KakNgah Pengedar Sah Shaklee Anda di…

Bismillah..Aduhh… dah lama ber’blog’ tapi lupa nak kenalkan diri sebagai Shaklee Independent Distributor, aptb… hahha.

KakNgah atau boleh jer nak panggil Fieza (Nafiza Binti Shuib) adalah Shaklee Independent Distributor ATAU Pengedar Sah Shaklee anda sekitar kawasan Shah Alam (Kg. Jalan Kebun, Bukit Rimau, Bukit Naga, Kg. Johan Setia, Kota Kemuning, Mutiara Bukit Kemuning, Seksyen 18 dan kawasan sekitar)  Klang (Bandar Botanic, Bandar Bukit Tinggi dan Bandar Puteri) dan Negeri Sembilan (Nilai, Pajam dan Kuarters KLIA).

KakNgah menawarkan khidmat COD* di kawasan yang berkenaan seperti di atas bila-bila masa kecuali di Negeri Sembilan hanya setiap rabu selepas jam 1ptg.

OPS!! perkhidmatan pos secara Pos Laju juga KakNgah sediakan agar anda mendapar service yang terbaik dan cepat untuk seluruh Semenanjung Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

Moga perkenalan ini dapat memudahkan anda semua mencari KakNgah untuk mendapatkan service bagi kesihatan anda dan keluarga anda… YES! “Kesihatan itu Satu Anugerah” 🙂

*Sebarang COD akan dikenakan cas sebanyak RM10.00 kecuali sekitar Kg. Jalan Kebun…

 
 
Name Card
 
 
 
Advertisements

Shampoo ~ Chemical ATAU Semulajadi

Macam2 dengan ini budak ~ Anak ke-2 KakNgah... :)Macam-macam dengan ini budak tau… huh, hampir-hampir hilang kesabaran dengan anak ke-2 KakNgah nih, ni gara-gara main gunting rambut sendiri so nak tak nak pagi ni kene kasi licin!!!

Sebut pasal rambut ni… Harini KakNgah nak kongsikan pasal Shampoo dari Shaklee plak, asyik bercerita pasal supplement jerk, boring gak kan… hahha…

Sebelum tu nak tanya ler sket… ada tak dikalangan u olls semua yang pernah demam, migrain dan sakit kepala apabila menggunakan shampoo-shampoo yang bersepah kat pasaran luar sana? ada.. ada… sila angkat tangan nak tengok, hehhe… cam bleh nampak jerk..

Yang sebenar-benarnya, KakNgah sendiri yang mengalami masalah berikut dan seingat-ingat KakNgah sahabat satu Kolej dengan KakNgah dulu pun alami masalah yang sama dengan KakNgah. Mula-mula memang cam tak percaya jerk so bermulalah episod ‘test’ menge’test’ satu produk shampoo nih (S**S***), hah!!! bila dah test tu, amek ko… seminggu demam so stop sbb nak tengok betul ke tak. Selepas seminggu stop, KakNgah pakai balik, apa lagi… sambung balik demam selama 3 hari, huhhu… yang tak tahan tu, migrain sekali datang.

Bila dikira-kira, dah banyak shampoo kat pasaran KakNgah guna dan kebanyakkannya akan menjadikan rambut KakNgah bertambah bermasalah. Pernah guna shampoo yang top sekali kat Malaysia ni (p*****n), kononnya elakkan rambut bercabang, almaklumlah KakNgah gemar simpan rambut panjang… tup tup rambutku bercabang dari akar hinggi ke hujung rambut, huarrrrr… menangis tak berlagu I, last terpaksa korbankan rambut I yang panjang tuh… (now dah tak suka simpan panjang-panjang lagi) 😦

Bila dah kawen nih, shampoo rambut pun seminggu sekali sbb tak sanggup nak tahan migrain sampai hubby asyik tegur rambut busuk… 🙂 tak selera U…  so awal tahun baru ni KakNgah try shampoo herba yang top abeh sekarang nih, Alhamdulillah dah tak migrain tapi kelemumur still berkerak kat kulit kepala dan gatal-gatal pastu hubby cakap bau hapak la plak… sampai la minggu lepas KakNgah try beli Revitalizing Shampoo dari Shaklee… beza sungguh berbeza…

Kenapa ianya berbeza?

  • Bebas Chemical,
  • Pastinya dari bahan-bahan SEMULAJADI,
  • BERKESAN & SELAMAT,
  • Kaya dengan B5, B6 dan Zinc yang membantu dalam rambut bermasalah,
  • Mengandungi Ekstrak Buah Serenoa Serrulata yang membantu melebatkan rambut,
  • Daun Camelia Sinensis dan Melaleuca Alternifolia membantu mengelakkan rasa gatal-datal kulit kepala,
  • Panax Ginseng Root pula membantu dalam menangani kelemumur,
  • Yang paling penting, hubby I pun suka… ngeh..ngeh..ngeh…

Ops!!! Harga???

Retail Price RM66.25 jerk…

Ermmm… macam mana, dah jelas? kalau rasa kurang jelas atau anda sendiri nak mencubanya, bolehlah roger2 ngan KakNgah, special price KakNgah bagi tau… 😀

 
 
Name Card