Cinch™ Shake Mix | Diabetes

Diabetes wordcloud“Hallo KakNgah… Saya diabetic, ada ke supplement yang dapat kawal berat badan saya…”

Bila kerisauan melanda dengan masalah berat badan, hati pun dah tak senang, pulak tu ada masalah diabetes lagilah stress, bila dah stress, berat badan pun lagi mencanak naik nyer..

Berbalik kepada soalan dari cust. tadi… Shaklee menyediakan supplement yang membantu masalah-masalah anda di luar sana, dari bajet kecil sehingga bajet yang lebih besar… 🙂 . Kalau tak silap, KakNgah pernah share pilihan supplement untuk bajet rendah bagi masalah diabetes di SINI.

Cinch™ Shake Mix, Erm… kalau anda nak tahu Shaklee menawarkan Cinch™ Shake Mix ~ Campuran Proprietari Protein dengan Leusina untuk anda yang mempunyai masalah diabetes. Jika anda inginkan diet yang selamat, berkesan dan semulajadi Cinch™ Shake Mix adalah jawapan untuk anda. Shaklee Cinch™ Shake Mix menawarkan 3 perasa pilihan untuk anda iaitu Chocolate Shake Mix (16 Glycemix Index), Vanilla Shake Mix (22 Glycemix Index) dan Cafe’ Latte Shake Mix (27 Glycemix Index).

body-perfector-programme-Cinch™ Shake Mix memberikan jawapan segera dan sihat kepada persoalan seperti di atas. Cinch™ Shake Mix merupakan minuman yang sungguh lazat dan berkhasiat untuk membantu anda sentiasa memelihara otot penting serta membuat anda berasa kenyang dan berpuas hati untuk mengurangkan berat badan.

  • Rasa seakan pemanis mulut dengan khasiat penuh satu hidangan,
  • Diperkaya dengan leusina untuk memelihara otot di saat mengurangkan berat badan,
  • Mengandungi 24gram protien dalam setiap hidangan bagi rasa puas dan kenyang,
  • Kandungan serat yang tinggi, 6 gram dalam setiap sajian,
  • Nilai glisemik yang rendah untuk mengekalkan paras gula normal dalam darah di samping mengekalkan tenaga,
  • Memberikan 35% atau lebih Nilai Harian bagi 21 jenis vitamin dan mineral penting,
  • Tiada perasa, pewarna atau pemanis tiruan,
  • Soya yang tidak diubahsuai genetiknya (bukan GMO)

Hahha… kene sangatlah dengan ramadhan nih, amalkan semasa bersahur dapat membantu anda berpuasa dengan lebih cergas dan sihat… InsyaAllah.

wpid-img_20140715_074415_wm.jpg

 Pertanyaan lanjut untuk order & Konsultasi boleh roger2 dengan KakNgah yer.. 😀


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

 

 

Shaklee Products

imageAntara produk keluaran Shaklee Malaysia bukan hanya pada makanan tambahan untuk kesihatan dan kecergasan anda bahkan terdiri daripada set kecantikkan (Skin Care), penjagaan rumah (Home Care), dan diet sihat (weight loss program).

Untuk Nutrisi sihat, ada beberapa produk tambahan seperti CoQHealth Plus untuk kesihatan jantung anda dan Phytocol-ST bagi merawat masalah kolesterol tinggi anda…

“Kesihatan Itu Satu Anugerah”…. Jom tinjau-tinjau, 😀

 

Pertanyaan lanjut & Order Shaklee
✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
➲ COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Smecta | Cirit Birit Di Kalangan Anak Kecil

wpid-img_20140612_091629.jpgErm… Entry kali nih just untuk santai-santai gtu, hihhi… SMECTA! pertama kali KakNgah kenal dengan Smecta ni masa anak kecil KakNgah ditahan di Hospital Tuanku Ampuan Rahimah, Klang.

Disebabkan anak KakNgah diarrhea (cirit birit) berlarutan sehingga seminggu lebih gtu, dengan tak bermaya, tambah pula dengan muntah-muntah, tidak berselera makan dan minum membuatkan dia bertambah lembik. Hari ke-4 berada di hospital Doct. suruh KakNgah dapatkan Smecta di mana-mana Farmasi untuk mengurangkan diarrhea nya… Ingatkan camna la rupanya, sekali beli tengok, eh.. cam ala-ala peket air garam jer pun, murah jerk… sepeket RM1.20.

Agak susah nak bagi dia makan sebab memang dia takut sangat bila nampak ubat nih.. nak taknak kena paksa, huhh… berpeluh ketiak berperang ngan dia semata-mata nak bagi Smecta… 😀 Okeh, kat bawah ni KakNgah kongsikan sedikit info Smecta yang KakNgah dapat dari Blog Dr. Zubaidi.

SMECTA:

  • Berfungsi untuk memekatkan najis supaya mengurangkan sedikit masalah diarrhea (cirit birit) kanak-kanak,
  • Sesuai untuk bayi seumur 6 bulan,
  • Kandungan Smecta yang mengandungi bahan diosmectite membantu menyerap beberapa jenis bakteria (Rotavirus, E-Coli & Streptococcus),
  • Mempunyai 2 perasa iaitu vanilla & oren,
  • Untuk bayi bawah satu tahun ~ sepeket Smecta sehari + 50ml,
  • Untuk bayi 2 tahun lebih ~ boleh berikan 2 hingga 3 peket sehari,
  • Untuk dewasa ~ campurkan sepeket Smecta dengan 200ml air an diambile sehari 3 peket.
  • Jarakkan satu jam sebelum atau selepas jika anda memberikan anak anda vitamin atau ubat-ubatan lain…

Disamping memberikan Smecta, untuk mengelakkan anak-anak kecil terus dihidrat anda boleh mencuba Performance Drink dari Shaklee.

pdPerformance Drink :

  • Membantu membekalkan bendalir dan elektronik yang penting untuk membantu mencegah penyahidratan.
  • Terbukti secara KLINIKAL dalam memelihara paras gula dalam darah yang penting bagi tenaga otot dan paras bendalir yang perlu bagi penghidratan yang wajar.

Hahha… Performance Drink ni memang membantu dalam masalah dihidrat nih, nak-nak di bulan puasa, lagilah kita perlukan… tak lama lagi kan kita nak berpuasa. Okeylah, ada kelapangan nanti KakNgah kongsikan lebih lanjut info berkenaan Performance Drink yer… 🙂

 
Pertanyaan lanjut & Order Shaklee;
✍ PM : Kakngah Sihat
✉ Email: nafizashuib@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
➲ COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.
POS : Seluruh Malaysia, Singapore, Indonesia, Egypt, Qatar & Brunei.

 

 

National Conference 2013/2014

Alhamdulillah… pada 7 & 8hb Jun baru-baru ni, Shaklee telah mengadakan National Conference di Convention Centre Sunway Pyramid untuk meraikan semua SID yang berjaya menaiki rank dan mengekalkan kecemerlangan masing-masing dalam MLM Shaklee… Rasanya semua dah tahu Supplement Shaklee kini adalah yang pertama di Malaysia. Alhamdulillah sekali lagi, ramai di kalangan rakyat Malaysia kini mempercayai kebaikkan supplement Shaklee.

wpid-img-20140608-wa0000.jpg

Jom KakNgah share sedikit keuntungan yang dapat dicapai Shaklee pada tahun 2013 :

  • SALES meningkat sebanyak 840%
  • ENROLLMENT meningkat sebanyak 1,240%
  • EFFECTIVE BUSINESS LEADER meningkat sebanyak 1,060%

Wowww… sungguh tak sangka, patutlah ramai benor lahirnya jutawan dalam Shaklee nih, 😀 . Walaupun KakNgah belum mempunyai sebarang rank tetapi KakNgah turut bangga dengan pencapaian sahabat seperjuangan juga guru-guru Shaklee KakNgah… Tahniah buat mereka semua… InsyaAllah, KakNgah akan cabar diri KakNgah untuk naik stage tahun hadapan…

So.. kita enjoy ngan pict di National Conference rtu…. gambar KakNgah plak takder, xder PA la plak untuk suh amek gambar, nak suh orang, I ni pemalu U (pemalu la sangat… 🙂 )

wpid-img_20140607_140010.jpg

wpid-img_20140607_090838.jpg

pyhtocol

Ops!!! hahha… terselit plak Mr. Phytocol-ST kita nih, new produk dari Shaklee tahun ini bagi mengawal masalah kolesterol tinggi dikalangan rakyat Malaysia, info lanjut Phytocol-ST leh ke link INI!

Jika anda berminat untuk menyertai KakNgah dalam Shaklee, jangan segan-segan nak roger KakNgah yer…

 
 
Pertanyaan lanjut & Order Shaklee;
✍ PM : Kakngah Sihat
✉ Email: nafizashuib@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
➲ COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.
POS : Seluruh Malaysia, Singapore, Indonesia, Egypt, Qatar & Brunei.

 

 

VITAMIN E | Bantu Baik Pulih Luka

grape seed

Assalamualaikum dan salam Jumaat semua… Ermmm, sempena Promo Vita E Shaklee June ini, KakNgah nak share semula kisah anak sulung KakNgah yang jatuh basikal pada 29 Mac 2013 lepas. Apa pulak kaitannya kan? memang berkaitan, gara-gara jatuh basikal, anak sulung KakNgah dapat 3 jahitan di dagu. Pada mulanya doktor mahu gam kan jerk dagu dia tetapi disebabkan sifat yang penakutnya dengan rasa sakit, terpaksa dijahit, itupun punyalah seksa doktor dan nurse yang bertugas… hihhi…

wpid-fotos_20140606055906.jpg

Picture di atas adalah pict terkini dan picture di bawah pula adalah pada hari kejadian, selepas dijahit KakNgah sapukan Vitamin E dengan memecahkan dahulu softgel nya. Untuk kisah lebih lanjut berkenaan picture di bawah boleh ke link INI.

b4 & after

KakNgah juga menggunakan Basic-H untuk mencuci luka dan Herbal Blend Cream untuk menanggalkan kulit-kulit mati luka. Penggunaan Vita E bersama Herbal Blend Cream dan Basic-H sangat membantu dan baik pulih luka dan parut anak sulung KakNgah.

Bagaimana Vitamin E Shaklee membantu dalam baik pulih luka?

Vitamin E diakui berkesan mempercepatkan proses penyembuhan baik pulih luka kecil atau besar termasuk luka pembedahan dan bersalin normal dengan mempercepatkan pertumbuhan semula sel-sel kulit.

Antara lain manfaat Vitamin E ada di SINI. Sebotol Vitamin E berharga RM149.00, jika anda ingin mendapatkannya dengan harga yang lebih jimat, boleh mendaftar sebagai member dengan KakNgah. 😀 RM65.00 je pun, seumur hidup plak tuh…

 
 
Pertanyaan lanjut & Order Shaklee;
✍ PM : Kakngah Sihat
✉ Email: nafizashuib@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
➲ COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.
POS : Seluruh Malaysia, Singapore, Indonesia, Egypt, Qatar & Brunei.