Masalah Kulit Berminyak?

Ermm… sebut kulit berminyak ni, memang terasa sangat-sangat tak selesa… jerawat senang-senang jer naik, pastu mulalah bertompok penuh dengan parut jerawat dan jeragat… 😦

KakNgah sendiri mengalami masalah kulit berminyak so terpaksalah KakNgah consume beberapa jenis supplement untuk mengelakkan jerawat penuh di muka gara-gara masalah kulit berminyak. Xcely KakNgah tak suka makan sebarang pills tapi nak elakkan masalah terus berlarutan, kenelah consume… 🙂 Antara 2 supplement yang diperlukan untuk masalah kulit berminyak adalah SR Vitamin C dan B Complex…

Kulit BerminyakPeranan Vitamin C dalam kecantikan kulit:

  • Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit daripada pencemaran udara dan sebagainya,
  • Merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit,
  • Mencerahkan kulit serta memudarkan kesan parut jerawat dan jeragat,
  • Mengawal stress (jerawat juga berpunca daripada stress).
Peranan Vitamin B Complex dalam kecantikan kulit:
  • Sebagai pelembap,
  • Mencegah pigmentasi,
  • Melambatkan tanda penuaan,
  • Mengubati jerawat.
  • Mengawal stress (jerawat juga berpunca daripada stress)

Jika anda mempunyai budget lebih, bolehlah add on sekali dengan ESP dimana ESP merupakan protien yang membantu dalam menbentuk sel-sel kulit yang baru serta mencerahkan kulit dan menampakkan kesan yang lebih cepat dengan membantu menyerap vitamin-vitamin lain dengan lebih baik.

Bagi anda yang tidak mengalami masalah kulit berminyak pula, amat digalakkan consume bersama Vita E dimana Vitamin E membantu anda nampak lebih muda dari usia anda dan melindungi kulit anda daripada radikal bebas yang boleh merosakkan kulit anda.

Vita-EKita lihat plak testimonial beberapa orang pengguna yang telah pun berjaya menangani masalah kulit berjerawat mereka…

Kawan kita nih consume B Complex, Vitamin C, Vitamin E dan ESP, full set untuk kecantkan kulit.

Nak ker? Roger2lah… 🙂

 
 
Name Card
 
 
 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s