Batuk Berpanjangan? Petua dan Supplement.

SIREH!!! kenangan sungguh dengan daun sireh nih, masa kecik-kecik dulu, KakNgah memang tak lepaskan peluang makan sireh yang dah di gobek dek arwah atuk… sedap, merah menyala mulut dan gigi… hahha…

Apa pulak kene mengena sireh dan tajuk ini kali? hahha… kalau anda ingin tahu, sireh merupakan penawar batuk yang paling mujaraplah… Kenapa? Ermm… ni nak kongsi nih, dah lebih 2 minggu KakNgah batuk, bila malam dengan cuaca yang dingin dan kipas sejuk mulalah menyirap. Bila dah sejuk batuk sampai terkucil-kucil.. huarrrr… tak bleh tahan, tekak ni miang tak sudah. Siang malam bertahan ngan batuk, malamlah yang paling teruk.

UBAT??? bukan makin elok tapi makin teruk plak jadinya… lagilah buat KakNgah tak senang nak buat sebarang kejer, tidur pun tak cukup sampai satu tahap batuk sehingga nafas pun tersekat. Ngap NutriFeron, alhamdulillah elok tetapi bila malam dan sejuk mulalah tak berhenti batuknya…

Dah mati akal, sekali jiran syorkan kunyah sireh bersama sedikit gula… malamnya tidur tak sedar diri… hahha, kelat2 sireh tulah yang menghilangkan gatal-gatal tekak dan secara automatik batuk pun reda. 3 hari 3 malam KakNgah ngap sireh, lagipun memang KakNgah gemar makan sireh so tak menjadi masalah untuk KakNgah makannya.. hehhe…

NutriFeron ~ KakNgah amalkan NutriFeron juga agar antibodi terjaga dan mengelakkan terjangkit kepada anak kecil KakNgah, almaklumlah anak kecik masih menyusu badan so sedikit sebanyak akan berjangkit dengan anak. Alhamdulillah, dengan NutriFeron anak kecil KakNgah tidak terjangkit dimana mula-mulanya ada sedikit batuk…

Omega Guard ~ ni satu supplement yang banyak membantu mencairkan kahak, biasalah batuk ni selalunya mesti bersangkut ngan kahak kan…

Ini jer perkongsian dari KakNgah, saja nak share kebaikkan sireh yang membantu masalah batuk berpanjangan ini, moga perkongsian ini dapat membantu anda semua… Jom ler share jika anda rasakan ianya berbaloi dan berkesan untuk anda…

Jika anda ingin mencari supplement untuk kesihatan anda, silalah jengah-jengah dan jangan lupa hubungi KakNgah untuk order atau anda sendiri berminat untuk join member… 😀

 

 ⌨ Pertanyaan lanjut & Order Shaklee;

✍ PM : Kakngah Sihat
✉ Email: nafizashuib@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
➲ COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Kemuning.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s