Period & GLA Complex

Bismillah..

Pagi ni sambil-sambil mengemas umah, curi sket masa untuk berkongsi berkenaan “Teman Sejati”. Apa tu “Teman Sejati”, hahha… period lah. Kenapa plak KakNgah pilih topik ini untuk dikongsikan? Ermmm… al-kisahnya KakNgah ni blom-blom pun period selepas bersalinkan anak kecil KakNgah, perut pun rasa cam dah mengembang semacam, huhhu tapi tak pulak meragam ke apa.

Alhamdulillah.. pagi tadi semasa anak kecil KakNgah menangis nak menyusu KakNgah tersedar dan rasa semacam kurang enak gtu, šŸ™‚ dalam hati dah rasa confirm period, terus ke bilik air dan memang tepatlah gerak hati nih… Sebenarnya KakNgah risau juga kalau mengandung, almaklumlah xder pakai “pedinding”, hahha… so mr. hubby suh amek GLA Complex.

27hb Januari 2013 KakNgah start consume GLA Complex, harini plak dah 4hb Februari so seminggu jugalah KakNgah consume GLA dan terus period, tu pun ada gak skip nya. Kalau nak tahu anak kecil KakNgah dah setahun 8 Bulan dan 10 hari baru bertemankanĀ period!!! Apapun jom kita kenal-kenal sket tentang GLA Complex dari Shaklee.

************************************

Kebanyakkan GLA (gamma-linolenic acid) tersedia di pasaran dihasilkan dari Evening Primrose Oil [EPO], manakala GLA Complex Shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi 2 kali ganda GLA dalam EPO. Borage juga adalah 3 kali lebih dari segi bioavailabiliti dan 3 kali lebih berkesan dari EPO. Shaklee mengekstrak GLA dari borage yang ditanam secara organik di kawasan Saskatchewan.

Setiap kapsul GLA mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya sumber terbaik Omega-6. Ianya gabungan dengan minyak sunflower dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya. Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh Shaklee Guard, anti-oksidan semulajadi yang dipatenkan. Bioavailabilitinya dibuktikan secara klinikal dimana ia mampu menyerap dan mengadun ke dalam sel dan tisu dengan lebih baik. Hahhha… sebab mudah serap tu lah cepat jerk kesannya kepada diri KakNgah, Alhamdulillah… dari tak period dah pun period.

Cukup dah kut untuk pagi nih… next time KakNgah share lagi… nak g amek anak balik sek plak kay, kalau ada yang berkenan nak beli tu, moh regor2 ngan KakNgah yer…

Ā 
Ā 
Ā 
Name Card
Ā 
Ā 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s