Shaklee Vita-lea [Multivitamin] Pilihan KakNgah yang Tepat!

Sebut jer pasal multivitamin nih, teringat plak masa mula-mula nikah dulu, masa tu husband dan KakNgah keje ngan company construction. Biasalah construction, memang amat memenatkan kerja di tapak pembinaan… Husband ada bagitau, bagus consume multivitamin nih.. Masa tu plak KakNgah ni langsung tak penah kisah ngan sebarang vitamin sebab bagi KakNgah vitamin tu sama jer macam ubat [KakNgah tak suka makan ubat, hahha… kantoi u..]. Dulu pernah la ikut2 jer husband consume multivitamin, tak kisah la apa brand sekalipun tapi pas kenal dan tahu kebaikan multivitamin Shaklee, KakNgah tak rasa dah nak beli dan consume jenama lain di pasaran.

Kenapa Vitalea @ Multivitamin Shaklee Pilihan KakNgah?

Vita-Lea Shaklee membantu KakNgah dalam menangani masalah HB rendah akibat Thalassemia. KakNgah mula consume semasa hamil anak ke-3, saje amek sebab takut nak check-up kat klinik akibat masalah HB rendah. KakNgah beli set lengkap hamil [Vita-Lea, B.Com, Vita-C, OsteMatrix & ESP] kecuali ESP [x cukup bajet, hahha..] dengan myMaster dan alhamdulillah… HB naik dari 8.7g/dl ke paling last 12.3g/dl tapi pas abeh vitamin, KakNgah tak repeat order akhirnya HB KakNgah terus turun, masa perut 36minggu tu lah KakNgah dapat tahu yang KakNgah adalah thalassemia trait… 😥

Kenapa Multivitamin Shaklee Berbeza Dari Brand Lain di Pasaran???

  • Vita-Lea Shaklee adalah multivitamin yang pertama dunia [pada asalnya dikenali sebagai Vitalize-Mineral dan disingkatkan kepada Vita-min] dan perkataan vitamin yang disebut kini berasalnya daripada Shaklee.
  • Mengandungi 30 nutrisi lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah-buahan, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA [Recommended Dietary Allowences]. Diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang.
  • Tablet Vita-lea yang disaluti dengan serbuk nutrisi – spirulina. Dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan berteknologi eksplosif yang kompleks, disebut sebagai Explo-tab.
  • Merupakan tablet multivitamin yang paling pantas di dunia terlarut di dalam air dan juga tubuh manusia.
  • Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protin untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.
  • Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.
  • Vita-Lea telah dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000.

Okeh, untuk memuaskan hati, KakNgah kongsikan beberapa testimonial dari pengguna juga dari KakNgah sendiri 🙂 .

testi hb rendh

TEsti Hb rendah2

Dah… hehhe, jika anda adalah salah seorang seperti KakNgah dan juga seorang anemia, memang wajar anda memilih Vita-Lea Shaklee sebagai multivitamin anda. Hubungi KakNgah untuk dapatkan produk Shaklee dengan harga mampu milik dan jangan lupa LIKE Page KakNgah disebelah…:)

 
 
 
SID
KakNgah/ Fieza
SID : 885414
H/P No. : 018-664 5415 @ 012-664 4494
COD : Jalan Kebun, Bukit Rimau, Shah Alam & Kota Kemuning.
 
 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s