Mengapa Badan Kita Perlukan Suplemen?

Alhamdulillah… seperti di janjikan pada post SINI, malam ni KakNgah nak kongsikan pula kenapa / mengapa badan kita perlukan suplemen??? Antaranya adalah :

  • Dalam sesetengah situasi, badan kita memerlukan dos vitamin yang lebih tinggi dari apa yang boleh diperolehi daripada makanan. Contohnya Vitamin C dan Vitamin E yang diperolehi daripada makanan sahaja tidak mencukupi untuk memberi kesan pencegahan dan anti-penuaan.
  • Buah-buahan dan sayur-sayuran yang ditanam di atas tanah iyang tidak subur mengandungi bahan galian yang kurang berbanding dengan buah dan sayur dari tanah yang subur. Racun perosak, racun serangga dan bahan pencemar mempengaruhi kualiti buah dan sayuran tersebut.
  • Zat makanan mudah hilang semasa proses pengankutan, penyimpanan dan penyediaan. Contoh Vitamin C dan enzim mudah dimusnahkan oleh haba semasa memasak.
  • Pengambilan pil penahan sakit, laksatif, ubat-ubatan, alkohol dan antibiotik boleh mengganggu penyerapan zat makanan. Amalan diet yang tinggi kafein, lemak, gula dan garam dapat mengurangkan simpanan zat makanan di dalam tubuh.
  • Makanan seharian yang tidak seimbang serta tidak mengikut piramad makanan yang dicadangkan.
  • Gaya hidup  masa kini dengan kehidupan yang sibuk, jarang memasak di rumah dan gemar kepada makanan segera yang tinggi kandungan bahan kimia [bahan sentetik yg dibenarkan ~ banyak terdapat di dalam perencah segera].
  • Bagi yang bekerja, makanan tengahari selalunya  di luar dan hidangan malan disediakan seringkas mungkin, maka pengambilan makanan seimbang kadangkala tidak dititikberatkan.

Simple jerk perkongsian malam nih dengan ditemani anak kecil KakNgah, hahha… Ermmm, sekarang ni ramai yang dah makin sedar kepentingan supplement. KakNgah rasa gembira bila dapat kongsikan kepentingan supplement untuk anda.

Dulu KakNgah memang tak layan dengan vitamin-vitamin atau ubat-ubat sebab KakNgah memang tak suka nak makan ubat. Tapi bila umur makin meningkat dengan anak-anak lagi, rasa kesihatan ni penting sangat. Ialah, kalau kita sakit.. camna nak uruskan rumah tangga, anak-anak yang kecil perlu lebih perhatian dari kita. KakNgah ni plak pembawa THALASSEMIA, badan mudah letih dan kerap lapar, lagi-lagi menyusukan anak.. memang tercabar. Alhamdulillah… dengan mengamalkan supplement badan lebih sihat dan bertenaga, sungguh-sungguh terasa berbeza apabila consume supplement ~ Alhamdulillah, dengan izin-NYA juga…

Jika anda rasa kesihatan itu penting untuk anda bersama keluarga, hubungilah KakNgah untuk dapatkan supplement dengan harga yang mampu milik untuk anda dan keluarga… “Kesihatan Itu Satu Anugerah”.

 
 
 
SID
KakNgah/ Fieza
SID : 885414
H/P No. : 018-664 5415 @ 012-664 4494
COD : Jalan Kebun, Bukit Rimau, Shah Alam & Kota Kemuning.
 
 
Advertisements

Betul ker ESP Dapat Membantu Dalam Masalah Gastrik?

Ermmm… ramai yang dok bertanya, kenyataannya MEMANG BETUL dan Alhamdulillah, ramai yang memberikan feed-back yang positif setelah mencuba ESP untuk masalah gastrik masing2… jom KakNgah kongsikan beberapa testimonial untuk tatapan anda…

ESP ~ gastrik2

ESP ~ gastrik3

Hahha… ni baru sket, sebenarnya banyak lagi testimonial yang nak dikongsikan… Jom KakNgah kongsikan sket info2 yang berkaitan dengan gastrik plak.

Apa itu Gastrik?

Penyakit Gastrik atau Gastritis merujuk kepada keradangan pada lapisan dinding perut. Di dalam perut, terdapat satu lapisan mukus semulajadi yang melindungi dinding perut daripada bahan kimia berasid semulajadi yang sangat diperlukan untuk proses penghadaman makanan di dalam perut. Keradangan dinding perut berlaku apabila terdapat bahan asing yang menghakis lapisan mukus pelindung di permukaan perut.

Apakah Punca Utama Gastrik?

Gastrik selalunya disebabkan oleh mengambil ubat-ubatan yang tertentu secara berlebihan. Ubat-ubatan tersebut adalah seperti ubat aspirin atau NSAID (non-steroidal anti-inflammatory). Selain itu, penyalahgunaan alkohol dan jangkitan bakteria Helicobacter pylori di dalam perut boleh menyebabkan proses keradangan dinding perut. Gastrik turut boleh disebabkan oleh anaemia, refluks hempedu, penyalahgunaan dadah, meminum racun, stres ekstrem dan jangkitan virus tertentu.

Bagaimanakah Simptom-Simptom Gastrik?

Ramai pesakit gastrik tidak mengalami sebarang simptom. Namun, kewujudan penyakit gastrik akan tetap menyebabkan kerosakan kepada dinding perut dan seterusnya menyebabkan kesan-kesan buruk yang lebih serius seperti pendarahan di dinding perut.

Selalunya, pesakit gastrik akan mengalami simptom seperti sakit perut, hilang selera makan, rasa loya dan muntah-muntah.

Jika penyakit gastrik bertambah sehingga berlakunya ulser perut dan pendarahan di dinding perut, pesakit boleh mengalami masalah najis berdarah yang berwarna hitam atau muntah darah.

Simptom tersebut menandakan penyakit gastrik itu sudah menjadi tahap yang sangat serius dan pesakit tersebut harus dibawa ke klinik atau hospital secepat mungkin.

Apakah Komplikasi Daripada Masalah Gastrik?

Komplikasi penyakit gastrik timbul daripada kemusnahan sel dinding perut berterusan.

Tanpa perlindungan daripada mukus semulajadi di permukaan dinding perut, asid perut semulajadi dihasilkan oleh perut akan menyerang sel-sel dinding perut dan menyebabkan kemusnahan dinding perut tersebut.

Kemusnahan yang berterusan akan menyebabkan ulser perut dan pendarahan di dinding perut.

Pendarahan yang tidak terkawal di dinding perut akan menyebabkan anaemia, pening kepala dan pengsan akibat daripada kekurangan darah.

Apa yang merisaukan ialah selalunya pesakit gastrik tidak sedar masalah pendarahan dalaman tersebut sehingga masalah tersebut sudah mencapai ke tahap sangat serius.

Maka, adalah sangat penting bagi pesakit untuk sentiasa berjaga-jaga dengan tanda awal pendarahan dalaman tersebut.

Malah, terdapat bukti klinikal terbaru menunjukkan gastrik kronik boleh menyebabkan penyakit kanser perut.

Bagaimana ESP Membantu Mengawal Gastrik Anda daripada Berulang?

ESP yang tinggi dengan sifat alkalinya dapat meneutralkan keasidan di dalam perut dan membantu membina sel-sel badan yang baru bagi menggantikan sel-sel lama yang telah rosak akibat dihakis oleh asid hidroklorik berikutan proses pencernaan makanan. Selain ESP memberikan rasa kenyang yang lama, ESP juga memberikan tenaga segera kepada anda yang sering keletihan dan tidak bermaya.

Anda juga boleh menambahkan OsteMatrik dalam diet harian anda kerana OsterMatrik sumber kalsium yang bersifat alkali dan dapat meneutralkan asid di dalam perut. Erm… next time KakNgah kongsikan plak manfaat OsteMatrik dengan lebih padat yer.

Bagi anda yang mempunyai masalah gastrik, tolong jangan biarkan ianya berlarutan kerana ianya akan lebih parah! Jika anda ingin dapatkan ESP dan OsteMatrik dengan harga yang lebih baik, leh roger2 KakNgah kay, KakNgah sedia membantu anda untuk kesihatan anda kerana “Kesihatan Itu Satu Anugerah”… Happy Lunch Hour… 🙂

 
 
SID
KakNgah/ Fieza
SID : 885414
H/P No. : 018-664 5415 @ 012-664 4494
COD : Jalan Kebun, Bukit Rimau, Shah Alam & Kota Kemuning.

Masih Lapar Walaupun dah Menghadap 3 Pinggan Nasi? ESP Boleh Membantu…

Huhhu… situasi yang tak dapat nak diceritakan… seriuos KakNgah memang kuat melahap sampai kadang-kadang tu sekali menghadap dah 3 pinggan nasi, itu baru sekali makan, klu dah sehari 3 4 kali ngap, dah baper pinggan nasi KakNgah makan… mengantoikan diri! 😛 Nak kata KakNgah ni gemok, xlah pulak, makin kering… hahha..

Kadang-kadang tu bila asyik lapar jerk.. ngadap nasi.. lapar jerk… ngadap nasi sampai naik boring sebab tak tau nak masak apa.. hahha… Bila jadi member ni, KakNgah ngap ESP selepas makan sepinggan nasi, memang rasa kenyang… Nak pastikan lagi betul atau tak ESP ni mengenyangkan, KakNgah amek plak sebelum makan, sekali burp daaa…. hehhe.

Tak semua orang tahu yang KakNgah ni WAJIB makan nasi di pagi hari, kalau makan roti potong sebungkus pun tak kenyang2, ngadap roti canai 2 3 keping pun tak kenyang2 jugak! sampai mengeletar kaki tangan lapar, nak2 orang THALASSEMIA cam KakNgah, memang mudah terasa lapar dan letih. Apa lagi mau buat? NGAP ESP ler… memang terbaik, kenyang dapat, tenaga pun dapat dan yang paling best susu badan pun “meriah” untuk anak kecil KakNgah, Alhamdulillah…. semuanya dengan izin dari-NYA.

Bagaimana ESP membantu anda kenyang?

Protein tinggi Energizing Soy Protein membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam selepas diminum kerana ia mengandungi 5 jenis Vitamin B yang diperlukan tubuh, serta Kalsium separuh daripada jumlah keperluan seharian! ringkas jerk…

More info? Click HERE!

Jika anda2 diluar sana mengalami masalah seperti KakNgah, memang sangat2 digalakkan amek ESP ni… Bagi yang mengalami gastrik! ESP pilihan bijak anda yang dapat mengurangkan masalah gastrik anda, memang super duper terbaik.

Harga Pasaran: RM150.00 / Canister. Nak harga lebih jimat dan murah berganda? moh2 roger2 ngan KakNgah… 🙂

 
 
SID
KakNgah/ Fieza
SID : 885414
H/P No. : 018-664 5415 @ 012-664 4494
COD : Jalan Kebun, Bukit Rimau, Shah Alam & Kota Kemuning.

Alfalfa Complex ~ Mengurangkan Masalah Keputihan Anda.

Ermmm… teringat plak KakNgah masa mula2 consume Alfalfa nih… semuanya gara-gara nak menyusukan anak kecil KakNgah, Alhamdulillah… sangat2 membantu. Tapi apa yang buat KakNgah lagi berpuas hati apabila masalah keputihan KakNgah dapat di atasi dengan Alfalfa Complex, sebenarnya KakNgah pun tak tahu Alfalfa Complex dapat membantu dalam masalah keputihan. Selepas join member baru KakNgah tahu manfaatnya, selepas tu lah baru sedar yang masalah keputihan KakNgah memang dah lama hilang, Alhamdulillah.

Bila ada cust call gtau ada masalah keputihan, KakNgah cepat2 suggestkan Alfalfa Complex… yang seronoknyer, pas sebulan cust tu call KakNgah…”Akak, saya nak daftar member bleh? baguslah Alfalfa ni, berkesan! Sebelum ni nak bersama suami pun segan..” Hah!..tu dia, bocor rahsia… 🙂

“Tahukah anda masalah keputihan ini disebabkan jangkitan kulat. Jika ia tidak dirawat, tidak mustahil ia akan merebak dan menyerang organ2 penting dalam badan…”

Ramai yang memandang rendah dengan masalah keputihan, namun jika hanya lendir putih, jernih, cair dan tidak berbau maka ianya selamat. TETAPI jika ianya bersifat pekat, berwana putih kekuningan, berbau, di iringi rasa gatal2.. ianya mungkin berbahaya! dan kemungkinan besar akan merebak ke pasangan kita dimana kesannya organ seksual lelaki juga turut akan berasa gatal, melecet dan kemerahan…

Kita tengok plak, apa kata sahabat yang mengamalkan Alfalfa untuk masalah keputihannya…

credit : mamafaiz

Panjang lebar sahabat ni bercerita, sangat2 berpuas hati.. anda bila lagi??? jangan malu2 nanti melarat dah susah nak merawatnya, ingat! “Kesihatan Itu Satu Anugerah”.. Jika anda ingin mencubanya, leh roger2 ngan KakNgah yer, BYE dan Selamat malam… 🙂

 
 
 
SID
KakNgah/ Fieza
SID : 885414
H/P No. : 018-664 5415 @ 012-664 4494
COD : Jalan Kebun, Bukit Rimau, Shah Alam & Kota Kemuning.

Lagi Manfaat SR Vita-C Plus…

Baru balik dari merayau-rayau dengan hubby dan anak2, sekali sekala amik angin malam.. hahha. Malam ni takder banyak sangat pun yang nak KakNgah kongsikan, cuma sedikit lagi manfaat tambahan SR Vita-C Plus sebab sebelum ni dah pun dikongsikan kat SINI kan… Jom tengok apa lagi manfaat utamanya…

✂ Membentuk Kolagen – Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen ialah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan.

✂Memperbaiki Simptom Pendarahan – Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.

✂Peningkatan Sistem Imun – Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, pertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema. 

✂ Memerangi kanser – Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dgn berkesan.

✂ Mencantikkan Kulit – Pengambilan Vitamin C setiap hari akan membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat. Memperbaiki Insomnia – Ia memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan.

✂Mengekalkan kolestrol sihat – ia mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.

Ermmm… apa pulak yang menjadikan produk Shaklee berbeza dengan Vitamin C di luar sana? moh nengok sket…

Perbezaan Shaklee (dengan Vitamin C yang ada di pasaran)

✎ Vitamin C pertama yang natural dan bertindak secara ‘Sustained release’, berfungsi secara perlahan untuk memenuhi keperluan tubuh selama 24 jam.

✎ Rumusan unik yang membenarkan pelepasan vitamin c secara perlahan dan berterusan selama 5 jam.

Photo: ✿ INFO KESIHATAN ✿Tahukah anda pengambilan 1 biji Vit C Plus 500mg Shaklee adalah bersamaan dengan anda mengambil 7 biji Oren Segar.Order018-664 5415 KakNgah

✎ Satu tablet membekalkan 500mg vitamin C iaitu bersamaan 7 biji setengah oren.

✎ Membekalkan ‘Bioflavinoid’ dalam jumlah yang seimbang iaitu 120mg..Bioflavonoids bekerja untuk meningkatkan keberkesanan vitamin C dan perlu diambil sebagai sebahagian daripada suplemen vitamin C..( elak salur darah dari runtuh/bocor, meningkatkan fungsi vitamin c, elak vitamin c dari cepat teroksida dan merosakkan sel)

✎ Tiada pembaziran kerana semua vitamin C digunakan akan di lepaskan ke dalam system tubuh secara perlahan mengikut keperluan.

Hahha… selesai sudah perkongsian untuk malam nih, kita jumpa lagi di lain post kay… bagi yang nak order leh roger2 KakNgah yer… 🙂

 
 
 
SID
KakNgah/ Fieza
SID : 885414
H/P No. : 018-664 5415 @ 012-664 4494
COD : Jalan Kebun, Bukit Rimau, Shah Alam & Kota Kemuning.

Get Clean® Water Pitcher

Assalamualaikum dan selamat pagi semua… pagi ke malam yer? ada lagi ker yang belum tido, 🙂  tak per.. tak per… yang nak tido tu leh g tido, yang blom ngantuk tu, boleh la baca sket yer.. Selalu KakNgah kongsikan kebaikkan supplement kan, hari ini KakNgah kongsikan pasal GET CLEAN WATER PITCHER plak. Ape ke bende nyer tuh??? Hahha… selalu kita dengar “Water Filter” kan??? nak di ringkaskan dan nak di fahamkan… ini “Jug Filter” plak.

✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ 

get cleanGet Clean® Water merupakan sistem penurasan air multi-paten baru yang menghasilkan air yang lebih sihat. Berbanding dengan jag air yang lain, Get Clean® Water menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air anda serta mengurangkan bahan-bahan cemar yang sukar disingkirkan termasuklah kandungan plumbum sehingga 99%.

Get Clean® Water merupakan sistem penuras jag air pertama yang menggunakan blok-karbon yang boleh diisi semula. Jadi, kuranglah botol plastik yang perlu dibuang. Ia juga berupaya menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan.

Menandingi Jenama Terkemuka yang Lain!

  • Disahkan dapat mengurangkan kandungan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain. disamping mengekalkan kandungan mineral air yang sihat!
  • Disahkan dapat mengurangkan klorin, jadi ia dapat mengurangkan ancaman kesihatan yang disebabkan oleh bahan sampingan klorin!
  • Disahkan dapat menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan -dua kali ganda lebih daripada jenama terkemuka.
  • Sistem Penuras Jag Air berblok- Karbon Isian Semula yang pertama

Pilihan Bijak!

  • Hanya beberapa sen bagi seliter air
  • Air yang lebih sihat dan rasanya yang enak
  • Jag Air bermeter automatik pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah dituras- tidak memerlukan kuasa elektrik
  • Ringan dan mudah dibawa
  • Menjimatkan kos – tanpa perlu dimasak


KEISTIMEWAAN SHAKLEE

SELAMAT: “Menyingkirkan kandungan plumbum” dan banyak bendasing lain
Get Clean® Water ini berupaya mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mungkin terkandung di dalam air. Ia juga diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air (Water Quality Association [WQA]) yang ianya dapat mengurangkan plumbum dan banyak bendasing lain.

PILIHAN BIJAK: Menjimatkan Kos
Rakyat Malaysia banyak membazirkan wang dengan meminum air botol. Dengan hanya berapa sen seliter sahaja, Get Clean® Water dapat memberikan air yang bersih dan rasanya yang enak dengan meter bijak yang menandakan bilakah masanya untuk anda menukar penuras tersebut tanpa perlu mengagaknya.

HANDAL: Lebih banyak air bersih pada setiap masa
Get Clean® Water menghasilkan 303 liter (80 gelen) daripada setiap turasan yang mana dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama lain dan mengurangkan bahan cemar yang mungkin wujud dalam air dan berbahaya kepada kesihatan anda.

MESRA ALAM:
Memelihara alam sekitar

Get Clean® Water ini menggunakan sistem Penuras Jag air dengan blok-karbon isian semula yang pertama, di mana ianya dapat mengurangkan timbunan sisa. Dan lagi, setiap penuras diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar.

testi get clean

Kiri Anda >> Get Clean Water, Kanan Anda >> Terus dari paip..

Ni yang buat makin tak sabar nak dapatkan nih… Inilah ciri-ciri “water filter” yang KakNgah cari-cari, wajib dapatkannya… tak sabar… tak sabar… InsyaAllah, suatu hari nanti…

 Retail Price : RM460.00, nak lagi murah??? meh roger ngan KakNgah eay…

 
 
 
SID
KakNgah/ Fieza
SID : 885414
H/P No. : 018-664 5415 @ 012-664 4494
COD : Jalan Kebun, Bukit Rimau, Shah Alam & Kota Kemuning.

GLA ~ Bantu Masalah Kulit Kering

“Beautiful skin requires a very special essential fatty acid called Gamma Linolenic Acid, also known as GLA. GLA builds better, more beautiful skin from the inside out.”

************************************************************

Hahha… teringat masa mula-mula join Shaklee Member, dua tiga hari membelek maklumat dari kit bag, bila tengok senarai produk terpandang satu produk GLA Complex, cam pelik jerk nama “GLA” tu… jakun nohhh…

Petang tadi pergi HQ Shaklee beli stock vitamin, kebetulan biras [Kapten Hafiz Firdaus Bin Abdullah] pun nak beli vitamin [GLA dan Peppermint], disebabkan Peppermint Out Of Stock jadi kapten [selesa KakNgah gelarkan Kapten, kena dengan tugasnya sebagai pilot]  borong terus 6 botol GLA. Kata Kak Lang [gelaran untuk adik kepada suami KakNgah ~ isteri Kapten], “suami Kak Lang ada masalah kulit kering, bila dah cuba GLA, kulit jadi ok, Alhamdulillah…”. Senang hati KakNgah dengar, Alhamdulillah… biasalah tugas sebagai seorang pilot akan membawa beliau keluar dan masuk dari negara, dengan perubahan cuaca menyebabkan kulit mudah bermasalah, kita pun tak lari dengan masalah kulit, banyak faktor sebenarnya yang mempengaruhi terjadinya masalah kulit sensetif, kering dan lain-lain masalah kulit… Apapun, jom kita kenal sket dengan GLA…

Apakah GLA?

GLA [Gamma linolenic acid] merupakan fatty acid yang sangat penting untuk kita sebab badan kita tidak dapat menghasilkannya dan kita perlu mendapatkan GLA ini dari apa yang kita makan. Pemakanan kita pun dah banyak yang diproses dan pastinya tidak semulajadi atau segar, jadi walaupun kita makan makanan yang ‘konon’nya tinggi asid lemak GLA ini, kita tidak mendapat khasiat atau keperluan yang secukupnya, sebab itulah perlunya supplemen, antara lain…

Apakah Kelebihan dan khasiat Shaklee GLA Complex?
  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • Membantu meningkatkan kesuburan (bagus utk mereka yg ingin cuba hamil)
  • Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
  • Membantu dalam menangani menopus
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri serta memberikan kelembapan kepada kulit kering
  • Membantu menangai ekzema
  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan imuniti tubuh
  • Memperlahankan proses penuaan
  • Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi
  • Mengawal kolesterol
  • Untuk fungsi saraf
  • Membantu membaiki simptom berkaitan masalah kencing manis seperti peningkatan sensitiviti terhadap kesakitan dan menghilangkan kebas pada bahagian bawah badan.
  • Kajian membuktikan pengambilan 480mg setiap hari GLA boleh mencegah kemerosotan dan mengurangkan masalah kencing manis dengan membaiki kadar insulin dan kolesterol.

TESTIMONIAL

GLA~Testi

Ermmm… btul lah GLA dapat membantu masalah kulit bermasalah.. Alhamdulillah, Bagi anda yang ingin mencubanya, bolehlah borong ngan KakNgah, harga lagi jimat akan anda perolehi dari KakNgah… 🙂 meh wat order…

 
 
 
SID
KakNgah/ Fieza
SID : 885414
H/P No. : 018-664 5415 @ 012-664 4494
COD : Jalan Kebun, Bukit Rimau, Shah Alam & Kota Kemuning.