Cara Mudah Untuk Cantik!

image

Cantik! semua wanita memang nak cantik selalu kan… bohonglah kalau taknak cantik, hihhi… “Cara Mudah Untuk Cantik” tajuk ini kalilah, memang mudah sesangat.. bukan hanya kelihatan cantik, sihat pun dapat tau. Bagaimana caranya? jeng…jeng..jeng…

Shaklee Sustained Release Vita-C Plus

image

Ermmm… kalau korang nak tau Sustained Released Vita-C Shaklee ni adalah Vitamin paling popular kat Malaysia nih, tak percaya? cer google… cer google… hihhi. Kenapa ianya terlalu istimewa? ni yang KakNgah nak kongsi nih… 🙂

Vitamin C Shaklee merupakan produk pertama yang menawarkan vitamin C dengan kawalan pelepasan secara semulajadi yang menggunakan proprietari dengan sistem penyaluran semulajadi yang melepaskan vitamin C sedikit-demi sedikit dalam masa 5 jam.

Sebagai satu antioksidan yang kuat, vitamin C merupakan nutrein yang mempunyai fungsi menyeluruh yang dapat menyokong kesihatan jantung, kesihatan imun, keutuhan sel serta kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot dan pembuluh darah.

Testimonial diri plak..

Antara manfaat yang KakNgah rasa selepas mengamalkan Vitamin C Shaklee adalah :

Gusi berdarah
• Korang pernah alaminya? bukan semasa memberus gigi tetapi secara tiba-tiba. Itulah yang KakNgah alami, tetiba rasa semacam kat mulut, sekali tengok… owh gusiku berdarah! bila dah consume Vitamin C ni, memang susah nak berdarah kay.
• Antara faktor lain jika kekurangan Vitamin C adalah seperti kulit mudah lebam, pemulihan luka yang lambat, kulit kering, kulit kasar & ruam.

Masalah Jerawat
• Semua takut kalau ada jetawat kan, huhhu… cacat jer nampak muka nih, tak cantik! Alhamdulillah, sejak consume vitamin C dengan konsisten, Jerawat yang bernanah-nanah tu dah malu-malu nak menumpang, xcely… kalau makan ayam, telur ayam.. jerawat dengan bangganya menonjolkan diri di mukaku ini, tak suka tau, tak suka…
Macam mana vitamin C membantu masalah jerawat? Vitamin C membantu pembentukkan kolagen. Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, rangka dan tulang rawan. Oleh itu, ianya mampu mempertingkatkan kulit dan menghalang otot menjadi lembik.

Mencantikkan Kulit
• Dengan consume Vitamin C, kulit akan kelihatan lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmen. Pigment adalah penyebab utama kejadian jeragat! hahha… ni yang korang nak tau sangat kan… 😀

Info Produk 
Retail Price : RM92.00 [hubungi KakNgah untuk best price]
Size : 180 tabs (3~6 bulan pengambilan)

Vitamin C juga membantu menguatkan imun badan kita dan kalau korang nak tahu, sebiji vitamin C Shaklee bersamaan 7 1/2 biji orange. Rasanya masam-masam manja gtu hah. Ops! ada lagi kay..

Shaklee Herblax

image

Ni pun penting tau kalau nak cantik! Herblax adalah detox untuk korang sebelum nak nampak lagi anggun gtu.. 🙂  Tak kisah la kalau korang nak slim melim pun tapi detox penting bagi mengeluarkan sisa-sisa bahan yang tak bermanfaat kat dalam badan tuh, kalau benda-benda tak bermanfaat tu tak keluar dulu dari badan, nak cantik pun susah tau… huhhu…  Nak tau info berkenaan detox ni, korang bolehlah menjengah DISINI.

Info Produk 
Retail Price : RM52.00 [hubungi KakNgah untuk best price]
Size : 120 tabs (3 ~ 7 bulan pengambilan)

Senang tak? senang jerk…Eh, camna nak consume dua-dua supplement nih? hahha…. konsultasinya akan diberi selepas anda selesai order kay… 🙂

Untuk order suplemen dan konsultasi secara PERCUMA, sila hubungi KakNgah yer… 🙂


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Tak Suka Ambil Pil Untuk Masalah HB Rendah? MealShake Boleh Membantu!

image

Bila sebut pasal MealShake nih, semua dah tahu kan, ianya adalah minuman perasa vanilla kegemaran anak-anak yang picky eater, sembelit, kurang selera makan dan terlalu kurus. Namun, tahukah anda bahawa MealShake juga adalah multivitamin untuk ibu-ibu hamil yang kurang gemarkan tablet sebagai makanan tambahan mereka semasa hamil?

Ya! so buat ibu-ibu hamil yang kurang gemar dengan sebarang multivitamin berbentuk tablet bolehlah mencuba MealShake [Resepi akan disertakan ~ eksklusif dari KakNgah]. Tapi jangan lupakan Vitamin C, B Complex dan ESP untuk kesan yang lebih baik untuk ibu-ibu.

Kelebihan MealShake Shaklee Untuk Ibu Hamil

• Menyediakan 19 jenis vitamin lengkap, mineral dan zat perlu. Kekurangan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita. Ia turut mengandungi lesitin soya yang berkerjasama dengan vitamin larut lemak.
• Membekalkan nutrisi penuh kepada sel tubuh – kaya dengan protin [tidak mengandungi laktosa], membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun dan lain-lain.
• Membantu tumbesaran – mengandungi asid folik dan biotin yang diperlukan ibu hamil, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang yang kuat dan sel-sel untuk proses membesar [sesuai untuk tumbesaran bayi anda]
• Mengembalikan seri wajah – Mengandungi vitamin B yang lengkap dengan 8 kompenan B, zat besi dan copper yang cukup untuk membina sel darah merah yang sihat [atasi masalah HB rendah] sekali gus memberikan wajah/kulit yang lebih cantik.. ala-ala awet muda gtu… 🙂

Apa Cerita Ibu Hamil Kita…

image

Dapatkan MealShake anda bulan ini dengan harga PROMO yang lebih jimat berganda dengan BUY 3 FREE sebelum 1 November 2014.

image

Untuk order suplemen dan konsultasi secara PERCUMA, sila hubungi KakNgah yer… 🙂


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Exam & Clash of Clans

image

Minggu ni minggu KakNgah paling sibuk… nak fokus pada exam anak bujang yang sulung. Pagi dengan exam Sek. KAFA, petang pula exam Sek. Keb. Malam tengokkan hafazan dan study subject untuk Sek. KAFA, balik dari Sek. KAFA ada 2 jam jer free, 2 jam tulah nak check study untuk Sek. Keb. , makan dan siap ke Sek. terlalu pantas! Adoh… rasa cam nak exam besor jerk, hahha… Apapun memang KakNgah tekankan sebab exam akhir tahun ni penentu class dia untuk next year.

image

hahha…. mesti ada yang terpikir, apa kene mengena exam dan Clash of Clan? ermmm… dia sendiri pandai main game nih dan memang tiap-tiap hari itulah kerjanya, GAME! sampai naik risau KakNgah dibuatnya. Sanggup dia bangun jam 5.30pagi semata-mata nak main game sebelum pergi Sek. aiyoo… So, terpaksa babahnya buat perjanjian dengan dia..

Babah : Along, kalau exam along tak dapat A semua… babah akan delete game tuh..

Along : Ok lah tapi kalau along dapat A semua camna? Along nak game Plant vs Zombie gak.. nak jam NINJA..

Babah : Ok, babah bleh bagi semua tapi nak semua subject A 90%++…

Along : ermmm… ok [dengan confident nya…]

Memang hantu game kan… KakNgah ni punyalah risaukan study dia, dia plak confident boleh… harap-harap dia boleh buat dan buat anak-anak anda yang tengah exam minggu nih.., good luck and all the best! 🙂

Sebelum terlupa, KakNgah juga berikan MealShake sebagai sarapan ringkas paginya… baik untuk fokus semasa exam nanti… dan untuk pastikan dia kekal sihat sepanjang minggu ini, Chewable Vita-C juga amat diperlukan.. Omega Guard juga tidak ketinggalan untuk minda yang sihat. Atau anda juga boleh berikan lecithin untuk anak-anak anda… Next time KakNgah kongsikan set untuk study anak-anak, harap ianya akan membantu masalah anak anda di Sek.

Promo MealShake berakhir 31 Okt. 2014 ini…
image

Untuk order suplemen dan konsultasi secara PERCUMA, sila hubungi KakNgah yer… 🙂


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Polifenol | Bantu Anda Kurangkan Berat Badan

Penyelidikan baru ini mendedahkan bahawa rahsia untuk penurunan berat badan mungkin lebih kompleks daripada “kurangkan makan, lebihkan bergerak”. Yang paling utama berkenaan enzim yang dipanggil AMP- diaktifkan protein kinase ( AMPK ) yang terdapat dalam Blueberry , jeruk , Teh Hijau dan Cayenne Peppers. AMPK membantu tubuh anda menggunakan gula yang mengakibatkan meningkatkan metabolisme menyebabkan penurunan berat badan. AMPK umumnya diaktifkan semasa latihan untuk membantu otot menggunakan gula yang disimpan dan lemak untuk tenaga. Tetapi, AMPK juga dapat diaktifkan dengan makanan. Rahsia untuk mengaktifkan kuasa AMPK adalah dengan memasukkan makanan yang mengandungi polifenol, nootkatone dan capsaicin semua yang mengaktifkan enzim pembakar lemak.

Hahha… perasan tak? salah satu sebatian yang membantu mengurangkan berat badan adalah polifenol. Apa itu Polifenol?

image

Polyphenols adalah antioksidan yang terdapat dalam pelbagai jenis makanan termasuk teh, kopi, sayur-sayuran, dan coklat. Polifenol yang kuat yang telah terbukti untuk mengaktifkan AMPK disebut resveratrol dan ditemui pada kulit anggur merah dan beri biru. Resveratrol dapat membantu mengurangkan perkembangan sel-sel lemak dan dapat mengurangkan tisu lemak dalam badan untuk diet lemak yang tinggi. Jika anda mengalami kesukaran menurunkan berat badan, anda mungkin ingin mempertimbangkan suplemen resveratrol yang boleh membantu mengurangkan keradangan dan boleh membantu dengan kehilangan berat badan. Atau meningkatkan pengambilan makanan yang tinggi resveratrol seperti anggur merah dan beri biru.

Adakah Shaklee Menyediakan Polyphenol?

Sudah tentu jawapan YA! Memang betul Shaklee juga ada menyediakan polyphenol untuk anda dalam mengurangkan berat badan anda secara sihat! 2 jenis suplemen tersebuat adalah Cinch Energy Tea Mix dan Vivix. Jom kita menelaah…

Cinch™ Energy Tea Mix

image

Shaklee Cinch™ Energy Tea adalah jenis serbuk, minuman teh yang direka untuk menyediakan rangsangan tenaga semula jadi bagi individu yang aktif. Ia terdiri daripada gabungan teh : Teh Matcha serbuk, Ekstrak Teh Merah, Ekstrak Teh Rooibos Merah dan Ekstrak Teh Putih.

Eksrak Teh Merah & Ekstrak Teh Rooibos merupakan teh yang tinggi dengan polifenol dalam membantu mengurangkan berat badan dan juga inci anda.

Vivix®

image

Vivix® Shaklee kaya dengan anti-oksidan yang tinggi iaitu polyphenol dan resvetrol dimana ianya mampu memperbaiki dan melindungi sehingga ke tahap sel DNA dengan 4 mekanisma pada tahap sellular. Jadi tak hairanlah dengan kandungan polifenol yang berganda dalam Vivix membuatkan pengamalnya boleh kurus!

VIVIX ini EXCLUSIVE hanya dari shaklee dan ianya telah membantu ramai orang yang mengalami masalah darah tinggi, buah pinggang, diabetes, kanser, fibroid, masalah kulit, obesiti, strok, awet muda dan banyak lagi…

Bagi melihat senarai harga pasaran, sila click di PRICE LIST. Hubungi KakNgah untuk mendapatkan item dengan harga yang lebih istimewa beserta konsultasi secara PERCUMA.

Untuk membuat pesanan dengan menggunakan DEBIT CARD/ CREDIT CARD, sila click image di bawah…

image


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Tak Perlu Nebulizer Lagi! | Asthma Pulih Dengan Omega Guard

Tahniah kepada ibu yang prihatin.. saya bangga dengan ibu yang sanggup belikan omega buat anaknya yang ada asthma kronik… Tak rugi dengan usaha gigih ibunya dalam mendapatkan yang terbaik untuk anaknya menghasilkan sesuatu yang lebih baik dari yang dijangka… terharu 🙂

image

katanya lagi…..

image

Omega Guard Shaklee ni dah lama sangat popular kat Malaysia ni, ramai lagi ibu-ibu yang berada di luar sana berjaya mengubati masalah asthma anak mereka dengan Omega Guard Shaklee, bebaloi dengan harganya. Di bawah KakNgah kongsikan sedikit info Omega Guard untuk tatapan pembaca semua.

Omega Guard

• Merupakan minyak ikan terbaik di dunia yang mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA, dan lain-lain lagi.
• EPA membantu menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi-fungsi otak. Satu hidangan Omega Guard menyediakan 990mg asid lemak omega-3.
• Dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul yang memekatkan asid lemak omwga-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakkan jenis ikan.

Bagaimana Omega Guard membantu dalam masalah Asthma?

“Omega-3 fatty acids are known to reduce inflammation. Because asthma is a disease caused by airway inflammation that leads to airway hyper-responsiveness and airway narrowing, and because Eskimos, who eat large amounts of fish have a low rate of asthma, researchers theorized that fish oil might benefit asthma sufferers.”

“Omega -3 asid lemak yang dikenali untuk mengurangkan keradangan. Kerana asma adalah penyakit yang disebabkan oleh keradangan saluran udara yang membawa kepada saluran udara hiper- responsif dan saluran udara sempit, dan kerana Eskimo , yang makan banyak ikan mempunyai kadar yang rendah masalah asma, hasil penyelidik mendapati bahawa minyak ikan mungkin mendapat manfaat bagi penghidap asma.”

Jadi… bagaimana pilihan anda? Jika anda memilih untuk dapatkan Omega Guard dengan harga yang lebih jimat, hubungi KakNgah yer… 🙂


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

10 Kebaikan Minum Air Putih

Kalau sebut air nih, memasing dok nampak sirap laicilah, laici kang lah, limau ais lah… tapi kalau hujan-hujan gni mesti ramai dok nampak kopi o panas, teh tarik, cappuccino… buntang biji mata kan! tapi korang sodar tak? tak elok tau manis-manis nih, copek yo dapat diabetis hah… hihhi..

Okeh.. sebenarnya tak salah pun korang nak minum memanis nih cuma nak bagitaulah sket, nak minum manis pun jangan abaikan 8 gelas air putih! bukan 8 gelas air manis kay. Kalau air manih je masuk dalam tanpa air putih secukupnya, toksin dan penyakit senang nak dok dalam badan tuh… antara manfaat air putih nih adalah :

1. Meningkatkan Tenaga & Mengurangkan Keletihan – Otak memerlukan keperluan air yang secukupnya, minum secukupnya membantu anda berfikir, fokus dan menumpukan perhatian yang lebih baik dan lebih peka. Sebagai bonus tambahan, tahap tenaga anda juga dirangsang!

2. Menggalakkan Berat Badan – Mengawal produk lemak ~ mengurangkan pengambilan makan (dengan mengisi perut anda jika diambil sebelum makan), mengurangkan rasa lapar, meningkatkan metabolisme anda dan bantu mengosongkan kalori!

3. Menyingkirkan Toksin – Menyingkirkan sisa melalui peluh dan kencing yang mengurangkan risiko batu karang dan UTI ini (jangkitan saluran kencing).

4. Meningkatkan Kulit Complexion – Melembapkan kulit anda, menampakkan ia segar, lembut, berseri dan licin. Menghilangkan kedutan. Ia terbaik untuk rawatan anti -penuaan di diri anda!

5. Mengekalkan Kekerapan – Membantu penghadaman kerana air adalah penting untuk mencerna makanan dan mencegah sembelit.

6 Meningkatkan Sistem Imun – Seorang pengamal air putih  adalah kurang cenderung untuk jatuh sakit. Dan yang tidak akan berasa agak sihat kebanyakan masa? Minum air yang banyak membantu memerangi selesema , kanser dan penyakit lain seperti serangan jantung.

7. Sakit kepala Asli Remedy – Membantu melegakan dan mencegah sakit kepala yang biasanya disebabkan oleh dehidrasi (migrain & sakit belakang terlalu¡).

8. Mencegah Kekejangan & Terseliuh – penghidratan yang betul membantu menjaga sendi dilincirkan dan otot sakit sendi jadi lebih anjal.

9. Meletakkan Anda dalam Mood Baik – Apabila badan berfungsi yang terbaik, anda akan berasa hebat dan gembira!

10. Simpan Wang! – Air adalah PERCUMA! Walaupun anda memilih air botol / ditapis , ia MASIH lebih murah daripada yang gula yang tinggi dan lemak yang penuh latte! 😀

image

Keputusan anda hari ini akan mengubah hidup anda untuk hari-hari seterusnya! Selamat berusaha… 🙂

Untuk order suplemen dan konsultasi secara PERCUMA, sila hubungi KakNgah yer… 🙂


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Testimoni | Sihat & Cergas dengan Set Berpantang Shaklee.

Alhamdulillah, ada peluang juga untuk KakNgah share walaupun sebenarnya line internet sangatlah mendukacitakan.. 😥  Cuba jer mana yang boleh, moga sama-sama bermanfaat.

Bila sebut berpantang nih, semua ibu-ibu memilih untuk kekal cergas semasa berpantang kan? KakNgah pun sebab utamanya tak nak menyusahkan mak dan mentua KakNgah. Kalau bab berpantang ni, mak KakNgah sendiri memang agak ketat pantangnya, huhhu… rasa tak sanggup nak berpantang cara dulu-dulu.. 😀 so KakNgah pilih berpantang dengan sendiri dan amalkan set berpantang dari Shaklee, cergas dan sungguh bertenaga! info berkenaan Set Berpantang ada DISINI.

Testimonial

Harini KakNgah share Testimonial jer, hanya 2 testimonial, kalau google memang bersepahlah kan… 🙂

image

image

Next time, lebih lagi info yang nak dikongsikan.. InsyaAllah.

Untuk order suplemen dan konsultasi secara PERCUMA, sila hubungi KakNgah yer… 🙂


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.