GLA ~ Bantu Masalah Kulit Kering

“Beautiful skin requires a very special essential fatty acid called Gamma Linolenic Acid, also known as GLA. GLA builds better, more beautiful skin from the inside out.”

************************************************************

Hahha… teringat masa mula-mula join Shaklee Member, dua tiga hari membelek maklumat dari kit bag, bila tengok senarai produk terpandang satu produk GLA Complex, cam pelik jerk nama “GLA” tu… jakun nohhh…

Petang tadi pergi HQ Shaklee beli stock vitamin, kebetulan biras [Kapten Hafiz Firdaus Bin Abdullah] pun nak beli vitamin [GLA dan Peppermint], disebabkan Peppermint Out Of Stock jadi kapten [selesa KakNgah gelarkan Kapten, kena dengan tugasnya sebagai pilot]  borong terus 6 botol GLA. Kata Kak Lang [gelaran untuk adik kepada suami KakNgah ~ isteri Kapten], “suami Kak Lang ada masalah kulit kering, bila dah cuba GLA, kulit jadi ok, Alhamdulillah…”. Senang hati KakNgah dengar, Alhamdulillah… biasalah tugas sebagai seorang pilot akan membawa beliau keluar dan masuk dari negara, dengan perubahan cuaca menyebabkan kulit mudah bermasalah, kita pun tak lari dengan masalah kulit, banyak faktor sebenarnya yang mempengaruhi terjadinya masalah kulit sensetif, kering dan lain-lain masalah kulit… Apapun, jom kita kenal sket dengan GLA…

Apakah GLA?

GLA [Gamma linolenic acid] merupakan fatty acid yang sangat penting untuk kita sebab badan kita tidak dapat menghasilkannya dan kita perlu mendapatkan GLA ini dari apa yang kita makan. Pemakanan kita pun dah banyak yang diproses dan pastinya tidak semulajadi atau segar, jadi walaupun kita makan makanan yang ‘konon’nya tinggi asid lemak GLA ini, kita tidak mendapat khasiat atau keperluan yang secukupnya, sebab itulah perlunya supplemen, antara lain…

Apakah Kelebihan dan khasiat Shaklee GLA Complex?
  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • Membantu meningkatkan kesuburan (bagus utk mereka yg ingin cuba hamil)
  • Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
  • Membantu dalam menangani menopus
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri serta memberikan kelembapan kepada kulit kering
  • Membantu menangai ekzema
  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan imuniti tubuh
  • Memperlahankan proses penuaan
  • Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi
  • Mengawal kolesterol
  • Untuk fungsi saraf
  • Membantu membaiki simptom berkaitan masalah kencing manis seperti peningkatan sensitiviti terhadap kesakitan dan menghilangkan kebas pada bahagian bawah badan.
  • Kajian membuktikan pengambilan 480mg setiap hari GLA boleh mencegah kemerosotan dan mengurangkan masalah kencing manis dengan membaiki kadar insulin dan kolesterol.

TESTIMONIAL

GLA~Testi

Ermmm… btul lah GLA dapat membantu masalah kulit bermasalah.. Alhamdulillah, Bagi anda yang ingin mencubanya, bolehlah borong ngan KakNgah, harga lagi jimat akan anda perolehi dari KakNgah… 🙂 meh wat order…

 
 
 
SID
KakNgah/ Fieza
SID : 885414
H/P No. : 018-664 5415 @ 012-664 4494
COD : Jalan Kebun, Bukit Rimau, Shah Alam & Kota Kemuning.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s