Anda Hamil… ~ Susu @ OsteMatrik?

Siapa tak suka minum susu sila angkat tangan? ngeh..ngeh…ngeh… KakNgah pun tak suka minum susu kecuali MariGold HL Milk… Kenangan sungguh dengan susu HL nih, masa ngandungkan anak ke-2 tiap-tiap hari KakNgah akan minum susu MariGold HL nih, tak dapat kotak besar, kotak kecil pun jadi, macam dah jadi wajip plak. Sekotak besar dalam rm4.95 kotak besar dan rm1.95 kotak kecil (4 tahun ++ yang lepaslah), kini kalau tak silap sekotak besar dah rm6.20. Rasa susunya yang sangat seimbang walaupun rendah lemak sungguh sedap, tinggi dengan kalsium dan protien juga. Aishhhh… cam nak promote MariGolg HL Milk plak… 🙂 hakikatnya memang KakNgah sukakannya dan lahirlah anak ke-2 KakNgah dengan tulang yang kuat, serious u…

Sebut pasal kalsium, susu dan tulang nih, KakNgah nak kongsikan plak OsteMatrik, KakNgah kenal OsteMatrik ni pun masa ngandungkan anak ke-3 KakNgah, I baru kenal ngan Shaklee u… 🙂 , OsteMatrik ni kalsium yang lagi terbaik yang boleh KakNgah katakanlah… KENAPA??? Jom kita layan sket…

Seperti yang sedia maklum, kalsium penting dalam tumbesaran tulang dan gigi kita, selain itu juga kalsium sebenarnya penting  dalam :

  • Mengeluarkan hormon dan enzim dalam badan,
  • Mengawal muscle contraction (kejang @ kebas2 kaki tangan),
  • Menstabil dan membantu dalam proses penyerapan oleh sel,
  • Membantu pengeluaran tenaga,
  • Memungkinkan pembekuan dalam darah,
  • Mengelak insomnia,
  • Mencegah osteoporosis,
  • Mengawal sakit senggugut,
  • Mencegah gusi berdarah,
  • Membantu dalam membina tulang dan gigi bayi dalam kandungan,

Beberapa sumber lain yang tinggi dengan kalsium selain susu adalah :

  • Yogurt,
  • Keju,
  • Sayuran hijau,
  • Ikan Salmon,
  • Buah-buahan kering,
  • Tofu,
  • Kacang Soya,
  • OatMeal,
  • Almond,
  • Pisang,

Hahha… Peranan OsteMatrik ni pun tak kurang hebatnya cam susu, OsteMatrix dari Shaklee nih adalah kalsium yang seimbang untuk ibu-ibu yang sedang hamil.

TAHUKAH ANDA? Dos kalsium yang diperlukan oleh ibu hamil adalah sebanyak 1,000 miligram (mg) setiap hari.

Perbezaan kalsium (OsteMatrix) Shaklee dari kalsium lain di pasaran.

  • Mempunyai kadar serapan yang tinggi sebanyak 99%,
  • Formula unik, dibuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati,
  • Nutrein lengkap yang perlu diambil bersama yang mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan Vitamin D, zinc, kuprum, manganes dan boron bagi penyerapan yang baik dan menghalang endapan sesetengah mineral.
  • Kajian telah membuktikan supplemen kalsium akan meningkatkan ketumpatan tulang wanita yang telah berumur dengan lebih berkesan.

Ermmm… agak-agak u olls lah, mana lebih elok? Susu @ OsteMatrix? Sebenarnya, dua-dua penting!!! tetapi jika anda kurang gemar minum susu, anda boleh memilih OsteMatrix dan jika sebaliknya pula, pilihlah MariGold HL Milk, hahha… pasti anda suka.. 🙂

Dengan pengambilan 4biji OsteMatrix sebelum tidur akan membantu anda dan bayi anda mendapatkan kalsium yang secukupnya… InsyaAllah, anda pasti tidak akan menyesal memilih OsteMatrix dari Shaklee..

 
 
Name Card
 
 
 

BUY 6 FREE 1 ESP Kini Kembali!!!

Ermmm… just nak gtau ni jerk.. 🙂wpid-fotos_20140301110913.jpg

Apa yang akan akan perolehi selain BUY 6 FREE 1 ESP nih???

FREE MEMBER SHIP SEUMUR HIDUP

BONUS DARI SHAKLEE RM30.xx

JIMAT SEHINGGA RM445.OO

Tak nak tunggu dah??? Rogerlah KakNgah sekarang!

 
 
Name Card