Anak Thalassaemia & Nutrein Secukupnya

Salam lovers… Maaf sesangat, KakNgah agak sibuk sejak akhir-akhir ni,dengan masalah line internet lagi dan segala macam plak masalah yang timbul tetapi semua dugaan yang datang tu mengingatkan bahawa Allah itu sangat-sangat menyayangi KakNgah… Segala dugaan ini adalah teguran dariNYA agar KakNgah tidak lupa dengan keesaan-NYA. 

Dalam 2 minggu lepas bertarikh 19th May 2014 ~ 26th May 2014, anak kecil KakNgah dimasukkan ke hospital akibat cirit birit, muntah dan demam berpanjangan, keadaanya yang terlalu lemah menyedihkan hati KakNgah. Cam mana tak sedih, anak-anak KakNgah masing-masing lasak tak hingat tapi bila dia orang sakit, naluri keibuaan pasti tersentuh…

Arsyad warded

Arsyad wad

Arsyad warded2

Satu yang KakNgah dapat belajar semasa di ward 7D (wad pengasingan) dari Pakar Nutrition Hospital Tuanku Ampuan Rahimah ~

Anak Thalassaemia perlu nutrein secukupnya… Sebagai Beta Thalassaemia Trait, Nutrein yang secukup membantu anak-anak untuk kekal sihat dan cergas. Tanpa nutrein yang secukupnya, heamoglobin tidak dapat membantu dalam menghasilkan darah dan ini menyukarkan oksigen bergerak ke seluruh badan dan otak. Apabila oksigen tidak sempurna, maka tumbesaran dan pemikiran mereka juga agak lambat.”

YA, itu jugalah yang sering KakNgah kongsikan di LINK Thalassemia secara ringkasnya Nutrein yang secukupnya perlu untuk anak-anak Thalassaemia.

Apa yang dapat KakNgah berikan kepada anak KakNgah adalah MealShake yang mengandungi 19 jenis vitamin dan mineral yang diperlukan tubuh, antaranya adalah :

  1. Carbohydrate,
  2. Protein (tanpa laktosa)
  3. Calcium,
  4. Magnesium,
  5. Sodium,
  6. Vitamin C,
  7. Vitamin E,
  8. Niacin,
  9. Iron,
  10. Zinc,
  11. Vitamin B6,
  12. Thiamin,
  13. Riboflavin,
  14. Vitamin A,
  15. Folic Asid,
  16. Iodine,
  17. Vitamin B12,
  18. Vitamin D,
  19. Fat.

mealshake2

Ermmm… harapan KakNgah agar perkongsian ini dapat membantu anda di luar sana yang sedang mencari-cari supplement yang bersesuaian untuk anda dan anak anda…

“Kesihatan Itu Satu Anugerah”

 
Pertanyaan lanjut & Order Shaklee;
✍ PM : Kakngah Sihat
✉ Email: nafizashuib@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
➲ COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.
 

 

Advertisements

Vita E Complex ~ Promo June 2014

Assalamualaikum… huishhhhh, bersarang, berhabuk abeh my blog yer, lama sangat tak ber update..

Ermm. Just nak bagitau, bulan June ini, Promo Vita E Complex yer..

Vita-E

BELI 6 PERCUMA 1

sapa yang nak bagi cek non… nak lagi murah berganda, jom kita pakat daftar sebagai member, boleh hah untuk makan sendiri, boleh gak share ngan kengkawan, jiran dan saudara mara, dah dapat side income tuh… 😀

 
 
Pertanyaan lanjut & Order Shaklee;
✍ PM : Kakngah Sihat
✉ Email: nafizashuib@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
➲ COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.