Tetapi minyak terhidrogenasi mengubah struktur dan fleksibiliti membran sel di seluruh tubuh, yang boleh menyebabkan pelbagai penyakit-penyakit yang melemahkan seperti kanser. Sesetengah pengeluar kian pupus penggunaan minyak terhidrogenasi dan menggantikannya dengan minyak sawit dan lain-lain alternatif yang lebih aman, tetapi lemak trans masih digunakan secara meluas dalam pembuatan makanan.

credit : Natural News

So, bagaimana nak atasi masalah ini semua? jagalah pemakanan kita dan sebagai ibu-bapa pyla ajarlah anak-anak dan kenalkan mereka dengan makanan yang lebih sihat dan semulajadi. Cara lain jika ianya telah terlambat, anda boleh memilih untuk mengatasinya dengan suplement yang semulajadi, berkesan dan diyakini selamat DISINI.

Berminat untuk dapatkan suplement dengan harga yang lebih jimat ini serta konsultasi secara PERCUMA? rogerlah dengan KakNgah yer… 😀


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Minyak Ikan Tambahan untuk Anda Kekal Muda.

Posted on Updated on

image

Muda tak KakNgah? hahha, sekali sekali perasan muda gak lah. Umur baru 3 series, muda lagilah… memang tahap perasan muda kan, tapi ada gak orang ingat KakNgah ni baru habis SPM.. T_T abaikan… 🙂

Ermmm… semua orang kalau bleh, nak nampak muda selalu, tambah-tambah golongan wanita yang dah beranak pinak, plak tu hubby lagi muda angka dari isteri, lagi risau kalau orang nampak isteri lagi tua, I ler tewww… 😀 Kalau rasa nak kekal muda, try consume minyak ikan a.k.a fish oil.

Shaklee pun ada minyak ikan iaitu Omega Guard dan terkenal sebagai minyak ikan terbaik dunia dengan ujian klinikal yang ketat.

Bagaimana Minyak Ikan Bertindak?

Para penyelidik di Ohio State University fikir mendapati bahawa mengambil suplemen omega-3 (minyak ikan) boleh membantu melambatkan proses penuaan tubuh dengan memanjangkan telomeres yang sering memendekkan usia. Telomeres adalah segmen DNA yang kecil dalam sel-sel darah putih yang memendekkan masa ke masa sebagai akibat penuaan. Mereka bertindak seperti penutup di hujung kromosom, jadi jika mereka memendekkan, DNA boleh terurai. Itu berita buruk utama untuk sel-sel anda.

Satu lagi penerbitan baru-baru ini, kajian menunjukkan bahawa tambahan omega -3 menurunkan tahap keradangan dalam mata pelajaran yang sama. Para penyelidik percaya bahawa keradangan yang kurang, lebih baik bagi pemeliharaan telomeres . Ini yang berganda telomere dipanjangkan dan keradangan dikurangkan berpotensi mengurangkan risiko untuk penyakit-penyakit utama lain yang berkaitan dengan penuaan seperti penyakit jantung, penyakit kencing manis Jenis 2 , arthritis , dan penyakit Alzheimer, penulis kajian mengatakan. Tambahan pula, Omega -3 tambahan boleh mengurangkan tekanan oksidatif yang disebabkan oleh radikal bebas yang berlebihan dalam darah, kira-kira 15 peratus berbanding dengan kesan dilihat dalam kumpulan plasebo. Jadi, sementara omega -3 yang tidak akan menghalang kedutan atau tanda-tanda fizikal penuaan, mereka boleh membantu anda menjalani kehidupan yang lebih bahagia lagi .

Berapa Banyak Anda Perlu?

Ia terbaik untuk mendapatkan nutrien dari sumber makanan seluruh pertama, tetapi jika anda tidak makan sekurang-kurangnya dua hidangan 3.5- auns lemak ikan setiap minggu, maka ia adalah idea yang baik untuk mengambil makanan tambahan minyak ikan. Dalam kajian ini, peserta telah mengambil plasebo atau makanan tambahan yang mengandungi 2.5 gram atau 1.25 gram aktif omega -3 asid lemak polyunsaturated dengan 7: 1 nisbah asid eicosapentaenoic (EPA) untuk asid docosahexaenoic ( DHA) selama empat bulan. Hanya pastikan anda mengambil masa kurang daripada 3 gram sehari kerana minyak ikan dapat mencairkan darah anda.

Makanan Kaya dengan Omega -3 bantu anda tampak muda?

Ada banyak pilihan. Ikan adalah sumber yang paling terkenal, tapi di sini ada beberapa pilihan yang lain.

Fatty Fish
• Salmon
• Tuna
• Sardines
• Mackerel
• Anchovies
• Herring

Nut and Plant Oils
• Walnut oil
• Canola Oil
• Soybean Oil

Nuts and Seeds
• Flaxseeds
• Chia seeds
• Walnuts
• Pecans
• Pine nuts

image

Inilah omega guard Shaklee, sebotol RM136.00 (hubungi KakNgah untuk special price) dengan 90 capsules yang mudah ditelan. Sesuai untuk semua peringkat umur…

Nota : Omega Beli 6 Percuma 1 ~ Promo November 2014..

Bagi melihat senarai harga pasaran, sila click di PRICE LIST. Hubungi KakNgah untuk mendapatkan item dengan harga yang lebih istimewa beserta konsultasi secara PERCUMA.

Untuk membuat pesanan dengan menggunakan DEBIT CARD/ CREDIT CARD, sila click image di bawah…

image


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.