No More Alfalfa!!!

OPS!!! Jangan salah faham yer… Alfalfa Shaklee masih berada di pasaran, cuma tiada lagi di dalam my “Ice Box” kata orang Johor… Huhhu, tu lah gatal sangat kan nak consume Alfalfa. Xcely, KakNgah consume Alfalfa ni untuk “milk booster”, mula2 consume ok jerk tapi bila dah  2 3 bulan gtu naik biji2 air gatal2 satu badan, huhhu…menggaru jelah. Bila di cek balik, Alfalfa ni kaya dengan dengan zat besi so disebabkan KakNgah ni Thalassemia (Beta Thalassaemia Trait), lebihan zat besi dalam darah tidak sepatutnya untuk KakNgah kerana ianya akan mengakibatkan kerosakkan organ dalaman, wallahua’lam… Jadi punca2 naik biji2 air di badan adalah berkemungkinan sebab KakNgah consume Alfalfa. Zinc, dan oste juga mempunyai kandungan alfalfa so.. pun KakNgah tak boleh consume. Disebabkan Januari baru2 ni promo Alfalfa KakNgah try consume balik dan macam gtu jugalah jadinya, hahha… memang sah2 tak boleh consume ceq non oic…. 🙂

Masih belum jelas kenapa KakNgah tak boleh consume Alfalfa Shaklee???

Secara ringkasnya…

  • Alfalfa merupakan raja segala tumbuhan yang kaya dengan ZAT BESI dari 15 jenis zat galian.
  • Selain kaya dengan zat galian, alfalfa juga kaya dengan asid amino, klorofil, serat, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia.
  • Sumber terbaik dari daun alfalfa (tanpa akar dan batang).
  • Alfalfa Shaklee ditanam tanpa semburan bahan kimia (sah2 semulajadi so khasiatnya memang berbaloi2).

Rasanya semua dah jelaskan, bila yang semulajadi ni, khasiatnya memang tak hilang bila dah dijadikan supplement jadi manfaatnya juga tidak hilang sama sekali bagi yang memerlukan. Antara manfaatnya boleh baca DISINI. Serious, KakNgah memang sukakan Alfalfa, sangat baik untuk mengatasi masalah keputihan melampau. Disebabkan KakNgah liat nk menelan pil2 nih so KakNgah suka larutkan dahulu di dalam air suam, bila dah larut campur ngan horlick tanpa susu atau gula, fuhhhh!!! terangkat abeh, baunya..rasanya… memang tak terkata.

Tak per… xleh ngap Alfalfa, kita ngap jer VIVIX… extra berganda dengan consume VIVIX Shaklee tau.. 🙂 OPS!!! bagi yang nak consume Alfalfa boleh caling2 ngan I kay, 🙂 .. nk try VIVIX pn lagi2lah boleh..

 
 
Name Card
 
 
Advertisements

2 thoughts on “No More Alfalfa!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s