Bunga Sakura di Kedah?

Berbunga-bunga Sakura hah… bukan KOREA ja ada Bunga Sakura, kat KEDAH pun ada noh… sakura la sangat, 😀 . Kalau korang nak tau, sepanjang kiri dan kanan jalan di Kedah memang penuh ngan pokok ni Tecoma.. memang cantik bila tiba musim bunga cam gni, lagi2 jika berlatar belakangkan Gunung Jerai… Fuhhh! meletup abeh. KakNgah pun dah lama tak balik kg. rindu saat-saat cam gni… huhhu…

========================================

Bunga-bunga juga, kesihatan tetap kene jaga tau, hehhe… Just nak share sket tentang manfaat Alfalfa untuk pesakit darah tinggi, sebelum ni rasanya semua dah tau kan alfalfa ni memainkan peranan penting dalam pelbagai masalah kesihatan termasuk cancer. Antara manfaat Alfalfa Complex yang lain pula boleh tengak kat SINI!

wpid-wp-1396948550040.jpegApa yang membuatkan KakNgah nak share kebaikkan alfalfa untuk pesakit darah tinggi ni adalah kerana hubby KakNgah sendiri dah pun tersenarai dalam kategori pesakit Darah Tinggi, ermmm… apa taknya, hubby KakNgah ni suka sangat makan makanan yang tinggi kolestrol, kalau dah dapat makan tak ingat dah sakit tuh.. Rasanya baru seminggu ++ gtu KakNgah paksa hubby ngap Alfalfa Complex, sabtu baru-baru ni semasa ada program usahawan di Space U8 Bukit Jelutung ada buat kempen derma darah. Hubby KakNgah pula memang gemar menderma darah so dari situ jugalah KakNgah suruh hubby cuba derma darah. Bukan apa, jika korang nak derma darah, first sekali diaorang akan cek kategori darah > timbang berat dan check tekanan darah semua. Dari situlah korang boleh tahu samada korang nih sihat ke tak.. tup2 masa check tu Hubby lepas plak untuk derma darah so memang boleh tahulah yang darah tinggi dah tak ada…

BAGAIMANA ALFALFA MEMBANTU PESAKIT DARAH TINGGI?

Alfalfa Complex membantu pesakit dengan membuang toksik dari dalam badan dan mengurangkan tekanan darah! Apabila toksin keluar dari dalam badan secara automatiknya tekanan darah akan berkurangan.

0f65f-alfalfa-complexc2ae-shaklee-l-click-here-to-purchaseSebenarnya terdapat dua jenis bacaan tekanan darah iaitu systolik dan diastolik. Kadar biasa untuk systolik (tekanan atas) adalah di antara 100 mmHg hingga 140 mmHg. Manakala, kadar biasa untuk diastolik (tekanan bawah) pula adalah di antara 60 mmHg hingga 90 mmHg. Jikalau kadar kedua-dua bacaan tersebut sentiasa di luar kadar biasa untuk tempoh masa yang panjang, walaupun selepas berehat, maka seseorang itu disahkan menghidapi masalah penyakit darah tinggi.

Ringkas jerk! HARGA? Sebotol Alfalfa (S) hanya rm53.75 (330 tabs) & (L) rm97.50 (700 tabs)… OPS!!! nak lagi murah? Boleh jerk, jom JOIN MEMBER, lagi senang dan mudah untuk anda shopping online, tak mahal pun.. rm75.00 (WM) rm85.00 (EM) jerk. Malas nak online? ermmm… ada lagi caranya, MACAM MANA? Moh kita ber roger2 kalau nak tau, janji join member bersama KakNgah, pasti korang berpuas hati…

 
 
Pertanyaan lanjut & Order Shaklee;
✍ PM : Kakngah Sihat
✉ Email: nafizashuib@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
➲ COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Kemuning.
 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s