Shaklee Cinch™ Shake Mix ~ Kekalkan Otot Anda Agar…

Pas sehari… sehari.. dan sehari, tak sempat-sempat nak share tentang Shaklee Cinch™ Shake Mix ni, apa taknyer… asyik bergelut ngan anak-anak setiap kali nak guna laptop. Ni pun yang sulung blom tidur, kasi game sama dia, selamat KakNgah untuk guna laptop.. hahha… adatlah kan klu dah tiap-tiap hari mengadap anak2…. macam-macam.

Okeh… dah kata nak share pasal Shaklee Cinch™ Shake Mix ni kan, sebelum tu… tengok dulu apa yang KakNgah tempekkan, cer tengok.. cer tengok..

“16.8 juta daripada 28 juta rakyat Malaysia di negara ini mengalami masalah kegemukkan”

Huhhu… lebih dari separuh rakyat Malaysia adalah gemuk! Macam mana la Malaysia kita ni tak penuh dengan golongan obesiti, makanan tak yah cakap arrr…. bukan setakat menjilat jari hah, siap-siap boleh tergigit lidah lagi, SEDAP! LEMAK! BERANEKA! dan CEPAT DIMASAK!…. Untung U jadi rakyat Malaysia, tak der la nk kebulur cam orang-orang kat Afrika sana.. Untung-untung juga tapi klu main bedal tak hingat, kesihatan diri sendiri gak yang memudaratkan diri, pas makan.. makan… makan… dan makan… huh!

Sekarang ni, ramai yang sibuk nak kurus dek kesedaran yang pelbagai penyakit boleh hinggap klu dah digelar obes, kan..kan..kan… Antara penyakit leh hinggap bila dah dikategorikan obes nih adalah :

  • Sakit Jantung,
  • Diabetes,
  • Darah Tinggi,
  • Period Tidak Stabil (wanita),
  • Kesuburan (lelaki & wanita),
  • Sakit Sendi.

Alhamdulillah, happy KakNgah dengar ada segelintir yang sms, PM di FB dan ber’whatsapp’ gtau nak kurus… Tahniah kepada anda yang memilih untuk kurus dengan shaklee… so malam nih KakNgah share dulu manfaat Shaklee Cinch™ Shake Mix untuk anda.

Kenapa Cinch™ Shake Mix?

Cinch™ Shake Mix adalah Campuran Proprietari Protein dengan Leusina.

Apakah Leusina [Leucine]?

Leucine adalah asid amino penting dimana badan tidak dapat menghasilkannya secara semulajadi. Ia adalah salah satu daripada tiga rantaian asid amino (BCAAs) yang penting. Ianya berfungsi berbeza daripada asid amino yang lain dimana ianya tidak dimetabolismekan dalam hati, tetapi secara langsung dalam sel-sel otot. Penyelidikan terkini mendapati bahawa L-Leucine bertindak dengan cara yang unik, ia boleh membantu membakar lemak tanpa membakar otot. L-Leucine sebenarnya alat ganti protein otot, meninggalkan mereka untuk membantu membina dan mengekalkan otot kajian mass.several telah mengesahkan bahawa leucine meningkatkan kehilangan lemak, menstabilkan paras glukosa darah, dan memperbaiki komposisi badan terutamanya apabila pada diet terhad kalori.

Perbezaa Shaklee Cinch™ Shake Mix dengan Brand lain?

Perbezaa Setiap kali anda minum Shaklee Cinch™ Shake Mix anda akan mendapat 24gm protin, 24 jenis mineral dan vitamin yang penting dan 6 gm serat larut. Protin digunakan untuk membina otot dan otot berfungsi menaikkan metabolisma dan membakar kalori. Makanan yang kaya dengan protin juga boleh menahan kelaparan sekaligus dapat mengelakkan pengambilan makanan ringan antara waktu makan.

Tanpa otot anda mungkin akan kelihatan seperti begini!

So… sekarang anda tentukan sendiri samada perlu atau tidak untuk anda consume Shaklee Cinch™ Shake Mix? Kesihatan itu Satu Anugerah… semoga bermanfaat…

 
 
 
Name Card

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s