Resveratrol | Manfaat Melawan Kanser

image

Resveratrol merupakan antioksidan yang kuat untuk kesihatan jantung juga berpotensi melawan kanser. Resveratrol yang terkandung di dalam kulit anggur merah dan wain merah, telah didapati membantu melindungi daripada kanser. Satu kajian oleh University of Missouri penyelidik yang diterbitkan pada bulan Ogos 2013 di Jurnal Penyelidikan Pembedahan mendapati sel-sel melanoma menjadi lebih terdedah kepada radiasi jika dirawat dengan resveratrol pertama. Kajian sebelum ini daripada University of Missouri mendapati keputusan yang sama di dalam rawatan kanser prostat.

Penyelidikan lain yang diterbitkan pada bulan Oktober 2013 dalam jurnal Science Translational Medicine, menunjukkan bahawa walaupun selepas resveratrol dimetabolismekan oleh badan, ia kekal berkesan melawan kanser.

Berikut adalah tiga cara untuk mendapatkan antioksidan ini ke dalam diet anda :

1. Wain merah
2. Anggur merah
3. Makanan tambahan Resveratrol

Wain Merah? Hahha… terang-terang lah, kita sebagai muslim adalah HARAM jadikan wain sebagai minuman walaupun untuk kesihatan kita so SAY NO kay… 🙂

Anggur merah! ermmmm, setahu KakNgah kan.. ramai yang kurang gemar dengan buah dan mungkin ada juga yang tak sanggup nak hadap buah anggur bebanyak kan.. dan jangan tak tahu, buahan-buahan sekarang pun dah banyak yang GMOnya. huhhu…

Makanan tambahan Resveratrol… owh, sudah semestinya pilihan KakNgah adalah Vivix Shaklee yang tinggi dengan antioksidannya. Rasa tak boleh nak buat pilihan lain dah! 🙂 Ok, sebelum KakNgah kenalkan Vivix Shaklee, jom kenal-kenal dulu apa itu Resveratrol?

Resveratrol.

Resveratrol adalah stilbenoid, sejenis phenol semulajadi dan phytoalexin yang dihasilkan secara semulajadi oleh beberapa tumbuhan sebagai tindak balas kepada kecederaan atau apabila kilang itu diserang oleh patogen seperti bakteria atau kulat.

Kenapa Vivix Shaklee?

Hahha… Vivix Shaklee mengandungi Anggur Muscadine, Purple Carrot, Elderberry (Sambucus Nigra), polygonum Cuspidatum yang tinggi dengan antioksidan iaitu Resveratrol. Ok, di bawah KakNgah share sket manfaat dari kandungan utama Vivix Shaklee.

Anggur Muscadine

image

• Mempunyai 20 kromoson berbanding anggur lain dengan besarnya bersamaan sebiji bola golf.
• Antioksidan yang tinggi dengan memberikan nilai kesihatan yang lebih baik.
• Kerana pertumbuhannya yang unik, cahaya matahari yang kuat ia mengandungi banyak polifenol dan resvetrol.
• Mengandungi asid elkagik dalam kepekatan yang tinggi, satu pyhto-nutrein yang tidak dijumpai oleh anggur yang lain dan telah menunjukkan menpunyai ciri-ciri menghentikan kimia penyebab kanser, anti virus dan anti-bakteria.
• Ahli Sains dari University Georgia melakukan satu proses ekstraksi sejuk dan lembut untuk menjamin ekstrak yang bermutu tinggi.
• Ahli Sains menggabungkan resveratrol yang lampautulen anggur muscadine bersama elderberry Eropah dan purple carrot bagi mencipta profil polyphenol  yang kuat di dalam Vivix Shaklee.

Purple Carrot

image

• Merupakan sumber Vitamin A dan mengandungi phytokimia termasuk carotenoids, phenolic, poly acetylenes, isocoumarins dan sesquiterpenes.
• Juga mengandungi anthocyanins, antioksidan yang teramat tinggi.
• Asid klorogenik adalah antioksidan paling banyak di dalam semua jenis carrot yang membantu masalah diabetes akibat kopi!
Anthocyanins juga baik untuk sebagai anti-radang, anti-mikrobian dan anti-carcinogen.
• Juga amat sesuai untuk masalah saluran darah, platelet dan lipoprotin yang berkebolehan mengurangkan risiko penyakit koronari jantung.

Elderberry (Sambucus Nigra)

image

• Mengubati simphtom flu terutama sekali influenza B.
• Berry yang mengandungi flavonoid, antioksidan yang kuat bagi mengukuhkan sistem imun melawan jangkitan virus dan bakteria.
• Juga kaya dengan anthocyanins, yang memberikan kesan kepada anti-radang, juga dapat mengurangkan masalah berkaitan otot, sakit atau influenza.
• Elderberry bukan hanya kaya dengan antioksidan malah juga kaya dengan vitamin A, B dan C, dan nutrein seperti asid, asid amino, carotenoid, tannin dan rutin.
• Sesuai juga untuk masalah diabetes, asthma, batuk, sesak hidung dan dada.
• Bantu merendahkan tahap kolesterol dan juga menghalang oksidasi kolesterol LDL – punca penyakit jantung.
• Juga membantu pengurangan STRESS, memperbaiki masalah penglihatan dan penghadaman.

Polygonum Cuspidatum

image

• Juga dikenali sebagai Knotweed Jepun yang merupakan tumbuhan perenial yang besar berasal dari Asia, juga ditemui di Amerika Syarikat Utara dan Eropah.
• Merupakan sumber resveratrol seperti ekstrak kulit anggur merah dan juga biji anggur merah.
• Digunakan dalam banyak jenis perubatan cina.

Tahukah anda persamaan kandungan ke empat-empat bahan tersebut?

Hahha.. hasil daripada gabungan 4 bahan ini membantu sebagai anti-penuaan yang terunggul di dalam dunia sains! Dan sangat membantu dalam melawan serta menghalang kanser dari terus membesar dan merosakkan diri anda.

Info Produk
Retail Price : RM480.00 (FREE POSTAGE)
Size : 150ml

Lagi info lanjut vivix dan kanser bolehlah ke link di bawah…
Jenis-Jenis Kanser Kanak-Kanak | Retinoblastoma
Supplement Shaklee Penyebab Kanser?
Shaklee Vivix™ : Testimonial Collection (International User)

Selamat membaca!

Sebarang order dan konsultasi boleh hubungi KakNgah yer.. B-)


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s