September GiveAway @KakNgah Sihat

Salam to all readers!!!

Hihhi… Tak pernah pula KakNgah buat GiveAway kan… So disebabkan bulan ni bulan kelahiran KakNgah, KakNgah nak bagi special gift untuk reader yang bertuah! Bukan untuk semua yerrr, hihhi…

image

Ni lah hadiahnya! saper nak? GenieBra ni sesuai untuk semua peringkat umur. BF mum pun boleh tau, selesa sesangat. Nak dapatkan GiveAway ni ada SYARATnya tau, tak susah pun… sonang yo kata orang Negeri Sembilan. 🙂

SYARAT-SYARATnya

1) FOLLOW BLOG INI (https://kakngahsihat.wordpress.com) dengan click + follow pada bahagian atas kiri.

2) Klik hyperlink Kakngah Sihat dan anda akan dibawa ke fanpage, dan klik ‘LIKE

3) Sila tinggalkan email anda atau web blog anda diruangan comment serta penuhkan “Saya berharap Kakngah Sihat….” ( suka hati anda la nak panjang mana pun… hihhi)

Contest ini SAH sehingga 30 Sept. 2014.

Sonangkan…. jangan tunggu lama-lama, jom sertainya. Reader yang berkelayakkan akan terima awardnya yeayyy… 😀  PEACE!


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Mengapa & Bagaimana Kafein Boleh Memberikan Kesan Kepada Tulang Anda

image

Hahha…. seperti yang dijanjikan “Mengapa & Bagaimana Kafein Boleh Memberikan Kesan Kepada Tulang Anda” adalah sharing kali nih, 🙂 Seriously ramai dikalangan kita tidak ambil peduli tentang kesihatan tulang. Betul tak? termasuklah KakNgah yang buta langsung tentang kesihatan diri dan keluarga. Alhamdulillah, sejak kenal Shaklee ni, memang rasa rugi kalau abaikan kesihatan tulang nih, nak-nak KakNgah sendiri adalah seorang penggemar kopi. Abaikan yer… jom kita bincang ke topik utama kita…

Adakah Penggunaan Kafein Dapat Meningkatkan Osteoporosis?

image

Jangan terkejut jika anda mendapati masalah ini adalah yang tertinggi untuk persoalan anda kerana kajian telah dijalankan bagi meneroka asas molekul kafein pada tulang. Namun kajian yang dijalankan seperti kurang jelas untuk ditafsir tetapi sekurang-kurangnya kajian tersebut menunjukkan bahawa kafein memberi kesan negatif kepada tahap vitamin D anda! Dan ini secara langsung memberi kesan bagaimana tulang berkembang dengan berapa cepat ianya berliang. Hahha.. osteoporosis ler tewww…

Persoalannya?

Pengambilan kopi tidak dianggap sebagai faktor risiko yang penting bagi osteoporosis. Tetapi terdapat kebimbangan mengenai kesan kopi pada kekuatan tulang kerana kopi boleh menjejaskan penyerapan kalsium dari saluran penghadaman. Ini mungkin yang paling penting apabila pengambilan kopi yang tinggi (contohnya, empat atau lebih cawan kopi setiap hari) dan pengambilan kalsium adalah rendah.

Walaupun banyak kajian penyelidikan yang berkualiti tinggi tidak menemui bahawa pengambilan kopi meningkatkan risiko osteoporosis, beberapa telah mencadangkan sebaliknya. Apabila faktor risiko yang berpotensi mempunyai kesan sederhana dalam beberapa kajian dan tiada kesan pada orang lain, ia mungkin kerana kajian menggunakan kaedah yang berbeza. Walau apa pun, kemungkinan bahawa kesan (jika ada) kopi kekuatan tulang adalah kecil. Ia sukar untuk mengkaji kesan penggunaan kopi di risiko osteoporosis kerana seseorang perlu bergantung kepada penggunaan yang dilaporkan sendiri dan kerana pengambilan kopi mengubah faktor-faktor risiko yang lain. Sebagai contoh, orang yang merokok rokok juga cenderung untuk minum banyak kopi ; seseorang mungkin menyimpulkan bahawa pengambilan kopi meningkatkan risiko osteoporosis dalam kumpulan orang tertentu apabila ia benar-benar merokok. Juga , peminum kopi yang besar boleh minum susu kurang daripada orang-orang yang tidak suka kopi. Malah , beberapa kajian mendapati bahawa kesan-kesan negatif yang mungkin penggunaan kopi kekuatan tulang kebanyakannya terhad kepada orang-orang dengan pengambilan kalsium yang rendah dan masalah tersebut boleh diatasi dengan pengambilan kalsium yang tinggi.

Ermmm… anda rasa, apa yang perlu dilakukan untuk menjaga kesihatan tulang anda? 😀 Ohw…. anda memilih untuk mengambil kalsium yang tinggi bagi kesihatan & kekuatan tulang anda? Ok, meh KakNgah share kalsium yang anda perlukan…

image

Yes! inilah kalsium terbaik untuk anda –  Shaklee OsteMatrix® yang lengkap dengan magnesium, manganes, Vitamin D, zinc, calcium, fosforus, kuprum dan boron yang seimbang dengan kadar penyerapan 99%. Formularnya unik, dibuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati.

OsteMatrix® membantu :

• menghalang osteoporosis,
• merawat tulang patah/ retak,
• memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas,
• meningkatkan ketumpatan tulang dan kerangka,
• membantu sistem saraf,
• pengalkalian tubuh,
• detoksifikasi.

Testimonial

image

image

Info Produk

Retail Price : RM61.00
Size : 120 tablets

Berminat?


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Cinch® Energy Tea Penganti Kopi untuk Bekalkan Tenaga Segera.

image

Tatttadaaaa… ahha, ni le Cinch® Energy Tea Mix dari Shaklee. Ramai yang cari peganti kopi so Cinch® Energy Tea adalah pilihan yang sangat sessuai untuk anda yang pentingkan kecergasan diri.

Apakah Cinch® Energy Tea Mix?

Shaklee Cinch ™ Energy Tea adalah jenis serbuk, minuman teh yang direka untuk menyediakan rangsangan tenaga semula jadi bagi individu yang aktif. Ia terdiri daripada gabungan teh : Teh Matcha serbuk, Ekstrak Teh Merah, Ekstrak Teh Rooibos Merah dan Ekstrak Teh Putih.

Perbezaan Shaklee Cinch® Energy Tea

Matcha Green Tea Powder adalah sangat bernilai untuk kesan kesihatan mempromosikan terapeutik di Jepun.
Red Tea Extract kaya dengan sebatian polifenol ~ pejuang kanser yang kuat, termasuk flavonoid seperti quercetin dan rutin dan asid fenolik seperti kafeik dan asid ferrulic. Ia merupakan anti-oksidan yang kuat dan dikaji sebagai pencegahan kanser dan agen yang boleh menghalang daripada merebak.
Daun Teh Putih menyediakan jumlah yang lebih tinggi antioksidan daripada teh hijau yang matang. Ekstrak teh hijau adalah sumber yang baik catechin, sebatian antioksida dan sumber kafein secara semula jadi.
Rooibos Red Tea Extract merupakan tumbuhan unik yang berasal daripada Afrika Selatan, kaya dengan sebation polifenol anti-oksidan.
• Campuran teh telah digabungkan dengan asid amino tidak penting iaitu taurina, dikaji untuk peranannya dalam prestasi mental dan fizikal.
• Satu hidangan Shaklee Cinch ™ Energy Tea menyediakan hanya 5 kalori.

Siapa Perlukan Cinch® Energy Tea?

• Pelajar (baik untuk minda)
• Pekerja aktif
• Anda yang ingin kurus
• Pesakit kanser
• Pemandu (elak mengantuk)

Testimonial

image

Info Produk
Retail Price : RM131.00
Size : 28 sticks

Amacam…. berkenan? jom hubungi saya untuk harga yang lebih jimat!


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.