Mujur Ummi Tak Mati…

image

Entah kenapa semalam hingga ke harini kepala terasa sakit ya amat… pikior punya pikior baru terasa yang sebenarnya KakNgah ni tak cukup rehat dengan tak cukup tidur. Seminggu jugalah gara-gara anak kecil KakNgah diarrhea dan muntah-muntah, terjelepok lemah badan si kecilku.. huhhu… Alhamdulillah semalam dah nampak aktif siap boleh bergaduh ngan abang-abangnya, memang dah sihat sangatlah…

Berbalik kepada sakit kepala, malam tadi memang tak tahan sakitnya sakit kepala so secara tiba-tiba teringat plak nak mati.. huhhu.. Boleh berwhatsapp cakap kat hubby nak mati, marah kemain hubby I, hihhi… Pastu cakap plak kat si Along dan sajer tanya dia, kalau ummi mati Along nak kene buat apa?

“Mana Along tahu ummi… jangan la mati, ummi mana boleh mati.. mana ada orang culik ummi pun…”

Kita ni kan along… mesti mati tak kira macam manapun, tak payah tunggu orang culik ummi dan potong pun, time ummi baring dan tidur pun boleh mati.. Kalau ummi mati Apa yang Along kene buat.? sajer diulang persoalan itu semula..

“Along kene jadi anak yang baik.. Along kene jadi abang yang baik… Along kene jaga adik-adik…”

Pandai Along… Along pun tak boleh gaduh-gaduh dengan adik-adik… tambah KakNgah pastu KakNgah tidur sebab dah tak tertahan dengan sakitnya kepala dan sempat juga ngap NutriFeron sepeket. Sebelum tidur sempat KakNgah pesankan Along supaya tutupkan paip mesin basuh kalau mesin dah siap proses… hihhhi…

Subuh tadi bangun dengan terhuyung hayang sakit kepala walaupun dah berkurang…Kejutkan Along untuk solat dan ke sek. Dalam tengah iron kan baju sek. tu dia datang dekat dengan KakNgah dan dengan spontan dia bercakap… “mujur ummi tak mati…” Tergelak besar KakNgah dengar dia bercakap…

image

Inilah Along cinta KakNgah… ummi sentiasa doakan yang terbaik untuk Along dan adik-adik Along, moga Allah sentiasa melindungi anak-anak ummi dari bahaya dan khianat!

Untuk order suplemen dan konsultasi secara PERCUMA, sila hubungi KakNgah yer… 🙂


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s