Julai 2014 | Bulan Keahlian Percuma

wpid-img_20140715_113307_wm.jpgEhhh… betul ker Julai 2014 ni “Bulan Keahlian Percuma?”…

Betullah.. tak kan KakNgah nak bohong, bulan puasa nih.. tak baik tau berdosa.. 🙂 Lifetime Membership lagi korang hahhh.

Macam mana nak dapatkan Free Member nih?

Bukan susah pun, BUY 6 FREE 1 Shaklee Vivix™ jer pun pada harga RM2850.00 bulan nih dan anda akan mendapat penjimatan sebanyak RM570.00 dan pada bulan hadapan senang-senang jer korang dapat bonus RM200.00 ++ dari Shaklee… Tak susah kan, sebotol Shaklee Vivix™ tahan selama sebulan ++ gtu, sehari sesudu teh pun dah cukup.

Apa Manfaat Shaklee Vivix™ nih?

Pada KakNgah, Shaklee Vivix™ ni cukup membantu KakNgah dalam :

  • Masalah penghadaman (buasir),
  • Masalah insomnia,
  • Masalah sakit-sakit badan,
  • Masalah kurang tenaga akibat Thalassaemia,
  • Masalah kesihatan keseluruhan…

Antara lain Manfaat Shaklee Vivix™?

  • Mengawal diabetes,
  • Mengawal darah tinggi,
  • Mengurangkan ketagihan merokok,
  • Menjaga kesihatan jantung,
  • Mengurangkan kolesterol,
  • Mengurangkan berat badan,
  • PCOS,
  • Resdung,
  • Rheumatoid Artritis,
  • Dan banyak lagi…

Bagaimana Vivix™ bertindak?

  1. Kerosakan DNA ~ Setiap hari, setiap sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA. Serangan-serangan ini merosakkan pengkalan data genetik, menghasilkan satu “typo” [kesilapan dari yang asal] yang akan mengganggu fungsi sel dan panjang umur.
  2. Pengawalan Genetik ~ Pengawalan genetik menyumbang kepada deteriorasi [kemerosotan] umur pada tahap sellular. Di dalam satu penemuan utama, ujian klinikal terbaru menunjukkan ramuan Vivix™ mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap sellular.
  3. Pengeluaran Tenaga Yang Kian Menurun Oleh Sel-Sel ~ Mitochondria [penjana tenaga] di dalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan Mitochondria menurun, fungsi sel turut menurun. Ramuan Vivix™ menggalakkan biogenesis [pembentukkan baru] Mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga di dalam sel.
  4. Penimbunan Protein AGE ~ Penimbunan berlebihan protein AGE [advance glycation end products]boleh menyebabkan kerosakkan tahap sellular yang akan mengganggu keutuhan sel dan panjang umur. Ramuan Vivix™ adalah 10 kali lebih kuat dari resveratrol [kandungan unik dalam anggur ‘muscadine’] untuk melambatkan pembentukkan protin AGE…

promo-julai-2014

Hahha…. rasanya dah cukup kut kan.. so bagi yang nak Free Member sambil-sambil menjaga kesihatan, boleh lah kita roger2.

 Pertanyaan lanjut untuk order & Konsultasi boleh roger2 dengan KakNgah yer.. 😀


Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

 

Shaklee Support Israel!!! Biar Betul???

Assalamualaikum… ermmm, dah lama nak share tapi asyik tertangguh jerk, bila dah tertangguh… bukan main lagi kecoh dan kecoh isu kononnya Shaklee ada menyumbang dana kepada Israel dalam peperangan yang berlaku di Palestine. Rasa dah hilang plak sabar nih bila ramai sangat yang suka Copy Paste isu yang sebenarnya mereka sendiri tak pasti… Kalau diiukut-ikutkan buka hanya isu ini jer, hal-hal agama pun ramai yang suka Copy Paste, pelik dengan segelintir masyarakat sekarang.

wpid-wp-1405378228652.jpegSiapa plak mamat mat saleh ni yer? OPS!! ada yang belum kenal rupanya… ni nak bagi tau, mamat mat saleh ni adalah CEO Shaklee Corporation yer dan namanya adalah Mr. Roger Barnett bukan David Miller @ Dave Miller.

Siapa plak David Miller nih… eh, tak tau gak ker? bukan main lagi sibuk nak bagitau Shaklee support Israel tapi diri sendiri tak tau, ishhh…ishhh…ishhhh… David Miller adalah Shaklee Independent Distributor cam KakNgah gak ler, ada blog sendiri dan ada website sendiri untuk persatuan atau jualan langsung beliau dan yang popular sekarang nih website http://www.kenesethisrael.com/. Ermmm… sebelum nak Copy Paste atau nak screenshots, siasat dulu ler, jangan dengan membuta tuli nak share jerk, kan dah dapat dosa memfitnah, bulan puasa plak tuh, buat malu jerk…

Kat bawah ni bukti yang mengatakan David Miller ni hanyalah Shaklee Independent Distributor, bukan CEO yer.. :-/ Beliau memang aktif dengan persatuan beliau sebab beliau sendiri seorang Board of Directors dalam persatuan tuh…. 🙂

wpid-screenshot_2014-07-14-22-35-10.png

TQS sebab sudi baca dari tak pasal-pasal dapat dosa menyebarkan sesuatu yang sendiri tak tau… huhhu… Mintak dijauhkan dengan isu-isu yang diri sendiri tak pasti… amen…

Pertanyaan lanjut & Order Shaklee
✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Jahit-Jahit | OsteMatrix

wpid-img_20140707_070803.jpg“Jahit-Jahit | OsteMatrix”… apa kaitannya nih, takper jom… sekali sekala update minat sampingan KakNgah plak. KakNgah bukan pakar menjahit cuma bila dah kena paksa dek suami belajar menjahit so ikutkan jelah.. Bila dah belajar cam ketagih plak tetapi still kene belajar lagi untuk mahirkan skill menjahit… Alhamdulillah bolehlah kalau nak buat baju sendiri dan keluarga, sekarang nih upah baju pun dah mahal… Kalau menjahit mahal tu kene dengan penat lelah kita berjaga malam hari nak potong kain…

KakNgah ni malas sket nak ambil tempahan, almaklumlah dengan 3 hero remaja kat umah ni yang kejap menembak, berperang segala bagai membuatkan KakNgah hilang fokus nak memotong, sekadar menjahit baju kenalan rapat, jiran-jiran dan jiran tetangga bolehlah… hihhi..

OPS!!! ni baju kenalan rapat KakNgah, dah setengah tahun berkampung kat umah nih, hahha… disebabkan anak KakNgah yang kuat melekat dah stop BF dan lagipun dah nak raya nanti so KakNgah usaha siapkan juga baju kenalan nih… hihhi… ada lagi 2 pasang tau, yang sepasang dah salah potong, yang sepasang lagi kat kedai jahit tepi, lupa nak amek… InsyaAllah, mlm karang nak singgah amek kain tuh…

Hahha… selalunya kalau tukang jahit dah salah potong kain memang kene gantilah, itulah risiko seorang TAILOR. Time raya memang masyuklah tailors kita, hihhi… tapi jangan pandang yang masuk jer pada tailors ni, penat diaorang kne amek kira… 😀 Kesiannya tailor ni kalau dapat pelanggang yang cerewet, berkira dan tak reti nak bayar, kesian la diaorang so jangan la buat gtu ngan diaorang…

Dah nama pun tukang jahitkan, so bila dah lama sangat duduk, sakitnya pinggang kan… ermmm, itu sebab pentingnya OsteMatrixTM

*******************************************

Apa ke benda OsteMatrixTM tu yer? Kenapa pulak bersesuaian kepada TAILORS? ni yang nak share nih, hihhi…

Shaklee OsteMatrixTM adalah kalsium yang lengkap keluaran Shaklee dibuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati yang mengandungi :

  • kalsium
  • magnesium
  • fosforus
  • vitamin D
  • zinc
  • kuprum
  • manganes
  • boron

Nutrien-nutrien ini perlu diambil bersama-sama untuk penyerapan yang lebih optimum oleh tubuh dan menghalang endapan sesetengan mineral. Kajian telah membuktikan kalsium akan meningkatkan ketumpatan tulang wanita yang telah berumur secara berkesan, hahha… itulah pointnya yang nak KakNgah kongsikan, kebanyakkan tailor terdiri di kalangan wanita kan… 🙂 Tailor ni kejernyer kejap membongkok, kejap bangun, kejap duduk yang lama untuk menjahit so mulalah terasa lenguh, kejang, sakit-sakit badan dan sengal-sengal badan, tak gitu mak-maknya… hihhi…

Pengambilan OsteMatrix sangat sesuai ler untuk tailors kat luar sana, memang sangat-sangat membantu tau… Antara kebaikkan OsteMatrixTM adalah :

  1. Menguatkan tulang
  2. Memperbaiki kebas-kebas dan kejang
  3. Meringankan stress
  4. Memeperbaiki masalah haid
  5. Pengalkalian tubuh
  6. Merawat penyakit rickrets
  7. Membantu sistem saraf dalam pengecutan saraf dan otot
  8. Menghalang artrstis

Hahha… selalunya tailors akan hadapi beberapa kes seperti di atas kan, so OsteMatrixTM memang sessssuailah…

Bagaimana pula Memilih Kalsium Premium @ Terbaik?

  • Pilih produk yang mengandungi Vitamin D & Magnesium,
  • Elakkan produk yang dibuat dari tulang dan dolomite untuk mengelak keracunan plumbum,
  • Elakkan mineral chelated kerana proses tersebut boleh menyebabkan tubuh menyerap logam berat tercemar dan toksin dalam proses menyerap mineral.

Selain TAILORS, siapa lagi perlukan OsteMatrixTM nih?

  • Kanak-kanak berusia 4 tahun ke atas yang sudah tidak minum susu,
  • Ibu hamil,
  • Ibu berpantang,
  • Ibu menyusu,
  • Wanita,
  • remaja yang pertama kali haid/ period,
  • Lelaki,
  • Osteoporosis.

Lelaki dan wanita sebenarnya sama-sama perlukan kalsium apabila umur mula meningkat. Kalsium perlu diambil apabila masing-masing memasuki fasa akhil baligh. So anda bagaimana?

wpid-img_20140715_074415_wm.jpg

 Pertanyaan lanjut untuk order & Konsultasi boleh roger2 dengan KakNgah yer.. 😀


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

 

Metabolisme | Overweight VS Underweight

Assalamualaikum… ahha, jumpa lagi dalam entry kali nih “Metabolisme | Overweight VS Underweight” setelah beberapa hari tidak meng”update”, huhhu… Apa yang nak KakNgah kongsikan? entry kali nih berbeza sket dari entry sebelum-sebelum nih, apapun jom kita kenal lebih dekat dengan maksud sebenar “Metabolisme” dahulu…

kadar metaMetabolisme

Metabolisme adalah kadar dimana badan kita membakar kalori, kebanyakkan mereka yang overweight memiliki kadar metabolisme yang rendah, sebaliknya orang yang underweight pula mempunyai kadar metabolisme yang tinggi. Setiap orang mempunyai kadar metabolisme yang berlainan walaupun mereka makan dan melakukan senaman yang sama namun pembakaran kalori adalah berbeza.

Faktor Metabolisme Yang Tidak Boleh Diubah

  • Usia ~ kadar metabolisme akan turun sebanyak 5% setiap 10 tahun setelah mencecah umur 40 tahun.
  • Jantina ~ Selalunya lelaki mempunyai kadar metabolisme yang tinggi kerana mereka mempunyai otot yang lebih.
  • Keturunan ~ mempunyai genetik rendah/ tinggi dalam generasi sebelumnya.
  • Masalah tyroid (hyper/hypo) yang menyebabkan kegemukkan.

Antara makanan yang membantu meningkatkan metabolisme adalah :

  • Halia
  • Teh cina
  • Kopi
  • Oats
  • Oren
  • Cili
  • Yogurt
  • Kari
  • Asparagus
  • Tomato
  • Bawang putih
  • Brokoli
  • Almond
  • Telur
  • Kubis
  • Timun
  • dan lain-lain…

Wahhhh, senarai-senarai nih semua kegemaran KakNgah, patutlah KakNgah ni makin kering… 😀 . Nampak gayanya sebagai seorang yang underweight, perlulah jauhi atau kurangkan pengambilan seperti senarai di atas.

Hahha.. dah faham dengan sepenuhnya berkenaan metabolisme nih?

Nak diet secara sihat tanpa merisikokan diri sendiri?

Selain menjaga pemakanan dan senaman dalam diet sihat, Shaklee menawarkan beberapa makanan tambahan untuk anda disamping keperluan nutrein secukupnya dalam tubuh anda. Jom kita lihat apakah supplement yang membantu anda untuk naikkan berat badan atau yang ingin mengurangkan berat badan.

****************************************

Overweight Supplement

wpid-img_20140710_103629_wm.jpg

  • HerbLax ~ Menyah toksin dari dalam badan bagi membantu proses diet lebih lancar.
  • Lecithin ~ Membakar lemak baru dan kolestrol jahat.
  • Cichh Energy Tea Mix ~ Memberikan tenaga disamping mengurangkan berat badan dan inci anda.
  • Cinch Shake Mix (Chocolate/ Vanilla & Coffee Late’) ~ Membina otot agar kulit anda tidak mengelebeh (berlebih) 😀

omega bakar lemakAdd on Omega Guard bagi membakar lemak-lemak termendap dalam badan anda!!! :-/

****************************************

Underweight Supplement

wpid-img_20140710_114511_wm_wm.jpg

  • ESP ~ Berperanan dam membina otot dan protein yang mencukupi untuk tubuh.
  • Mealshake ~ Multivitamin lengkap untuk anak-anak juga orang dewasa yang kekurangan nutrein.
  • VitaLea ~ Multivitamin lengkap untuk dewasa yang lebih gemar memilih pil dari minuman sebagai tambahan nutrein dalam badan.
  • B-Com ~ Membantu menaikkan selera makan disamping memberikan tenaga untuk anda.

Ermmm…. dah cukup info untuk masalah overweight/underweight anda? Sila click mengikut pilihan anda di bawah… 😀

Overweight / DIET 

wpid-img_20140715_074415_wm.jpg

Underweight 

wpid-img_20140715_074415_wm.jpg

Jika anda inginkan diet tetapi kurang berminat untuk consume lebih supplement anda bolehlah memilih Shaklee Vivix dimana bulan ini Julai 2014 adalah promo BUY 6 FREE 1 Vivix.

 

  Pertanyaan lanjut untuk order & Konsultasi boleh roger2 dengan KakNgah yer.. 😀

 
✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

 

 

 

 

TUTORIAL PENGGUNAAN ESELL: SHAKLEE ONLINE, KINI SEMUA DIJARI ANDA

E-Sell mudahkan urusan pembelian supplement Shaklee untuk kesihatan anda dan keluarga…

Adaa's Inspiration~

Berita gembira buat semua pengguna tegar Shaklee!! sekarang ni Shaklee dah mula mempertingkatkan sistem pembelian online..kalau dulu sistem ini hanya untuk ahli Shaklee, tetapi kini dah ada widget khas untuk mereka yang bukan ahli Shaklee melakukan pembelian dengan cepat dan mudah..dah takyah walk-in pon boleh..menarikkan?

Widget terbaru ni namanya ESELL..Ringkas aje penggunaannya..jom adaa tunjukkan satu persatu ye..

ok, contoh lah, Kak leha datang ke blog adaa ..nak cari pasal kuruskan badan katanya..cari entry yang berkaitan, lepas tu rasa2 nak beli tapi malas nak contact adaa kan..so apa yang kak Leha perlu buat?

1. Klik link ESELL order now dibahagian akhir entry, cnth:

esellorder now

2. Anda akan dibawa ke page ini

esell esell

Sekiranya anda setuju dengan syarat2nya..klik ‘agree’ dan anda akan dibawa ke page seterusnya

3. Order

Ok, nanti produk2 yang berkaitan dengan mengurangkan berat badan akan muncul..pastikan anda ‘tick’ di produk yang anda ingin beli sahaja ya. Pastikan juga bilangannya…

View original post 163 more words

July 2014 | BUY 6 FREE 1 PROMO VIVIX

Alhamdulillah… yang ditunggu-tunggu muncul juga bulan nih, hihhi… manfaat Vivix yang lengkap untuk kesihatan keseluruhan membuatkan KakNgah berasa teruja dengan promo Julai ini BUY 6 FREE 1  Shaklee Vivix kini kembali…

promo-julai-2014

 Siapa Perlukan Shaklee Vivix???

  • Pesakit diabetes,
  • Pesakit darah tinggi,
  • Sering keletihan,
  • Awet muda,
  • Perokok,
  • Kesihatan Jantung,
  • Insomnia,
  • Pesakit Buasir,
  • untuk kesihatan keseluruhan…

Lagi information dan testimonial Shaklee Vivix™ boleh ke LINK di SINI atau anda boleh rujuk di bawah… 🙂

 

Pertanyaan lanjut & Order Shaklee
Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

ATAU anda boleh terus ke LINK di bawah…

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=ae2a2db40a12ec0131d48acc1218d2ef