Atasi HB Rendah.

Bismillah..“Puan, HB puan rendah nih… bla..bla..bla….”

Aduh… segala macam rasa bila diberitahu masalah HB rendah ni, nak-nak dah dekat due, lagi-lagilah pastu seminggu sekali nak kene check-up sebab HB rendah. Naik malas nak g spital or klinik.. huhhu, tangkap nanges u… Camna tak tangkap nanges kalau seminggu sekali nak kene g klinik atau spital, mana nak uruskan rumah tangga dengan anak-anak sekolah lagi.. Bagi isteri yang tak pandai drive atau takder transport lain, en. somi la jadi mangsa so nak taknak kene apply cuti bagai, huhhu… tapi kalau pandai drive n ada transport lebih sekalipun, terasa gak malas nak ke klinik, kadang-kadang rasa masa lebih banyak dihabiskan kat klinik.. yer tak???

Nurse atau doct pun dah pesan makan itu, makan ini, makan ubat gitu gini tapi HB tetap tak naik-naik… Camna tuh? Erm… sebelum nih KakNgah ada kongsikan berkenaan masalah Hb rendah, kali nih KakNgah share kan testimonial dari cust KakNgah sendiri, memang berpuas hati, nak-nak dari supplement yang semulajadi… berbaloi-baloi tau…

wpid-fotos_20140301063113.jpgPuan Mimie dari Kg. Johan Setia, dekat jerk ngan Kg, Jalan Kebun umah KakNgah… 😀

Puan Mimie mengambil Set Basic Ibu Hamil yang terdiri daripada VitaLea, Vitamin C dan B Complex. Semasa saya buat penghantaran ke rumah Puan Mimie, dia ada memberitahu HB dia turun ke 9 ++ jerk dan alhamdulillah selepas seminggu consume Set Basic nih HB naik dengan baik sampai Nurse pun terkejut…

wpid-fotos_20140307035423.jpgPuan Faizah dari Lorong Ehsan, Kg. Jalan Kebun… (depan umah jerk… ahaks!!)

Puan Faizah, jiran depan umah KakNgah plak hamil 9 bulan ++, memang tengah tunggu masalah, tiba-tiba plak HB turun ke 10. Selepas beberapa hari jerk consume VitaLea, HB dah naik ke 11.. Alhamdulillah.. seronok dapat membantu sabahat-sahabat yang memerlukannya… Semuanya bermula daripada kita yang ingin berusaha bagi mendapatkan yang terbaik untuk kesihatan kita, Alhamdulillah… dengan izin Allah semuanya menjadi semudah ABC… 😀

Anda bagaimana? ingin memilih Supplement Shaklee yang meletop di pasaran sekarang? Moh ler kita ber”whatsapp”…

NAFIZA SHUIB
ID 885414
nafizashuib@gmail.com
018-664 5415
COD : Sekitar Shah Alam, Klang & Pajam, Nilai dan Kuartes KLIA (RABU).
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s