Kalsium Untuk Anak

Bismillah..Walsalamualaikum kepada pengunjung yang dikasihani, Ermmm… sekarang ni memang jarang sesangat KakNgah nak meng”update” blog kesayangan nih, apa taknya, anak kecil KakNgah nak melekat setiap masa tak kira masa dan tempat, makin kita cuba untuk hentikan BF makin nak melekat plak kejernya, banyak sangat kerja-kerja yang tertangguh… huhhu… sorry yer yang menempah baju tapi tak siap-siap lagi.. Dah-dah, sementara datang idea nih, nak berkongsi sket tentang KALSIUM! Erm… semua dah tau kut bulan ni APRIL 2014 PROMO OsteMatrik @ Kalsium BUY 6 FREE 1.

Bagi yang tak tahu atau lupa sudah… kalsium nih penting tau, bukan jerk bila dah tiba masa akil baligh baru kene amek kalsium, no..no…no… salah tuh. Kalsium ni penting sejak kita dalam perut mak kita lagi, sebab tu bila mak-mak yang mengandung ni kerap sakit gigilah, kejang kakilah, lenguh sana, lenguh sini, sakit pinggang, sakit kepala, uisshhhh macam-macam. Apataknya, bayi kat dalam tu dok tarik kalsium dari badan mak-mak ni untuk tumbesaran diri dia.. hahha…

Erm… ada yang bertanya, “kalau anak dah tak minum susu ATAU tak gemar minum susu, boleh tak kalau saya bagi anak saya yang baru berusia 4 tahu consume OsteMatrik?” Hahha… soalan cepu emas tuh..”BOLEH!” itu jawapannya.

TAHUKAH ANDA???

Kanak-kanak berusia 4 tahun hingga 8 tahun memerlukan kalsium sebanyak 800mg hingga 1000mg setiap hari.

Pendek dan ringkas jerk… anak-anak yang dah pandai makan pil ni bolehlah consume OsteMatrik. Mudah jerk nak telan OsteMatrik nih, kecil jer tabletnya.. Antara manfaat lain selain membantu tumbesaran anak anda, OsteMatrik juga membantu dalam :

  • masalah pembuangan,
  • kesihatan gusi dan gigi,
  • mengelakkan osteoporosis di kalangan kanak-kanak,

Itu jerk yang nak KakNgah kongsikan, penting tau kalsium untuk anak-anak nih, untuk pengetahuan anda juga, Osteoporosisi pun boleh menyerang kanak-kanak yer so pastikan keperluan kalsium anak anda mencukupi… Moga enjoy dengan perkongsian ini.

OPS! sebotol OsteMatrik baru rm61.00, tak mahal pun… kesihatan tu lagi mahal, sukar sebenarnya nak dapatkan kesihatan yang baik, erm… emas berlian, gadget semua boleh dibeli, kesihatan mana boleh beli… 😀

 
 
 
Pertanyaan lanjut & Order Shaklee;
✍ PM : Kakngah Sihat
✉ Email: nafizashuib@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
➲ COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Kemuning.
 
 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s