Sebelum Kahwin 51kg, Selepas Kahwin 48kg???

kurusAiiyarkkk!!!! sebelum kawen arrr.. berat 51kg, selepas kawen berat jadi 48kg? Satu hari 10 kali makan pun badan tak mau naik, satu kali 3 pinggan nasi makan pun badan teeetap tak mau naik?

BUNTU???

Apakah Penyebab Kurang Berat Badan?

Masalah kurang berat badan adalah disebabkan oleh gaya pemakanan yang tidak sihat. Jika masalah berlebihan berat badan dikaitkan dengan risiko penyakit kronik, masalah kurang berat badan pula ada kaitan dengan masalah yang berkemungkinan seperti :

  • Osteoporosis (wanita).
  • Masalah seksual (lelaki).
  • Kekurangan metabolisma badan.
  • Kecelaruan pemakanan seperti Anoreksia Nervosa atau Bulimia.
  • Masalah perubatan yang lain.

Bagaimana untuk menambah berat badan dengan cara yang sihat?

Tip yang sihat dan praktikal untuk menambah berat badan :

  • Rancang untuk menambah hidangan makanan.
    Makan melebihi keperluan merupakan kunci untuk penambahan berat badan. Oleh itu, anda perlu menambah pengambilan makanan anda.
  • Bersnek secara bijak.
    Bersnek secara bijak memainkan peranan utama dalam meningkatkan berat badan. Selain daripada menambah hidangan, ianya penting untuk meningkatkan pengambilan tenaga. Pilih snek yang mengandungi kalori tambahan, vitamin dan mineral. Contohnya keju atau mentega kacang ditambahkan pada biskut kraker.
  • Pilih makanan yang berkalori tinggi.
    Pilih makanan berkalori tinggi untuk menambah berat badan. Pilih makanan atau menu berdasarkan Piramid Makanan Malaysia dan digalakkan untuk mengambil saiz hidangan tambahan. Bagi mereka yang mengalami kekurangan berat badan, digalakkan untuk makan walaupun mereka tidak lapar.
  • Elakkan melangkau waktu makan utama.
    Hidangan utama seperti sarapan, makan tengah hari dan makan malam perlu diambil dan pengambilan snek sihat di antara waktu makan adalah digalakkan.
  • Bagaimana anda boleh mula?
    Mulakan dengan memilih makanan berkalori tinggi daripada setiap kumpulan makanan berdasarkan Piramid Makanan Malaysia. Ianya termasuk lemak, minyak dan gula dalam kadar yang sederhana. Sasarkan pengambilan makanan berdasarkan bilangan hidangan yang maksimum bagi setiap kumpulan makanan tersebut. Penambahan kalori berlebihan secara kreatif di dalam hidangan pada setiap hari akan memberi keseronokan semasa menikmati   hidangan. Contoh : pemilihan minuman berkalori tinggi, penambahan keju dan sos di dalam sandwic.
  • Sasarkan kenaikan berat badan secara beransur.
  • Semak keperluan tenaga harian untuk mengetahui berapa tenaga yang diperlukan untuk meningkatkan berat badan.

Bagaimana untuk Pastikan Berat Badan Normal Atau Tidak?

Cuba check Indeks Jisim Tubuh [IJT] / BMI anda dahulu dan lihat jadual dibawah untuk memastikan dimana tahap BMI anda.

Jika IJT anda (kg/m2)  adalah : Anda adalah
< 18.5 Kekurangan berat badan
18.5 – 24.9 Normal
25 – 30 Berlebihan berat badan
30 atau lebih Obes

Selain pemakanan dan senaman yang baik anda juga boleh mengamalkan makanan tambahan [supplement] bagi membantu kekurangan protin dan vitamin di dalam badan dimana pemakanan seharian juga sebenarnya kurang membantu kerana beberapa faktor yang tidak dapat dielakkan, [KakNgah akan kongsikan di post yang akan datang.. InsyaAllah..]. Antara supplement yang disyorkan adalah :

Meal Shakes

MShakeMeal Shakes merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan.  Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik.  Dan lagi, Meal Shakes mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu. Sesuai untuk semua peringkat umur dari kanak-kanak hingga dewasa.

B-Complex

b-com

B-Complex lengkap dengan 8 kompenan penting vitamin B yang diperlukan tubuh termasuk 100% biotin dan asid folik. Kesemua 8 kompenan tersebut perlu ada bersama bagi mendapatkan keseimbangan dan kebersanan yang sempurna. B-Complex mengawalatur kadar metabolisme dalam badan, menukarkan makanan kepada tenaga, membantu tumbesaran, mencegah anemia dan melawan tekanan.

VitaLea [Multivitamin]

vita-lea

VitaLea membantu dalam menyediakan asas nutrisi lengkap kepada tubuh, memastikan pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon. Juga sangat membantu dalam stimulasi metabolisma badan.

osteBagi yang mengalami masalah osteoporosis anda digalakkan mengambil OsteMatrik bagi membantu masalah tulang rapuh akibat kekurangan kalsium. ATAU anda boleh jadikan susu yang tinggi kalsium sebagai minuman wajib anda dan jika anda bukan penggemar susu, OsteMatrix lah jawapannya. Hanya dengan amalkan 4 biji sebelum tidur, ianya sungguh membantu dalam masalah kekurangan kalsium anda.

Ini adalah asas supplement yang boleh anda amalkan untuk memastikan anda mendapat berat badan yang ideal. Jika anda mempunyai budget yang lebih, KakNgah sarankan anda ambil bersama ESP bagi membantu dalam penyerapan supplement yang lebih baik dalam badan, InsyaAllah…

KakNgah dah try tapi baby KakNgah yang chubby terlebih.. minum susu ibu kan, habis khasiat tu ditarik ke dia… hahha…

482669_488580224531175_2040830957_n3 askar melayu kesayangan… Chubby x sikecil yang x kecil tuh??? ahaks!!!

Meh..meh.. dapatkan dengan harga istimewa lagi murah apabila anda membelinya dari KakNgah… Jangan segan, jangan malu, roger2 KakNgah sekarang jugak! 🙂

 
 
 
SID
KakNgah/ Fieza
SID : 885414
H/P No. : 018-664 5415 @ 012-664 4494
COD : Jalan Kebun, Bukit Rimau, Shah Alam & Kota Kemuning.
 
 
 

Kebaikan MealShakes Shaklee Untuk Kanak-Kanak

testi-mealshake1Hahha… ini sedikit jerk testimonial daripada ibu-ibu yang mencuba MealShakes kepada anak-anak mereka. Sebut jer MealShakes Shaklee, semua dah tahu ianya amat sesuai untuk kanak-kanak. Sudah ramai ibu-ibu dan ayah-ayah di luar sana yang sangat berpuas hati dengan MealShakes Shaklee, tak terkata. Manfaatnya memang tak terhingga, antara manfaat yang boleh dikongsikan adalah :

  • Nutrisi Lengkap ~ Menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu untuk keperluan tubuh. Kekurangan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh. Ia turut mengandungi lechitin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak.
  • Membekal Nutrisi kepada Sel-Sel Tubuh ~ Kaya dengan protin (tanpa laktosa), membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun dan lain-lain.
  • Membantu Tumbesaran ~ Mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses membesar.
  • Anti-Oksida ~ Mengandungi Vitamin A, C, E, Zinc, selanium yang merupakan agen anti-oksida yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan.
  • Detoksifikasi ~ Kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus.
  • Kelazatan Rasanya ~ minuman yang lazat untuk diambil bersama fruktos semulajadi; penggantian segera terhadap kekurangan vitamin, mineral dan juga tenaga. Tidak mengandungi sebarang pewarna dan gula tiruan. Sesuai diamalkan oleh semua golongan umur bermula seusia kanak-kanak hingga ke usia ‘banyak’.. hehhe…

Note: Sesuai untuk anak-anak Autisme kerana MealShakes kaya dengan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan.  Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik.  Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu. Kandungan zinc dan B12 membantu dalam perkembangan otak mereka.

Nak cuba?? meh2… roger2 ng KakNgah dan dapatkan dengan harga yang lebih istimewa hanya dari KakNgah…

 
 
 
SID
KakNgah/ Fieza
SID : 885414
H/P No. : 018-664 5415 @ 012-664 4494
COD : Jalan Kebun, Bukit Rimau, Shah Alam & Kota Kemuning.

Gout dan Pencegahannya

goutGout adalah sejenis penyakit akibat berlebihan asid urik di dalam badan.

  • Asid urik adalah bahan kumuhan berasal dari sejenis protein yang dipanggil purin.
  • Badan kita membuang bahan kumuhan ini melalui air kencing (urin).
  • Bagi pengidap gout, asid urik yang berlebihan tidak dibuang dan berkumpul di dalam sendi.
  • Ia adalah salah satu penyakit yang paling lama dihidapi manusia, sejak zaman dahulu kala lagi.
  • Pada masa dahulu gout boleh menyebabkan kemudaratan dan kecacatan, kini dengan kemajuan dalam bidang perubatan, gout boleh dikawal.
  • Ia sering dihidapi oleh kaum lelaki dalam lingkungan usia antara 30 hingga 60 tahun.
  • Ia jarang sekali dihidapi oleh kaum wanita sebelum putus haid.

Tanda Gout

  • Gout lazimnya menyerang ibu jari kaki.
  • Ibu jari kaki menjadi merah, panas, bengkak dan tersangat sakit.
  • Serangan selalunya berlaku secara tiba-tiba, kerap kali semalaman.
  • Sendi yang diserang menjadi bisa sehinggakan geseran dengan selimut pun begitu menyeksakan.
  • Sakit mungkin berlarutan berhari-hari, atau sekurang-kurangnya 1-2 minggu untuk reda jika tidak dirawat.
  • Sakit mungkin menyerang kembali selepas berminggu atau bulan.
  • Gout boleh menyerang sendi-sendi lain seperti buku lali, lutut, pergelangan tangan dan jari.

Komplikasi

  • Asid urik boleh berkumpul di bawah kulit membentuk benjolan di panggil ’tophi’
  • Dalam saluran urinari (air kencing), ia boleh berkumpul membentuk ’batu karang’.
  • Penghidap gout juga sering menghidapi penyakit atau masalah kesihatan lain seperti:
    • Kegemukan
    • Darah tinggi
    • Hiperlipidemia
    • Diabetes

Rawatan

Gout adalah suatu penyakit yang boleh sembuh tetapi anda harus mengambil langkah-langkah untuk mengatasinya.

  • Rawatan serangan akut
  • Rawatan Jangka Panjang

Oleh kerana gout disebabkan oleh asid urik yang berlebihan dalam badan, anda haruslah mengelakkan faktor-faktor yang boleh menambahkan paras asid urik.

Pemakanan

Di bawah disenaraikan makanan yang kaya dengan purin:.

  • ELAKKAN MAKAN KURANGKAN MAKAN
    • Organ dalaman seperti hati, paru-paru, ginjal dan otak
    • Ikan bilis, kembung, sardin
    • Daging cincang
    • Ekstrak daging, ragi (seperti Marmite) dan kiub rebusan daging
    • Makanan bercengkerang seperti ketam, udang dan kerang
    • Asparagus, bunga kobis, cendawan dan bayam
    • Peanuts, lentil, beans and peas
    • Poultry
    • Roti jagung dan bijirin

Pencegahan

  • Rehatkan sendi semasa serangan gout.
  • Ubat-ubatan anti-radang berkesan untuk mengurangkan sakit dan keradangan sendi. Walaupun ia boleh mendatangkan kesan sampingan seperti sakit perut. Jika digunakan dalam jangka masa yang singkat, kesan sampingan jarang berlaku.
  • Ubatan lain seperti colchicine juga boleh diambil. Walaupun ia amat berkesan, ia boleh menyebabkan loya, muntah dan cirit-birit (Peringatan: Colchicine hanya boleh diambil melalui preskripsi doktor)
  • Steroid (Peringatan: Steroid hanya boleh diambil melalui preskripsi doktor)Sentiasa peka terhadap tanda-tanda awal serangan. Jika rawatan dimulakan awal, penyakit ini tidak akan melarat.
    • Lazimnya cecair steroid disuntik terus ke sendi yang radang
    • Pil steroid boleh diambil dalam jangka masa yang pendek jika penghidap tidak boleh mengambil ubat-ubatan yang lain. Walaubagaimanapun, ianya tidak boleh diambil berpanjangan.
  • Menjaga berat badan – kegemukan boleh mengganggu keupayaan badan untuk mengeluarkan asid urik yang berlebihan (Klik di sini untuk keterangan lebih lanjut..)
  • Mengelakkan minuman keras
  • Pemakanan – elakkan pengambilan makanan yang mengandungi purin yang tinggi
  • Sesetengah daging binatang, makanan laut, kekacang mengandungi purin yang tinggi.
  • Ubah cara hidup anda untuk memastikan paras asid urik yang normal
  • Amalkan cara hidup sihat untuk mengelak dari menghidap penyakit-penyakit yang berhubungkait dengan gout
  • Apabila mengambil Allopurinol, ianya perlu diambil secara berterusan.
  • Jangan mengubah atau menghentikan dos Allopurinol semasa serangan gout.
  • Minum banyak air
  • Gout boleh diwarisi tetapi faktor persekitaran juga memainkan peranan
  • Gout adalah penyakit yang boleh dirawat. Pada zaman dahulu, gout merupakan salah satu penyebab kerosakan dan kecacatan sendi. Pada hari ini, dengan rawatan yang baik, ianya boleh dikawal.
  • Adalah penting untuk mengamalkan cara hidup sihat.

Benarkah Gout Penyakit Orang Kaya?

Tidak, gout boleh menyerang sesiapa sahaja. Walau bagaimanapun, meminum alkohol dan pemakanan berlebihan boleh dikaitkan dengan kejadian penyakit gout.  Click di SINI >> untuk info supplement yang bersesuaian…

sumber : mummynemo

 
 
SID
KakNgah/ Fieza
SID : 885414
H/P No. : 018-664 5415 @ 012-664 4494
COD : Jalan Kebun, Bukit Rimau, Shah Alam & Kota Kemuning.
 
 
 

Supplement Untuk Gout

Sedang meng’goggle’ mencari idea untuk dikongsikan, tiba-tiba ada sahabat PM bertanya.. “Salam sis… ada tak supplement yang membantu dalam masalah sakit gout?”… Terus jerk KakNgah meng’goggle’ mencari info yang berkaitan, Alhamdulillah dengan bantuan En. goggle ni KakNgah dapat berkongsi lebih banyak lagi info kesihatan kepada anda semua… moga sama-sama kita beroleh manfaat, InsyaAllah…

Dari soalan sahabat tadi kat sini KakNgah kongsikan 4 supplement yang diperlukan oleh pesakit Gout dan antaranya adalah :

set gout

  1. Alfalfa Complex ~ Berfungsi sebagai detox bagi membuang toksin dari dalam badan serta melegakan rasa kebas dan sakit sendi.
  2. Performance Drink ~ Mengekalkan imbangan cecair tubuh dan elektrolit bagi mengelakkan penyahhidratan serta memberikan tenaga segera bagi tubuh. Air yang mengcukupi di dalam badan amat penting untuk melancarkan proses pembuangan asid urik.
  3. Omega Guard ~ Membantu dalam mengurangkan keradangan sendi, mengurangkan paras kolestrol dan tekanan darah.
  4. Advance Joint Health Tablet [AJHT] ~ Membantu dalam menjaga ketidakselesaan sendi dengan lebih optimun.

Di atas adalah set budget dan jika anda mempunyai budget yang lebih, KakNgah syorkan supaya anda ambil bersama Vivix™ untuk kesihatan keseluruhan… Sempena Vivix™ promo di bulan November 2013 ni kan, BUY 6 FREE 1… 🙂

Sekilas fakta untuk dikongsikan…

Apa itu Gout?
Gout adalah disebabkan oleh pengumpulan asid urik (uric acid) di dalam darah yang terhasil daripada proses pemecahan makanan. Buah pinggang akan menapis darah dan menyingkirkan asid urik melalui air kencing. Bagi pesakit gout , asid urik tidak dapat disingkirkan sepenuhnya dan lama-kelamaan paras asid urik dalam darah akan meningkat . Asid urik ini kemudian akan mendap di bahagian sendi terutama di bahagian sendi besar. Biasanya mendapan berlaku pada sendi ibu jari tetapi ia juga boleh berkumpul di bahagian sendi yang lain seperti di bahagian belakang, kaki, buku lali, lutut, pergelangan tangan, siku dan jari.

Asid urik boleh menyebabkan keradangan pada sendi dan ketika inilah serangan gout berlaku. Pesakit akan berasa sakit sehingga tidak boleh menggerakkan sendi terlibat.

Selesai sudah dikongsikan set untuk pesakit gout, next time KakNgah kongsikan lebih terperinci tentang gout, InsyaAllah… Bagi yang ingin mendapatkan set gout dengan harga yang lebih extra jimat, roger2lah KakNgah yer…

 


Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

 

Advance Joint Health Tablet ~ Siapa Perlukannya??

AJHT3 Hahha… ada yang masih tertanya-tanya, Advance Joint Health Tablet [AJHT] untuk siapa? cam kelakar je kan… AJHT ni untuk anda-anda yang sering sakit-sakit sendi, nak senang lagi…

Siapa Perlukan AJHT?

Semua orang perlukannya kerana semakin umur meningkat, tulang rawan menyusut secara semulajadi. Tekanan fizikal yang berterusan dan bebanan boleh mempercepatkan keroakan tulang rawan dengan mencetuskan pembebasan bahan kimia yang menyerang tulang rawan dan menyebabkan ketidakselesaan sendi dan pergerakan terbatas. Secara ringkasnya AJHT diperlukan oleh :

  • individu yang mengalami masalah sendi terutama golongan emas,
  • individu yang memerlukan 100% natural supplement bagi kesihatan sendi mereka, sering menyerang dikalangan obes dan yang terlalu kurus.
  • individu yang sering melakukan kerja berat,
  • individu yang aktif dalam bersukan.

Dah jelas siapa perlukan AJHT nih? jom KakNgah tempek plak testimonials yang dikongsikan oleh mereka-meraka yang berpuas hati untuk tatapan anda… cer tengok.. cer tengok…

TESTIMONIALS

AJHT TESTI

AJHT TESTI2

AJHT TESTI3

Cukuplah dengan 3 testimonial yea, nak result yang lebih baik dan optimun anda boleh add on Vivix™ dan OsteMatrix. Kebetulan bulan ni promo  Vivix™ so bolehlah sangat-sangat anda dapatkannya untuk anda juga keluarga tersayang. 🙂

Nak beli??? Jangan lupa roger KakNgah, leh dapat extra murah, berbaloi2 kay…

 
 
 

✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415 (KakNgah)

COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Vivix™ Membantu Melambatkan Penuaan dengan 4 Mekanisma pada Tahap Selular

vivix image Dup.. dap.. dup.. dap… menunggu promo Nov. 2013 ini, tup2 yang diumumkan adalah Vivix™, huh! lega  n syiok sungguh… Apa yang syiok sangat? hahha.. Disebabkan penangan hebat MAY 2013 [juga promo Vivix™], sekali lagi Shaklee Malaysia menawarkan promo Vivix™ di bulan Nov. nih, memang terbaik kan…

Promosi Nov. 2013 - Vivix

Semua nak cantekkk kan, tu yang berebut beli Vivix™… bulan ni promo lagi, jom rebut lagi peluang yang ada… hehhe… sapa nak bagi kan..kan..kan… Dah melalut sket2, jom kita layan camna Vivix™ membantu dalam melambatkan penuaan anda dengan 4 cara :

  1. Kerosakan DNA ~ Setiap hari, setiap sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA. Serangan-serangan ini merosakkan pengkalan data genetik, menghasilkan satu “typo” [kesilapan dari yang asal] yang akan mengganggu fungsi sel dan panjang umur.
  2. Pengawalan Genetik ~ Pengawalan genetik menyumbang kepada deteriorasi [kemerosotan] umur pada tahap sellular. Di dalam satu penemuan utama, ujian klinikal terbaru menunjukkan ramuan Vivix™ mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap sellular.
  3. Pengeluaran Tenaga Yang Kian Menurun Oleh Sel-Sel ~ Mitochondria [penjana tenaga] di dalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan Mitochondria menurun, fungsi sel turut menurun. Ramuan Vivix™ menggalakkan biogenesis [pembentukkan baru] Mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga di dalam sel.
  4. Penimbunan Protein AGE ~ Penimbunan berlebihan protein AGE [advance glycation end products] boleh menyebabkan kerosakkan tahap sellular yang akan mengganggu keutuhan sel dan panjang umur. Ramuan Vivix™ adalah 10 kali lebih kuat dari resveratrol [kandungan unik dalam anggur ‘muscadine’] untuk melambatkan pembentukkan protin AGE…

Dah jelas bagaimana Vivix™ membantu dalam melambatkan penuaan anda? Dapatkanlah sempena bulan promo ni… dengan pembelian 2 botol Vivix™ anda juga layak menerima keahlian secara percuma! Apa tunggu lagi… grab jerk!!!

 
 
 
SID
KakNgah/ Fieza
SID : 885414
H/P No. : 018-664 5415 @ 012-664 4494
COD : Jalan Kebun, Bukit Rimau, Shah Alam & Kota Kemuning.

 

DTX Complex™ Detok Terbaik Untuk Organ Dalaman Anda

syukurAlhamdulillah… bersyukur ke hadrat Ilahi, dapat lagi KakNgah nak berkongsikan kebaikan suplemen Shaklee untuk semua yang mencari-carinya, ada yang melalui FB KakNgah, Page dan ada juga yang sudi sms dan call KakNgah… terima kasih di atas kepercayaan anda semua, terharu… 

Sebelum nih KakNgah ada kongsikan di post yang lalu iaitu Hepatitis C Pembunuh Dalam Senyap, hari ini KakNgah kongsikan pula manfaat lain DTX Complex untuk anda semua. Semoga sama-sama kita memperoleh manfaatnya… InsyaAllah…

DTX Complex™ 

Shaklee DTX ComplexTM merupakan supplement yang dirumuskan untuk kesihatan hati – organ penting yang selalu tidak diambil berat oleh kita. Tahukah anda bahawa hati adalah pembersih racun dalam tubuh kita. Tugasnya adalah melakukan detoksifikasi setiap hari untuk memastikan seluruh organ tubuh kita berfungsi secara normal. Kita selalu sibuk untuk menjaga kebersihan usus namun tidak tahu untuk membersihkan hati dari sisa-sisa yang tidak berkenaan…

Seperti mesin basuh, setelah bersusah payah melakukan tugas pembersihan setiap hari, kualiti pembersihannya akan makin merosot jika tidak diservis. Begitu juga dengan hati kita. Pengambilan junk food, processed food, rokok, minuman beralkohol, menghidu asap kenderaan atau kilang, bahan kimia, ubat-ubatan yang berterusan akan membebankan hati kita untuk memprosesnya. 

Apabila fungsi hati terganggu, timbunan toksin dalam badan akan menyerang organ tubuh yang lain. Anda akan mudah jatuh sakit, malah kegagalan fungsi hati juga boleh menyebabkan kematian. Bantulah hati anda untuk menjalankan tugasnya dengan lebih efektif.

credit: Beyond Mama

Kandungan & Manfaat DTX Complex™  :

 wpid-dtx-complex.png

Ekstrak Biji Benih Pokok Susu Tisel (Milk Thistle Seed)

Pokok Susu Tisel

  • Ekstrak dari biji benih Pokok Susu Tisel menghasilkan 80% silymarin yang tinggi dengan antioksida.
  • Melindungi hati daripada bahan toksin termasuk dadah, racun dan bahan kimia.
  • Merawat masalah hati seperti Hepatitis dan Sirosis.
  • Mengurangkan kadar kerosakan hati akibat lebihan alkohol.
  • Membantu dan mencegah dan merawat masalah batu karang.
  • Membantu masalah kulit seperti psoriasis dan ekzema.

Articok (Artichoke)

articok

  • Membina semula sel-sel hati.
  • Merangsang pengaliran hempedu.

Dandelion

dandelion

  • Membantu fungsi hati, sangat berguna ketika berlaku kebengkakkan hati (Hepatitis) dan jaundis.
  • Membantu penghadaman dengan merangsang pengaliran hempedu dari hati dan pundi hempedu ; membantu mencegah batu karang.
  • Membantu merawat endrometriosis, bertindak sebagai julap lembut untuk masalah sembelit.
  • Meningkatkan keupayaan tubuh menyerap zat besi – melawan anemia.
  • Melawan tumor dan kanser.
  • Merendahkan gula dalam darah. Baik juga untuk masalah kekembungan dan lebihan air.

Kunyit

kunyit

  • Mengandungi curcumin ; bahan antioksida.
  • Meningkatkan kesan anti-keradangan dan membantu mengurangkan kesakitan.
  • Mempunyai kesan anti-viral terhadap HIV.

Reishi Mushrooms (Ling zhi)

reishi mushrooms

  • Membina imun – membantu dalam mencegah dan merawat kanser.
  • Mengurangkan masalah bronkitis, sinusitis.
  • Merawat sindrom keletihan yang kronik.
  • Membantu mencegah penyakit jantung.

Schizandra

schizandra

  • Ekstrak biji benih dari Schizandra ini mengandungi bahan anti oksida.
  • Ia juga berkait dalam merangsang sistesis protin, meningkatkan jumlah enzim di dalam hati untuk tujuan detoksifikasi dan memperlahankan pembentukan toksin.

Note: Saiz hidangan – 3 biji sehari (untuk 30 hari) & 90 biji / botol [RM 155.00 (WM)/RM 160 (EM)]

Hati merupakan organ terbesar di dalam tubuh manusia dan berkeupayaan dalam membina semula. Contohnya, serangan jantung akan merosakkan otot atau organ jantung. Tetapi, serangan kepada hati akibat pengambilan alkohol berlebihan boleh merosakkan hati. Namun, hati mampu membaiki organnya sendiri. Hati boleh dianggap sebagai INDUSTRI PEMPROSESAN dalam tubuh manusia, menjalankan fungsi-fungsi kritikan untuk membaiki.

Dapatkan DTX Complex™ dengan harga mampu milik apabila anda membelinya dengan KakNgah… 🙂

 
 
 
SID
KakNgah/ Fieza
SID : 885414
H/P No. : 018-664 5415 @ 012-664 4494
COD : Jalan Kebun, Bukit Rimau, Shah Alam & Kota Kemuning.