Cinch™ Shake Mix | Diabetes

Diabetes wordcloud“Hallo KakNgah… Saya diabetic, ada ke supplement yang dapat kawal berat badan saya…”

Bila kerisauan melanda dengan masalah berat badan, hati pun dah tak senang, pulak tu ada masalah diabetes lagilah stress, bila dah stress, berat badan pun lagi mencanak naik nyer..

Berbalik kepada soalan dari cust. tadi… Shaklee menyediakan supplement yang membantu masalah-masalah anda di luar sana, dari bajet kecil sehingga bajet yang lebih besar… 🙂 . Kalau tak silap, KakNgah pernah share pilihan supplement untuk bajet rendah bagi masalah diabetes di SINI.

Cinch™ Shake Mix, Erm… kalau anda nak tahu Shaklee menawarkan Cinch™ Shake Mix ~ Campuran Proprietari Protein dengan Leusina untuk anda yang mempunyai masalah diabetes. Jika anda inginkan diet yang selamat, berkesan dan semulajadi Cinch™ Shake Mix adalah jawapan untuk anda. Shaklee Cinch™ Shake Mix menawarkan 3 perasa pilihan untuk anda iaitu Chocolate Shake Mix (16 Glycemix Index), Vanilla Shake Mix (22 Glycemix Index) dan Cafe’ Latte Shake Mix (27 Glycemix Index).

body-perfector-programme-Cinch™ Shake Mix memberikan jawapan segera dan sihat kepada persoalan seperti di atas. Cinch™ Shake Mix merupakan minuman yang sungguh lazat dan berkhasiat untuk membantu anda sentiasa memelihara otot penting serta membuat anda berasa kenyang dan berpuas hati untuk mengurangkan berat badan.

  • Rasa seakan pemanis mulut dengan khasiat penuh satu hidangan,
  • Diperkaya dengan leusina untuk memelihara otot di saat mengurangkan berat badan,
  • Mengandungi 24gram protien dalam setiap hidangan bagi rasa puas dan kenyang,
  • Kandungan serat yang tinggi, 6 gram dalam setiap sajian,
  • Nilai glisemik yang rendah untuk mengekalkan paras gula normal dalam darah di samping mengekalkan tenaga,
  • Memberikan 35% atau lebih Nilai Harian bagi 21 jenis vitamin dan mineral penting,
  • Tiada perasa, pewarna atau pemanis tiruan,
  • Soya yang tidak diubahsuai genetiknya (bukan GMO)

Hahha… kene sangatlah dengan ramadhan nih, amalkan semasa bersahur dapat membantu anda berpuasa dengan lebih cergas dan sihat… InsyaAllah.

wpid-img_20140715_074415_wm.jpg

 Pertanyaan lanjut untuk order & Konsultasi boleh roger2 dengan KakNgah yer.. 😀


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

 

 

Advertisements

Shaklee Products

imageAntara produk keluaran Shaklee Malaysia bukan hanya pada makanan tambahan untuk kesihatan dan kecergasan anda bahkan terdiri daripada set kecantikkan (Skin Care), penjagaan rumah (Home Care), dan diet sihat (weight loss program).

Untuk Nutrisi sihat, ada beberapa produk tambahan seperti CoQHealth Plus untuk kesihatan jantung anda dan Phytocol-ST bagi merawat masalah kolesterol tinggi anda…

“Kesihatan Itu Satu Anugerah”…. Jom tinjau-tinjau, 😀

 

Pertanyaan lanjut & Order Shaklee
✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
➲ COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Smecta | Cirit Birit Di Kalangan Anak Kecil

wpid-img_20140612_091629.jpgErm… Entry kali nih just untuk santai-santai gtu, hihhi… SMECTA! pertama kali KakNgah kenal dengan Smecta ni masa anak kecil KakNgah ditahan di Hospital Tuanku Ampuan Rahimah, Klang.

Disebabkan anak KakNgah diarrhea (cirit birit) berlarutan sehingga seminggu lebih gtu, dengan tak bermaya, tambah pula dengan muntah-muntah, tidak berselera makan dan minum membuatkan dia bertambah lembik. Hari ke-4 berada di hospital Doct. suruh KakNgah dapatkan Smecta di mana-mana Farmasi untuk mengurangkan diarrhea nya… Ingatkan camna la rupanya, sekali beli tengok, eh.. cam ala-ala peket air garam jer pun, murah jerk… sepeket RM1.20.

Agak susah nak bagi dia makan sebab memang dia takut sangat bila nampak ubat nih.. nak taknak kena paksa, huhh… berpeluh ketiak berperang ngan dia semata-mata nak bagi Smecta… 😀 Okeh, kat bawah ni KakNgah kongsikan sedikit info Smecta yang KakNgah dapat dari Blog Dr. Zubaidi.

SMECTA:

  • Berfungsi untuk memekatkan najis supaya mengurangkan sedikit masalah diarrhea (cirit birit) kanak-kanak,
  • Sesuai untuk bayi seumur 6 bulan,
  • Kandungan Smecta yang mengandungi bahan diosmectite membantu menyerap beberapa jenis bakteria (Rotavirus, E-Coli & Streptococcus),
  • Mempunyai 2 perasa iaitu vanilla & oren,
  • Untuk bayi bawah satu tahun ~ sepeket Smecta sehari + 50ml,
  • Untuk bayi 2 tahun lebih ~ boleh berikan 2 hingga 3 peket sehari,
  • Untuk dewasa ~ campurkan sepeket Smecta dengan 200ml air an diambile sehari 3 peket.
  • Jarakkan satu jam sebelum atau selepas jika anda memberikan anak anda vitamin atau ubat-ubatan lain…

Disamping memberikan Smecta, untuk mengelakkan anak-anak kecil terus dihidrat anda boleh mencuba Performance Drink dari Shaklee.

pdPerformance Drink :

  • Membantu membekalkan bendalir dan elektronik yang penting untuk membantu mencegah penyahidratan.
  • Terbukti secara KLINIKAL dalam memelihara paras gula dalam darah yang penting bagi tenaga otot dan paras bendalir yang perlu bagi penghidratan yang wajar.

Hahha… Performance Drink ni memang membantu dalam masalah dihidrat nih, nak-nak di bulan puasa, lagilah kita perlukan… tak lama lagi kan kita nak berpuasa. Okeylah, ada kelapangan nanti KakNgah kongsikan lebih lanjut info berkenaan Performance Drink yer… 🙂

 
Pertanyaan lanjut & Order Shaklee;
✍ PM : Kakngah Sihat
✉ Email: nafizashuib@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
➲ COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.
POS : Seluruh Malaysia, Singapore, Indonesia, Egypt, Qatar & Brunei.

 

 

National Conference 2013/2014

Alhamdulillah… pada 7 & 8hb Jun baru-baru ni, Shaklee telah mengadakan National Conference di Convention Centre Sunway Pyramid untuk meraikan semua SID yang berjaya menaiki rank dan mengekalkan kecemerlangan masing-masing dalam MLM Shaklee… Rasanya semua dah tahu Supplement Shaklee kini adalah yang pertama di Malaysia. Alhamdulillah sekali lagi, ramai di kalangan rakyat Malaysia kini mempercayai kebaikkan supplement Shaklee.

wpid-img-20140608-wa0000.jpg

Jom KakNgah share sedikit keuntungan yang dapat dicapai Shaklee pada tahun 2013 :

  • SALES meningkat sebanyak 840%
  • ENROLLMENT meningkat sebanyak 1,240%
  • EFFECTIVE BUSINESS LEADER meningkat sebanyak 1,060%

Wowww… sungguh tak sangka, patutlah ramai benor lahirnya jutawan dalam Shaklee nih, 😀 . Walaupun KakNgah belum mempunyai sebarang rank tetapi KakNgah turut bangga dengan pencapaian sahabat seperjuangan juga guru-guru Shaklee KakNgah… Tahniah buat mereka semua… InsyaAllah, KakNgah akan cabar diri KakNgah untuk naik stage tahun hadapan…

So.. kita enjoy ngan pict di National Conference rtu…. gambar KakNgah plak takder, xder PA la plak untuk suh amek gambar, nak suh orang, I ni pemalu U (pemalu la sangat… 🙂 )

wpid-img_20140607_140010.jpg

wpid-img_20140607_090838.jpg

pyhtocol

Ops!!! hahha… terselit plak Mr. Phytocol-ST kita nih, new produk dari Shaklee tahun ini bagi mengawal masalah kolesterol tinggi dikalangan rakyat Malaysia, info lanjut Phytocol-ST leh ke link INI!

Jika anda berminat untuk menyertai KakNgah dalam Shaklee, jangan segan-segan nak roger KakNgah yer…

 
 
Pertanyaan lanjut & Order Shaklee;
✍ PM : Kakngah Sihat
✉ Email: nafizashuib@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
➲ COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.
POS : Seluruh Malaysia, Singapore, Indonesia, Egypt, Qatar & Brunei.

 

 

VITAMIN E | Bantu Baik Pulih Luka

grape seed

Assalamualaikum dan salam Jumaat semua… Ermmm, sempena Promo Vita E Shaklee June ini, KakNgah nak share semula kisah anak sulung KakNgah yang jatuh basikal pada 29 Mac 2013 lepas. Apa pulak kaitannya kan? memang berkaitan, gara-gara jatuh basikal, anak sulung KakNgah dapat 3 jahitan di dagu. Pada mulanya doktor mahu gam kan jerk dagu dia tetapi disebabkan sifat yang penakutnya dengan rasa sakit, terpaksa dijahit, itupun punyalah seksa doktor dan nurse yang bertugas… hihhi…

wpid-fotos_20140606055906.jpg

Picture di atas adalah pict terkini dan picture di bawah pula adalah pada hari kejadian, selepas dijahit KakNgah sapukan Vitamin E dengan memecahkan dahulu softgel nya. Untuk kisah lebih lanjut berkenaan picture di bawah boleh ke link INI.

b4 & after

KakNgah juga menggunakan Basic-H untuk mencuci luka dan Herbal Blend Cream untuk menanggalkan kulit-kulit mati luka. Penggunaan Vita E bersama Herbal Blend Cream dan Basic-H sangat membantu dan baik pulih luka dan parut anak sulung KakNgah.

Bagaimana Vitamin E Shaklee membantu dalam baik pulih luka?

Vitamin E diakui berkesan mempercepatkan proses penyembuhan baik pulih luka kecil atau besar termasuk luka pembedahan dan bersalin normal dengan mempercepatkan pertumbuhan semula sel-sel kulit.

Antara lain manfaat Vitamin E ada di SINI. Sebotol Vitamin E berharga RM149.00, jika anda ingin mendapatkannya dengan harga yang lebih jimat, boleh mendaftar sebagai member dengan KakNgah. 😀 RM65.00 je pun, seumur hidup plak tuh…

 
 
Pertanyaan lanjut & Order Shaklee;
✍ PM : Kakngah Sihat
✉ Email: nafizashuib@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
➲ COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.
POS : Seluruh Malaysia, Singapore, Indonesia, Egypt, Qatar & Brunei.

 

 

Basic H Organic Super Cleaning Concentrate

basic-H

Tidak bertoksik, Membersih secara Semulajadi

Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate yang dua kali ganda lebih pekat ini memberi kuasa pembersihan yang lebih selamat dan berkesan sesuai digunakan bagi menangani seribu macam jenis kotoran rumah yang boleh digunakan pada bila-bila masa. Sebagai contohnya, bagi membersihkan kesan susu tertumpah di baju, bangkai serangga yang  terlekat pada tingkap dan sos yang tertumpah di lantai. Itu hanya tiga daripadanya, masih terdapat 997 cara penggunaan yang lain.

Sesuai untuk membersihkan seribu macam jenis kotoran di rumah

  • Kepekatan berganda di mana 16 auns boleh dicairkan dengan 48 gelen air mampu memberi kuasa pembersihan yang hebat dan berkesan
  • Pencuci serbaguna yang berkesan untuk menanggalkan kotoran dan minyak pada sebarang permukaan yang boleh dicuci tidak kira di dalam atau di luar rumah
  • Dapat menanggalkan kotoran berminyak yang paling degil tanpa meninggalkan sebarang kesan minyak
  • Dua kali ganda lebih pekat daripada rumusan asal Basic H² dan hanya separuh diperlukan untuk muatan yang sama
  • Tidak perlu dibilas dan tidak meninggalkan kesan kotoran atau palitan

Sesuai untuk sebarang permukaan yang boleh dicuci sama ada di dalam atau di luar rumah:

  • Dinding
  • Permukaan dapur, jubin dan lantai
  • Peralatan
  • Periuk, besen, pinggan dan mangkuk
  • Tingkap dan cermin
  • Perkakas
  • Benda-benda diperbuat daripada kayu
  • Perabot (Sila pastikan anda tidak menggunakannya bagi membersihkan akuarium atau bekas cecair pencuci cermin)

Tahukah Anda?

Kebanyakan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan. Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon. Bahan pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merengsakan hidung. Morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakkan hati dan ginjal. Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun yang merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan.

Pekatan Pencuci Super Organik BASIC H² tidak mengandungi bahan-bahan di atas mahupun bahan-bahan berbahaya yang lain.

Cara penggunaan untuk kesan lebih memuaskan
Dapur, perkakas dapur, perabot, benda-benda yang diperbuat daripada kayu, dinding, keluli tahan karat, granit, marmar dan bilik mandi

Campurkan ¼ sudu teh dengan 16 auns air ke dalam penyembur Get Clean

Periuk, besen dan pinggan mangkuk
Campurkan ½ sudu teh dengan 1 gelen air

Tingkap dan cermin
Campurkan 1-2 titik dengan 16 auns air ke dalam penyembur Get Clean

Lantai
Campurkan 1 sudu teh dengan 1 gelen air

Kain benang biri-biri, nilon dan fabrik berkualiti tinggi
Campurkan ½ sudu teh dengan sebesen air suam

Perbezaan Shaklee
Selamat

  • Tidak bertoksik
  • Tanpa gas beracun
  • Tanpa bahan kimia berbahaya
  • Tanpa bahan pewangi
  • Lembut pada tangan
  • pH seimbang
  • Tanpa klorin

Berkesan

  • Berkesan untuk menanggalkan kotoran berminyak
  • Kepekatan berganda – 16 auns boleh dicairkan dengan 48 gelen air
  • Dua kali ganda lebih pekat daripada rumusan asal Basic H di mana hanya separuh diperlukan untuk muatan yang sama

Mesra Alam

  • Ramuan semulajadi yang diekstrak daripada jagung dan kelapa
  • Biorosot
  • Tanpa fosfat
  • Bungkusan yang boleh kitar semula
  • Tanpa bahan pewarna
  • Selamat untuk sistem septik dan pembentungan

=========================================

Ermmm… xcely memang KakNgah sediakan sebotol Basic-H di rumah, bila dah habis jerk, suami memang akan cepat-cepat top-up, kira tak boleh kalau tak ada sebotol Basic-H di dalam rumah nih.

Disebabkan ianya diperbuat daripada bahan yang semulajadi maka kegunaannya bukan hanya untuk mencuci lantai, dinding dan perabut sahaja malahan pakaian yang mempunyai kotoran degil dengan calitan marker pun boleh hilang. bukan itu sahaja, ianya mempunyai 1001 kegunaan yang diyakini selamat untuk anda sekeluarga. KakNgah dan keluarga memang tak pernah ragu dengan Basic-H. Next time KakNgah akan kongsikan kegunaan lain Basic H juga testimonialnya yer…

Harga & Penggunaannya??

Sebotol Basic-H berharga RM46.00, tahan selama 6 bulan hingga setahun penggunaannya. Dah lah SEMULAJADI, tahan lebih lama dan semestinya ianya jauh lebih murah serta SELAMAT & BERKESAN!

-healthy-home-shaklee_full1

Berminat???

 
 
Pertanyaan lanjut & Order Shaklee;
✍ PM : Kakngah Sihat
✉ Email: nafizashuib@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
➲ COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.
POS : Seluruh Malaysia, Singapore, Indonesia, Egypt, Qatar & Brunei.

 

 

MIGHTY 3 GEMS | Supplement Terbaik untuk Ramadhan

Pejam celik, pejam celik… Ramadhan pun tak lama lagi nak menjelma, yang sangat ditunggu-tunggu oleh semua kaum islam samada di Malaysia atau luar Malaysia. Anak sulung Kakngah pun dah tak sabar nak menyambut Ramadhan, dia plak yang terlebih excited.. 🙂

Mighty 3gems“Mighty 3 Gems | Supplement Terbaik untuk Ramadhan” ~ tajuk kali ini untuk dikongsikan. Alhamdulillah, tahun ini InsyaAllah kali ke-2 anak sulung KakNgah akan berpuasa. Seperti tahun lepas, tahun ini juga KakNgah memang takkan lepaskan peluang untuk sediakan supplement lengkap dan sesuai untuk kami sekeluarga nikmatinya. Untuk hari pertama berpuasa, anak-anak kecil yang baru dan ingin belajar berpuasa akan mudah terasa haus dan lapar. Alhamdulillah dengan Set Mighty 3 Gems, sedikit sebanyak akan membantu dalam seharian menahan kelaparan, InsyaAllah…

Jom kita tinjau kebaikkan 3 supplement khas untuk berpuasa nih…

Energizing Soy Protein ~ RM150.00

Protein Hebat untuk Tenaga Berkekalan : Protein merupakan blok binaan untuk kesihatan yang kritikal dalam pembinaan dan pengekalan otot, pemulihan tisu, keimunan dan hampir keseluruhan fungsi tubuh. Selain itu protein juga dapat membantu menangkis kelaparan dan melonjakkan tenaga. Dr. Shaklee mencipta protein pengasingan pertama pada tahun 1961 dan produk kami mengandungi soya berkualiti tinggi dan protein tenusu yang membantu untuk mengekalkan tenaga, kecergasan dan stamina.

MealShake~ RM113.75

: Mengandungi 19 vitamin dan mineral penting sebagai asa nutrein untuk kanak-kanak yang sedang membesar dan remaja untuk kekal sihat dan kuat.

Performance Drink ~ RM82.50

Minuman Hidrasi Tulen : Merupakan pilihan paling ideal yang berupaya menghidrat lebih cepat berbanding air dan membekalkan tenaga untuk kegiatan harian anda.

  • Membantu membekalkan bendalir dan elektronik yang penting untuk membantu mencegah penyahidratan.
  • Terbukti secara KLINIKAL dalam memelihara paras gula dalam darah yang penting bagi tenaga otot dan paras bendalir yang perlu bagi penghidratan yang wajar.

TESTIMONIALS

m3gems

m3gems2

testi3gems_puasa-menyusu

Siapa Perlukan Mighty 3 Gems?

  • Ibu Menyusu,
  • Kanak-kanak yang pertama kali ingin berpuasa,
  • Ibu Hamil,
  • Pelajar,
  • Pekerja yang melakukan kerja-kerja berat terutama di tengah panas terik,
  • Pesakit Gastrik,
  • Golongan Atlet,
  • Golongan Tua,
  • Semua yang memerlukan.

Bolehkah Saya Dapatkan Set Mighty 3 Gems dengan Harga Istimewa?

Owhhh.. sudah tentu tetapi pastikan anda berdaftar sebagai ahli/ member dengan hanya RM65.00 seumur hidup. Antara faedahnya apabila anda mendaftar member dengan KakNgah ada di SINI! 😀

More energy? Click HERE!

 
 
Pertanyaan lanjut & Order Shaklee;
✍ PM : Kakngah Sihat
✉ Email: nafizashuib@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
➲ COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.
POS : Seluruh Malaysia, Singapore, Indonesia, Egypt, Qatar & Brunei.