I am a HERO

image

Memang hero, sebab dia boleh relax je ng luka jatuh tu, KakNgah plak yang meraung tak sudah… Pastu elok plak dengan luka tu dia kayuh basikal, melompat dan memanjat sementara menunggu babah eay balik rumah bawa dia ke hospital.

Hai anak… macam mana la ummi tak stress... Allahhu.. kadang-kadang rasa berdosa pun ada bila tak dapat nak jaga diaorang dengan baik. Sedih sangat sebab tak dapat jadi ibu yang sempurna untuk diaorang… ummi sayang anak-anak ummi, sebab tu ummi marah dan denda korang kalau nakal.. 😦

Doktor pun bleh gelak dengan dia kat hospital tuh sebab dia boleh relax bila doktor tu buka luka (masukkan jari dalam lukanya), cuci luka & tampal luka dia… bila doct. bercakap dia buat derk jerk dan pandang doct. yang 4 orang tu macam pesalah… 🙂 Oh… angah.

image

Walaupun tak teruk tapi sebagai ibu rasa sakit yang anak tanggung tu turut terasa! Moga cepat sihat yer.. walaupun memang angah tak rasa sakit dan relax jerk…

Bagi yang nak dapatkan supplement boleh hubungi KakNgah kay… 🙂


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Motivation & Recognition Rally Terbakor!

image

hahha… meriah sangat program yang dianjurkan Shaklee semalam, terbakor hah! Kehadiran distributor dijangka dalam 700 orang namun yang datang memenuhi hall adalah seramai lebih kurang 1,500 orang! Ramai yang terpaksa menempek di bahagian tepi dan belakang semata-mata untuk program tersebut kerana masing-masing mahu berjaya.

Kehadiran 2 orang Master yang hebat dengan sharing kejayaan mereka sangat-sangat memberikan semangat yang membara buat KakNgah untuk teruskan bersama  Shaklee. Terima Kasih Master Hadhatina Abdul Halim dan Master Farihah Abu Kassim atas sharing anda.

Jom layan gambar-gambar semasa program berlangsung semalan di SACC.

image

image

image

image

Bagi yang nak dapatkan supplement boleh hubungi KakNgah kay… 🙂


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Pasar Melayu Cambodia @ Kedah Tarikkan Terbaru Kaki Tudung!

Kakngah dapat info ada pasar baru dibuka berhadapan Mini Stadium di Pendang, Kedah iaitu Bazar Melayu Kemboja. Buat kaki shopping juga peminat tudung, pelbagai pilihan anda boleh dapatkannya di sana tau… Memang boleh rambang mata! hahha… mujur KakNgah ni tak minat sangat nk shopping bagai. Jom cuci-cuci mata… 😀

image

image

image

image

image

image

Bagi orang-orang kedah boleh singgah ke Bazar yer…

image

Bagi yang nak dapatkan supplement boleh hubungi KakNgah kay… 🙂


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Vitamin C Anak Collagen?

image

Weheeee…. suka hati KakNgah jika cust senang hati dan happy dengan penggunaan Sustained Release Vita C Shaklee.. memang berbaloi-baloi. Ya, Pn. Yasmin Zahraa ni berjiran dengan KakNgah so memang dia selalu order Vitamin C dengan KakNgah. Kulit dia memang cantik, gebas gebus gitewww… I pun jealous tau! 🙂

Kenapa Vitamin C digelar “Anak Collagen“?

Vitamin C membantu pembentukan kolagen iaitu sejenis protein yang menyusun tubuh manusia. Kolagen adalah struktur yang terlibat dalam pembinaan tulang, gigi, sendi, otot dan kulit. Perkataan kolagen itu sendiri berasal dari Yunani yang bererti lekat atau bersifat sebagai pelekat. Sebab itulah si pengamal akan mendapati kulitnya lebih licin, tegang dan cantik, dan luka cepat sembuh kerana ia membentuk perhubungan tisu badan yang kuat.

Hahha… btul tak gelaran yang KakNgah berikan? sesuai sangat Vita C ni digelarkan sebagai anak Collagen. Suka hati je kan… 😀

Bagaimana Vita C Bertindak?

Sustained release berupaya memberikan perlindungan berkekalan, jam demi jam dengan menggunakan sistem perlepasan berkekalannya. Vitamin C merupakan anti-oksidan yang berkeupayaan tinggi.

Keistimewaan Shaklee.

♥ 1 tablet bersamaan 7 1/2 oren,
♥ setiap tablet mengandungi 120mg bioflavonoids (25% dari bioflavonoids, diekstrak dari kulit buah),
bioflavonoids membantu memaksimumkan manfaat Vitamin C. Ianya membantu dalam penyerapan Vitamin C dan melindungi Vitamin C daripada pengoksidaan, dengan itu meningkatkan keberkesanannya.
♥ gabungan Vitamin C & citrus menguatkan keupayaan badan untuk melawan penyakit.

image

Info Produk

Retail Price : RM92.00
Size : 180 tablets

Berminat untuk dapatkan dengan harga lebih murah dan jimat berganda? hubungi KakNgah yer… 🙂


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Supplement Boleh Rawat Tulang Patah!

image

Eh… Supplement pun boleh rawat tulang patah? Cam tak percaya jerk tapi itulah hakikatnya jika amalkan supplement Shaklee iaitu OsteMatrix, Advance Joint Heath Tablet dan B Complex.

Bagaimana 3 Supplement Tersebut Bertindak?

OsteMatrix
• Seperti yang diketahui umum, tulang memerlukan kalsium yang mencukupi untuk membesar, kuat dan padat. Maka pengambilan OsteMatrix adalah sangat membantu.
• Membekalkan nutrein harian termasuk kalsium yang membantu dalam pembentukan dan penyelenggaraan tulang dan gigi.
• Lengkap dengan magnesium, manganes, Vitamin D, zinc, calcium, fosforus, kuprum dan boron yang seimbang dengan kadar penyerapan 99%.
• Formularnya unik, dibuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati.

Advance Joint Heath Tablet
• Tulang belakang kita disokong dan diampu oleh pundi cecair diantara setiap cakera vertebra (vertebra-disc). Setiap disc menyokong setiap pergerakan dan impak kita seharai-hari.
• Kita bersenam dan melompat, dan tugas disc adalah mengampu sendi daripada sebarang kecederaan atau kejutan hasil daripada pergerakan tersebut. Maka jika tahap cecair di dalam tubuh rendah, tahap cecair di dalam tulang belakang akan berkurangan.
• Pengambilan bersama OsteMatrik membantu menguatkan tulang dan sendi.

B Complex
• Bertindak sebagai anti-stress. Bila seseorang stress, kesihatan akan lambat untuk baik pulih jadi B Complex membantu menstabilkan perasaan anda.
• B Complex juga membantu dalam kesihatan fungsi saraf bagi memperbaiki kesihatan diri.

TESTIMONIAL

image

Berapa Harga Untuk Set Tulang Patah?

Harga untuk set tersebut adalah RM248.00 including postage. B Complex untuk 4 bulan pengambilan, AJHT dan OsteMatrix untuk sebulan pengambilan.

Nak dengan harga yang lebih jimat berganda? Hubungilah KakNgah segera yer…


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Anak Malas Mandi!

Hallo…hallo… saper ada masalah cam KakNgah? rasanya semua ibu-ibu ada masalah yang sama kan, hahha… Malam semalam punya cerita…

KakNgah : Angah… pergi mandi!

Idraki : Angah bosan la nak mandi…

KakNgah : Angah tahu tak? klu malas mandi nanti jadi cam gni… (lihat pic. di bawah…)
image

Dah… dengan muka cuak terus masuk bilik air mandi.. pas mandi tayang gigi dulu… hahha.. Kekadang kita sebagai ibu bapa kene juga saiko kan anak sket kan… 🙂

image

Bagi yang nak order supplement sila hubungi KakNgah yerr… 😀


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Enfuselle | Shaklee Skin Care

image

Hahha… aritu KakNgah ada share set NutriWhite kan, Enfuselle ni satu lagi produk Skin Care dari Shaklee, hanya 2 sahaja produk Skin Care yang Shaklee keluarkan.

Enfuselle dihasilkan untuk bertindak dengan 4 langkah pada setiap pagi dan petang agar menjadikan kulit anda kekal sihat dan gebu : MEMBERSIH♥MENEUTRAL♥MELEMBAP♥MEMPERBAIKI.

KULIT NORMAL HINGGA KERING ~ RM325.00

Hydrating Cleansing Lotion
Losyen pencuci campuran berkrim yang bertindak menanggalkan kotoran, bahan pencemaran dan solekan tanpa menjejaskan lapisan minyak semulajadi kulit.

• Hydrating Toner
Formula bebas alkohol fengan minyak pelembap semulajadi bagi melindungi dan melembapkan wajah.

Hydrating Moisturizer
Diperkaya dengan krim emolien bebas minyak dan tidak melekit untuk kesan yang cepat.

KULIT NORMAL HINGGA BERMINYAK ~ RM303.00

Purifying Cleansing Gel
Bebas sabun dan pH seimbang diperkaya dengan Vitamin E yang berbuih lembut bagi memastikan kulit kekal segar dan lembut.

Purifying Toner
Mengekalkan dan menganjalkan kulit; juga membantu mengawal muka berkilat dengan menghapuskan lebihan minyak.

Balancing Moisturizet
Formula yang ringkas, tidak berminyak dan mampu mengawal pengeluaran minyak pada wajah, bertindak dengan membekalkan kelembapan segera.

ALL SKIN TYPES ~ RM52.00

• Eye Treatment
Bahan botani anti-penuaan dan vitamin C amat berguna untuk merawat kulit lembut di sekitar mata.

KEISTIMEWAAN SHAKLEE

• Penyelidikkan nutrisi selama 55 tahun telah dijalankan untuk mencipta set penjagaan kulit.
• Asas produk Enfuselle ialah Vital Repair+® Complex yang eksklusif.
• Campuran sinergi tujuh nutrein antipengoksida memberikan hasil lebih hebat berbanding penggunaan nutrein secara berasingan.
• Terbukti secara klinikal dengan 7 paten.
• Diuji oleh pakar dermatologi.
• Sentiasa tidak menimbulkan alahan dengan pH seimbang.
• Dirumuskan TANPA: paraben, natrium lauril sulfat atau natrium, propilena glikol, penghasilan daripada haiwan atau produk sampingan daripada haiwan, minyak mineral atau petrolatum, FD&C atau pewarna, Ftalat, 1,4-dioksana.

TESTIMONIAL

image

image

image

image

Anda berminat untuk mencuba? Ea..alohhh… jangan segan-segan plak. 🙂

 Pertanyaan lanjut untuk order & Konsultasi boleh roger2 dengan KakNgah yer.. 😀


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.